Numerele necâştigătoare la ex-tragerea de ieri

Patru bucăţi morţi şi patru răniţi grav la magazinul evreiesc. Nu sunt cam multe victime? a ricanat blonda… Domnişoară, noi luptăm cu terorismul. A la guerre comme à la guerre! a spus ionescu, popescu sau georgescu la digi24 tv, devenit un loc de promenadă al foştilor, actualilor şi viitorilor lucrători în serviciile mai mult sau mai puţin secrete.

Pe france24 tv, blonda se mira de altceva: de ce mor teroriştii?  adică de glonţ, de dronă sau de închisori volante? şi de ce nu-i prinde nimeni niciodată? Pentru că ei pun în pericol poliţia franceză, a lămurit-o javert sau jean valjean.

A fost ca-n Butch Cassidy and the Sundance Kid, ultima fază, cînd ies Redford şi cu Newman cu pistoalele pe uşă. Cu Thelma and Louise, când se aruncă în văioagă cu maşina de tocat. Sau cu teroriştii din revoluţia română, care au ieşit după 22 şi am murit noi.

Franţa e vîrful de lance în lupta cu ISIS, a  spus javert sau jean valjean, un soi de zgonea de-al lor, (de)dat la carte. Dacă nu intram noi în Mali, cine intra?  Americanii? varză,  eşec după eşec… Irak, Afganistan…

Vive la France! De Gaulle se bucura.

Reclame