Marșul robilor de la Paris

Marșul republican de la Paris nu m-a interesat. Am ajuns acasă târziu și am văzut poza de familie a masonilor care conduc Europa. În urma lor, mulțimea care bătea din picioare să intre în scenă.

Rezultatul săptămânii confuze prin care am trecut este că lumea a intrat, pe față, într-o eră nouă.

E ca în romane: Război și Pace începe la un bal, Forsyte Saga cu o nuntă. Marii autori au găsit formula cea mai simplă și verificată a prezentării laolaltă a personajelor din cărți.

Parisul și New York-ul: care din ele este capitala culturală a lumii post-moderne?

Un lucru este cert: ambele au devenit țintele cele mai mediatizate ale terorismului islamic. Nu e un titlu de glorie. E un fapt.

Masoneria a avut, încă de la început, câteva obiective majore: desființarea monarhiilor, proclamarea republicii universale, sincretismul religios, sclavia egalitaristă a celor mulți și atacul împotriva creștinismului.

Parisul a mai fost martorul unei revoluții sângeroase, cu o manarhie decapitată la propriu. Tot el a devenit gazda triumfului de etapă al celor care ne conduc, pe față, din umbră sau penumbră. Lojele de pretutindeni și-au dat întâlnire și mâna la Paris.

Charlie Hebdo e un pretext. Atacul de la magaziunul evreiesc intră în logica lucrului ”bine făcut”. (Că veni vorba: ce căuta Mahmud Abbas la sindrofie?)

Primele roade se văd: premierul Spaniei vrea să îngrădească libera circulație în spațiul Schengen, în timp ce naționalistul Viktor Orban vrea să curețe Ungaria de emigranții economici.

Din punct de vedere religios, Charlie Hebdo va continua să apară, sub un înveliș fals de martir pentru libertate, într-un tiraj de un milion de exemplare. Deocamdată.

Sclavii se bucură. Prostește. Vă mai amintiți de Corul robilor din Nabucco al genialului Verdi? Verdi a fost mason, republican, ateu și, de ce nu?  profet. Profet al celui rău. 

13 gânduri despre “Marșul robilor de la Paris

 1. Reblogged this on misucroitor and commented:
  Terorism în Franta.Lumea în schimbare, ursul coadă nu mai are.

  Bătrânul Djuvara spune: „suntem coplesiti de musulmani nu mai e nimic de făcut”
  Adevărat, nu mai e nimic de făcut când nici măcar realizezi adevărata problemă. Sistemul globalist vine cu paşi grăbiti peste lumea întreagă. America e prezentă peste tot în lume. Acest sistem chiar ARE NEVOIE, de acest amestec de religii, de nationalitati şi de slăbirea culturii fiecărui popor(pt. a o înlocui cu o altă cultură) Avem exemplul fortelor armate occidentale care stau călare pe musulmani, la ei acasă, iar în Europa musulmanii(mă refer strict la terorism) sunt lăsati şi ei călare pe bietii oameni. Cei „doi mari urşi”: lumea musulmană şi lumea creştină încă nu sunt capabile să discearnă şi „să vadă”(deşi ştiu), că au un duşman comun: globalizarea de ordin politico-economico-religios, care macină natiunile , în special pe cele mai puternice(nici ateii nu vor scăpa pentru că bătălia se dă pentru închinare). In acest context America este prezentă peste tot în lume.
  Sistemul lumii de astăzi nu mai tolerează natiuni puternice şi culturi rezistente la ecumenism şi globalizare. Musulmanii nu vor fi lăsati liniştiti la ei acasă, nici lumea occidentală în pace.

  Slăbite, amestecate şi măcinate de teama războielor, popoarele lumii vor ceda, cedează deja acceptând „să colaboreze” în sistemul World Peace
  unde…odată încorporat, ursul va pierde și ciotul de coadă care i-a mai rămas 🙂

 2. O monarhie constituțională, cred că da. Dar, nu cred că asta ar rezolva, în vreun fel, problemele dramatice cu care se confruntă omenirea (fie ea și din România). Eu cred că am ratat întâlnirea cu istoria și cu monarhia în 1990, când regele Mihai a fost oprit să vină în țară. Acum regele este prea bătrân, principele Nicolae nu mă convinge absolut deloc, iar principesa Margareta a făcut deja o greșeală majoră, luându-l pe Duda de bărbat.
  Avantajul ar fi de imagine: de ex., în timp ce Iohannis e din ce în ce mai caraghios, în carapacea lui falsă de mare om de stat (politic vorbind, nu ca statură, unde bate tot 🙂 ), alături de o întreagă colecție de tembeli care au fost președinții republicii noastre de până acum, un rege ar ști, cel puțin, să-și asorteze cravata cu evenimentul și soția cu momentul.

 3. Dragă Răsvan, ai auzit că se stabileşte în România principesa Maria, fiica cea mică a Regelui? Mai apare, uite, o variantă 🙂 Păcat că n-are copii…
  O altă veste bună este că duminică, pe 18, va avea loc un dineu sărbătorind 25 de ani de când a venit principesa Margareta în ţară. Va reveni la noi, după mulţi ani, şi principesa Sofia, a 4-a fiică. Păcat că nu definitiv…
  Vezi, dar, că monarhia prinde teren 🙂

 4. Răsvan dragă, eu am avut nervii să urmăresc atât marşul (de la „marş de-aici” probabil), cât şi comentariile de la unele televiziuni. E drept, m-am ales cu o durere de cap. Părerea mea personală e că a fost un monument de prostie tot tembelismul ăsta. Când am am văzut şi ce personaje de-a dreptul dubioase au avut tupeul să apară acolo (deşi care nu mai e dubios între conducătorii de azi?) mi s-a făcut de-a dreptul silă. Degeaba, dacă mai există oameni care au crezut că îi poate scăpa altceva decât credinţa şi relaţia personală cu divinitatea, acum cred că e momentul să realizeze… Oricum, am avut un weekend… trăznet! 😀

 5. ”…relaţia personală cu divinitatea…”
  Dragă Marinel, relația personală cu Dumnezeu Sfânta Treime, că de restul, eu altă divinitate cu care are sens să ai relație nu știu… 🙂

 6. Dragã frate Rãsvan,

  Lupta împotriva crestinismul a devenit tot mai vizibilã în Spania şi planul diavolului este acela de a nimici sãmânţa lui Avraam, dar nu va reuşi.Cã „nuiaua” pentru noi sunt masonii, islamicii ori atei…aceasta nu împiedicã planul penteu salvarea şi mântuirea noastrã prin Cristos.
  Un exemplu:

  La noi primarul este gay şi ateu.Cei ce lucreazã la primãrie îi sunt asemenea.Contra familiei, contra bisericii, contra creştinismului

  Am avut ceva probleme cu biserica în obţinerea licenţei, iar responsabilul de la urbanism, ne anunţã cã nu ne va da licenţa cât timp va fi acolo.Biserica s-a smerit(Domnul sã ne punã în continuare aceastã dorinţã) şi responsabilul a fost înlocuit.Ca sã nu mai spun de cât de bucurau de necazul nostru „fraţii”!

  Ieri, sefa mea era îngrijoratã pentru protestele marocanilor din Andalucía.Spunea cã este justificatã atitudinea islamicilor de vreme ce teritoriul le-a aparţinut.Şi cã guvernul îi susţine (PSOE) în recuperarea moscheielor.Dacã se extinde, Rajoy(PP) va trebui sã se limiteze la ţara lui şi nu la spaţiul Schengen.
  Sigur limitarea va veni pentru „europenii estici” şi nicidecum pentru cetãţenii ţãrilor unde aurul e negru.Pânã atunci, cât stãm în Spania sunt(em) datoare sã mã rog pentru fericirea Spaniei, cãci fericirea mea atârnã de a ei.

  Domnul este tãria noastrã, nu ne temem chiar de s-ar zgudui pãmântul…

  Amin

  O zi binecuvântatã sã aveţi!

 7. Ca unul care am stat aprox. vreo 4 ani prin Madrid, pot spune ca am o imagine de ansamblu la ce se întîmplă pe acolo, în bis. spaniole(în majoritate imigranti sud-americani). Succesul şi explozia numerica a acestor tipuri de biserici neo-penticostale a fost mentionata si de ziarul „El pais”…în fine, ideea este că pastorii acestor tipuri de biserici conlucrau sau chiar erau directori la ONG…si distribuiau hrană, caritate etc. Nimic de zis până aici.

  Insă umblând pe la raftul de carti din „Carefour” am observat o carte contemporană scrisă de Cesar Vidal „Los Masones”. Cunoşteam doar din auzite subiectul asa că am cumpărat-o … Cartea publica documente şi liste oficiale cu politicienii spanioli implicati etc.,…printre altee specifica faptul că masoneria se mulează şi preia multiple fatete precum chiar şi cea a ONG-urilor. Evident păstorii implicati (cu unii am lucrat), probabil nu stiau si nici îi interesa aspectul „los masones”…în fine, desi nu mai am cartea, îmi reamintesc o frază gen: „…masoneria acaparat tot mai mult teren în politica şi economia mondială etc. , de aceea slab şanse pt. libertate şi dreptate în lumea asta ne mai rămân, …ar mai fi creştinii care ar mai avea un cuvânt important de spus, dar depinde dacă nu vor fi şi ei înşelati sau chiar cumpărati, pentru ca pretul cumpararii de aceasta dată va fi net superior celor 30 de arginti…”

  Cu unii discut foarte rar,…dar pot să văd şi să spun cum lucrarea lor ia avânt prin intermediul ONG-urilor… iar altii , pe care-i stiam destul de serioşi l-au primit în concregatie chiar şi pe unul ca Benny Hinn cu „ungerea”..In fine…e nasoală directia pe care se merge…dar şi Apocalipsa trebuie sa se clarifice… cu privire la „fiară”(sistemul politic) şi la „prorocul mincinos”(sistemul religios protestant în declin, nu doar cel catolic după cum tot spunem, … pt. că cele două sisteme vor fuziona , structural sau „nestructural”… Cu mentiunea că adevaratii ucenici ai Mântuitorului aflati în aceste sisteme vor asculta la momentul potrivit chemarea: „iesiti poporul Meu…ca să nu luati parte”)

  „Problemă + reactie = solutie ”

  Frica de războaie, teama provocată de un viitor nesigur îi va face pe oameni
  sa caute răspunsuri …
  Astfel , Benny Hinn observă la CNN foamea spirituală a omenirii după Dumnezeu…DAR tot el explică, mai pe ocolite..mai direct…, şi „contextul”, sau drumul ce „trebuie” parcurs :

  VIA UT ROMA 🙂

  Benny Hinn – CNN interview | Funeral Pope John Pa…: http://youtu.be/NgMA0ZDGxn8

 8. Ce cauta Abbas la sindrofie? Transmitea mesajul: musulmanii care au facut atentatele in franta sunt niste extremisti, niste dezaxati, in timp ce musulmanii care fac atentate in Israel sunt niste eliberatori!!!

  Unde sunt musulmanii cumsecade care nu sunt de acord cu atentatele? Unde au iesit ei sa manifeste impotriva celor care le murdaresc religia? N-au iesit nicaieri, deci, tacit sunt de acord cu cei care au facut atentatele. cel putin asta e mesajul pe care-l transmit. Lor, majoritatii extremiste. Istoria se repeta si noi n-am invatat nimic. Istoria o fac elitele (majoritatea extremista) si nu majoritatea (musulmanii cumsecade). Ca minoritatea extremista sa ajunga la putere are nevoie de acea majoritate pasivă, leneșă și lașă.

  In timpul asta noi dormim linistiti si ne servim de lozinca „libertate de expresie” ca de un drog. Ne găsim in ea o justificare pentru a dormi linistiti in continuare.

 9. In spatele tuturor evenimentelor politice,rconomice si religioase se afla entitatea spirituala numita Satan,care este numit „stapinitorul acestei lumi”,si impotriva caruia omul (materia),nu are sanse de izbinda,motiv pentru care Isus Hristos ,prin prezenta Sa in trup (fizic),ne-a aratat solutia si tehnica de lupta inpotriva „duhurilor rautatii”,prin sacrificiul trupului Sau la Calvar si invierea in duh,forma noului Adam creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Numai printr-o moarte si nastere din nou ,duhovniceasca ,omul va reusi sa-l birue pe inselatorul ,siretul si mincinosul ,ce a pus inca din Eden,saminta lui ADN-ul omului creat de Dumnezeu .(Efeseni 6:12-17)
  Fiti binecuvintati

Comentariile nu sunt permise.