JE SUIS CHARLIE!

Pledez pentru libertatea de expresie. După tragedia din Paris am auzit și citit comentarii legate de valoarea estetică și morală a caricaturilor din revista Charlie Hebdo.

Cred că nu e momentul potrivit pentru judecăți de acest gen.

Criminalii islamiști ucid cu aceeași plăcere fotoreporteri, jurnaliști onorabili și cuminți, și sfinți.

Salman Rushdie este urmărit și azi pentru ”Versetele satanice”. Și cu toate astea, nimeni nu-i spune că a făcut rău scriind romanul.

Iliescu i-a numit golani pe cei din Piața Universității și a chemat minerii.

Conu Alecu Paleologu, ambasadorul nostru la Paris (din nou Paris!) s-a declarat și el golan.

Iohannis a scris pe facebook: Je suis Charlie! Ceea ce nu înseamnă că neamțul nostru protestant ar agrea caricaturile din zona respectivă.

A spune, azi, ”Je NE suis PAS Charlie”, Eu NU sunt Charlie, e ca și cum aș aplauda teroriștii și aș chema minerii.

Este părerea mea.  Nu trageți, tovarăși!

Reclame

10 gânduri despre &8222;JE SUIS CHARLIE!&8221;

 1. Oricum, ei se simt provocati de aproape orice chestie care „nu este ca ei”…au in schimb o constanta, si anume, terorismul…

 2. Nu sunt de acord cu crimele făcute de terorişti pe 7 ianuarie în Franţa.
  Dar nici cu bătaia de joc, în stil Charlie Hebdo, la adresa credinţelor altora nu sunt de acord:
  “Pentru că ei au semănat vânt, vor culege furtună” (Osea 8, 7).

  Democraţie nu înseamnă că ai voie să îi batjocoreşti pe alţii!

 3. Dragă Ioane, cu mortu pe masă nu-mi vine să vorbesc despre revista Charlie Hebdo. Până ieri nici nu știam că există. Sigur, nici pentru mine revista nu e frecventabilă. Dar, dacă păstrăm logica, ar fi trebuit demult să ardem în piață cărțile iluminiștilor și, mai ales, pe cele scrise de Voltaire.
  Cum ai aplica, însă, versetul din Osea la creștinii care sunt uciși de musulmani în Orient, la jurnaliștii pe care ISIS i-a decapitat? sau la ghidul care îi conducea pe turiști prin munții din Algeria și Maroc, ucis și el de musulmani?
  Nu noi suntem furtuna, noi suntem deșertul, Ioane.
  Dacă am plăti toți după cum merităm, ar rămâne lumea fără lume…

 4. Domnule Răsvan,
  Fiind creştin, nu sunt de acord cu extremismele, nici cu nazismul, nici cu terorismul islamic.

 5. Je suis Charlie inseamna sa aprobam libertatatea batjocuritorilor si actul in sine.

  O, da , sunt dezamagit de Iohannis, cu ocazia asta. De ce trebuie sa alegem intre criminal si blasfemiator? Intre musulman si ateu? Nu putem sa privim cu mila, fara sa le purtam numele?
  Je suis Cristian este o atitudine demna.

 6. Dintre cele mai repetate afirmatii pe care le-am auzit; Europa nu va mai fi la fel dupa acest eveniment. Si eu cred la fel. Cineva intreba; oare ce ar trebui sa intelgem noi dupa aceasta istorie vie? Cred ca cu aceasta si multe alte intrebari ne luptam cu totii; chiar ce ar trebui invatat din aceasta tragedie?
  Eu nu sint Charlie, sunt impotriva terorismului si extremismului.
  Deasemenea cred ca nu tot ce ne trece prin minte sau tot ce produce imaginatia noastra este bine sa exprimam in afara. ….eu am dreptul sa spun orice iar tu ai dreptul sa te aperi…Cine stabileste limitele? Cine este autoritatea care stabileste unde sa ne oprim? Inca nu inteleg destul de bine ce ar fi democratia, nu stiu daca i-mi plac toate aspectele ei.
  Gardurile si razoarele au rostul lor si in vorbire si in fapte….Nu le mutati spune Sf. Scriptura.
  Cred ca este drept ca acesti oameni au fost ucisi, ei au ucis de cinci ori mai multi oameni, numa in acest caz.
  Nu trebuia sa fie admisi ca cetateni ai tarii.
  Franta, spunea cineva are o politica foarte liberala in ce privente securitatea tarii, iata rezultatul.
  Acuma mai este o intrebare; Incotro se intreapta aceasta corabie, Europa?

 7. Traim timpuri in care sistemele sociale si religioase nu mai aplica „Legea”si se ajunge la un desfrau cu tragedii ,cu lipsa de responsabilitate,acte de vilenta ,insecuritate si astfel ajungem la provocarile care le vedem si vor ajunge si mai tragice.Trist,dureros si este greu sa se ajunga la reabilitare si o buna functionare a sistemului social si religios .

 8. Susțin libertatea de expresie. După evenimentele din Paris am remarcat comentarii legate de valoarea estetică a caricaturilor Charlie Hebdo.

  Cred că nu e momentul. Ucigașii atacă la fel fotoreporteri, jurnaliști onorabili, chiar și sfinți.

  Iliescu i-a numit golani pe cei din Piața Universității și a chemat minerii. Iohannis a scris pe facebook: Je suis Charlie! Ceea ce nu înseamnă că agrează caricaturile.

  A spune, azi, ”Je NE suis PAS Charlie” (Eu NU sunt Charlie), e ca și cum aș aplauda teroriștii și aș chema minerii.

 9. de ce oare a fi charlie ar insemna doar a ne identifica cu caricaturistii? cand spun asta ma identific cu victimele atentatelor teroriste, cu femeile musulmane care sufera discriminari inimaginabile*, cu crestinii macelariti pentru ca nu si-au lepadat credinta…. si lista ar putea continua.

  *o femeie costa mai putin decat un dromader si lejer mai mult decat o capră http://www.europe-israel.org/2014/11/femmes-yezidies-et-chretiennes-esclaves-sexuel-138-e-pour-une-fillette-35-e-pour-une-femme-de-plus-de-40-ans-lhorreur-du-marche-aux-esclaves-video/)

Comentariile nu sunt permise.