Cronici mondene (169) Cui îi e frică de Marinel Blaj? Recursul la metodă

Nimănui, aș spune la prima vedere.

Marinel Blaj are două puncte: unul slab și unul tare. Este blândețea personificată (punctul tare) și face parte din comitetul unei biserici baptiste (punctul slab).

Dacă unui individ nu-i convine ceva la Marinel Blaj pe blog, îl poate reclama la ”comitet”.

Comitetul este mâna (și, uneori, capul) tare al unei biserici. 

În general, cei care fac parte dintr-un comitet nu se prea duc pe internet. Dacă depinzi de ei, te-ai fript. 

Dacă i se năzare unuia să te reclame,  păţeşti ca la școală:  te cheamă cu părinţii. E invocat Tatăl, Însuși Dumnezeu, și mama biserică, neapărat vie.

Dacă scrii ceva ”necuvincios” pe blog, Îl faci de rușine pe Tata și o faci să plângă pe mama.

Indivizii se adună și te judecă. Frații. Să te ferească Dumnezeu de consiliul de familie!

Pentru cei ”din lume”, chestia pare desprinsă dintr-un roman absurd.

A fost un Lup celebru, care a făcut reclamație ”sus”, la comunitate. Blogărul reclamat era persoană importantă în sistem. Or funcția, or blogul, i-au zis. I-a murit blogul.

Marinel Blaj este secretarul unei biserici baptiste din Arad. S-a găsit unul să-l reclame.

El l-a acuzat pe Marinel că nu a moderat un comentariu de pe blogul personal, în care ar fi fost ponegrit, defăimat, atacat.

Comentariul nu-l nominaliza, cu nume, prenume sau poreclă, dar omul s-a simțit cu musca pe căciulă.

L-a amenințat  pe Marinel că-l reclamă la… biserică.

În curând va fi la Arad, venind din Oradea, unde locuiește. Dacă doresc, cei din ”comitet” îl pot contacta, a anunţat el.

A scris pe blog o scrisoare deschisă către biserica lui Marinel.

Scrisoarea era plină de cuvinte potrivite… pentru vite: de la ”tâmpenii”, la ”căcaturi” și ”rahaturi”, termenii individului au dat o lecție de viață spirituală comitetului în cauză.

Prietenia cu mine a fost unul din cele mai grave păcate ale lui Marinel.

Fondul problemei, fixațiile tipului (cunoscute de cei care-l citesc de ani de zile), au făcut loc metodei.

Pârâciosul ultragiat nu aparține niciunei denominații. El este ”liber de contract”.

Marinel Blaj a scris, de mai mult timp, despre carismatici, metanoici, crislamişti.

Postările sale, scrise cu finețe, au supărat pe mulți. Mâța blândă zgârie rău.

Să se fi speriat șobolanii?

Reclame

17 gânduri despre &8222;Cronici mondene (169) Cui îi e frică de Marinel Blaj? Recursul la metodă&8221;

 1. Răsvan,

  să știi că în ultimul timp m-am gândit și la faptul că prezența mea pe blogul tău ți-a adus prejudicii… Nici eu nu sunt afiliat pe undeva și așa am să mor… Mi s-a acrit de bisericile cu numele, și de aceea… deși rămân un prieten al neoprotestanismului, prefer să fiu cel mai mizerabil și slab prieten al lui Hristos. Nu că Hristos ar fi lepădat anume biserici, dar eu sunt mai dificil: când iubesc necondiționat nu las loc de metafore în voia lui Dumnezeu! Adică zis, cel mai bine mă încred în mintea mea și nu în mintea altora! De la tine am învățat multe… nu înșir ca să nu te deșiri! 🙂 Dar tot am să zic ceva ce am văzut la tine: ai răbdare multă până a pune o ștampilă, lași loc de îndreptare și cruți omul – e drept, că până la punctul în care omul se șterge pe picioare cu numele lui Hristos! Acolo, iaca pamfletul! Într-un fel e bine, nu știu în ce concentrație însă, dar cu duhurile viclene trebuie procedat pe limba lor.
  Marinel, habar nu am cine este, și totuși cred că l-am citit – are oroare de prefăcătorie! O oroare din aceea mare de tot! Și nu prea se străduiește să o ascundă! Cred că e nașpa să-l dezamăgești! Omul are atitudinea asta nu fiindcă este un judecător, ci pentru că el din fire nu este prefăcut – și ca atare cere și de la ăilalți la fel! Nu i-ar strica totuși să mai asculte o predică de-a lui Wurmbrand! Minunea cu Wurmbrand era că orice javră, dacă mai era speranță pentru ea 0.00001%, acolo se împlinea și javra devenea o făptură nouă! Dacă unora nu le place cuvântul javră să se gândească la năpîrcă atunci!
  Dar ce vreau să zic eu acum este o observație: se instituie un gen de conduită, în biserici, de genul unui sistem ADL (liga pentru defăimare din SeUA), ceva care aidoma sistemului nervos periferic autonom la om, presupune o reacție spontană, tip reflex și în care voința, rațiunea, judecata nu au aproape niciun rol! Ca la sistemul urinar de exemplu, cortexul primește un impuls de la hipotalamus: ”Boss, vezica e plină” iar cortexul zice, ”Evacuare controlată conștient.” Am fost clar doctore? Comitetul a preluat impulsul – ca să nu mai zic că, impulsul provine din mediu exterior organismului – și, gata: PAC! Unde este judecata cortexului? Când de fapt ea e lăsată în sarcina sistemului limbic? Adică acțiune la impuls, în sfera inconștientă! Adică în cazul lui Marinel, ține de sfera conștientului doar ostracizarea sa și atât! Argumentele provin din sfera inconștientului! 🙂
  Nu vreau să-l apăr pe Marinel, dar nu am cum să nu-l respect pentru că e Arici Pogonici! Am avut un unchi ca el: nimeni nu sufla în fața lui! Pe la spate, toți îl ronțăiau, cu ”argumente” tip ADL!

  O zi bună nenicilor!

 2. Nu numai că sunt de acord cu tine, dragă Daniel, dar partea cu „Boss, vezica e plină!”, etc. 🙂 , dincolo de râsul din metaforă, deplânge un adevăr cumplit.
  Da, banii n-au miros, ei fac parte din inconştientul colectiv. Nu se mai spală (doar) bani, se spală conştiinţe. 🙂
  O zi minunată şi ţie, oaspete de (bună) seamă!

 3. Marinel B. ar fi bine sa continue sa scrie nu numai despre „carismatici, metanoici și crislamici.” ci si despre „parazitici” precum cel cu cenzura adusa lui Marinel pe la comitetele bisericilor.

  Tocmai el vine cu comunicatu’ catre conducerea Bisericii din Arad- care nu are nici o relatie de supunere fata de o autoritate spirituala si nu este membru in nici o biserica locala. Toate demersurile sale pentru justificari,dreptate,drepturi la (renume,reputatie buna) de fapt ne arata in ce noroi se scufunda acest individ.

  Inca o problema…eu chiar nu inteleg de ce sunt asa de fraieri cei care il sustin financiar.

 4. Timpul trece ,paginile virtuale se rasfoiesc si usor ,usor de la introducere,vrem nu vrem se ajunge la cuprins……..Cuprinsul deseaca,si da semnal de actiune….o actiune foarte complexa pentru multe personaje care sint pe pozitii si incadrate in scenariu …..!!E o lupta care produce explozii virtuale si unele interioare,personale……..Trist,dureros pentru foarte multi care inca in viata nu au fost pregatiti pentru astfel de actiuni ……Este ca omul care in viata a fost sanatos si mereu a discutat de anumite boili si cand a trebuit sa ajunga in sala de operatie sub puterea anesteziei sa nu simta taietura bisturiului ,lesina ,ori ajunge in panica…………Viata este grea si plina de provocari indiferent de profesie ,de calificare in domeniile sociale ori cele religioase .Si pina in experienta proprie nu ajungi ranit nu stii si nu intelegi cat de complicat sint lucrurile si ce fel de afectiune primesti din partea celora din jur………Pina nu ajungi ranit si veizi cine iti alina si doreste sa-ti vindece ranile ,nu intelegi cine este interesat de tine si cu ce scop este interesat pentru tine……….Citesc ,rasfoiesc si mereu zbor pe paginile virtuale si observ cum se deruleaza toate …..Sint fericit fiindca tehnica ne ajuta si in acest departament si pri astfel de actiuni ajungem in o clipa sa descoperim ce se intimpla in jurul nostru si cum unii ,nu in domeniu profesional ;ci in unul religios care de fapt ar trebui sa ne uneasca si sa ne faca mai buni ………cad victime ,se distrug oportunitati si se ajunge la interesante actiuni din dorinta de putere,reclama ,egoism si mindrie…
  Am curajul sa o scriu fiindca de zeci de ani de zile am fost nevoit sa lupt contra acestor fel de persoane care prin modul de inchinare atrag persoane lipsite de cunostinta in grupari prin care in mod foarte bine organizat le invata si le educa pentru propriile lor interese ….motivind ca o fac pentru „mintuirea sufletelor lor”.Ezact cum Domnul Isus explica si noi avem mesajul scris in Evanghelia lui Matei capitolul 23 cu 1 la 33… Cititi si meditati …….Si pe urma puteti sa va intrebati;
  Oare asa sa fie? Si oare porunca Tatalui Ceresc si invatatura Domnului Isus ajunge sa fie cu adevarat expusa si traita?Prea putin si toate acestea cei tari si curajosi pot sa le explice…..Dar este inca multa „FRICA” De ce?Nu intelegeti ?Si inca nu percepeti ce se intimpla cand ajungi in fata comitetului ?Cand primiti judecata?
  De fapt cum sa raspundeti ,daca nu a-ti ajuns prin asa ceva…….De unde sa stiti ce inseamna consiliere,restrictii si izolare de sistem…..chiar daca in domeniu profesional sinteti cu putere ,meserii si valoare financiara……..Judecata religioasa din partea celora cu putere in sistem are efecte dure si de o lunga durata…Cititi in Scriptura si vedeti ce sa intimplat cu viata Domnului Isus si in scurt va dau citat;”… 12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
  13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
  14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: „Este de folos sa moara un singur om pentru norod.”
  Si sa intelegeti puteti sa si meditati asupra presiunilor care prin subiectele recente demonstreaza la ce duce cand ajungi in conflict ,calci strimb ,nu mai doresti sa sponsorizezi cum se doreste si sa nu stirbezi reclama unor personalitati .As putea da multe nume si date ..dar va las sa rasfoiti si voi cartea cu paginile de dovezi ale fratelui noastru „GOOGLE” care ne ajuta usor sa ne conectam si sa ne dovedim …..
  Dar si cu dovezi unii au avut curaj sa scire despre mine ,dar fara sa poata dovedi …Si nu au facut altceva ,decat sa demonstreze ca nu se doreste sa se cunoasca adevarul despre ei si sa ajung descreditat si cu dovezile pe care le dau spre accesare si astfel are curajul sa scrie cu o mare putere si litere mari ….care unii stim ce inseamna in spatiul virtual;
  „….NECAZUL ESTE CA DOMNUL CHIS DA DUPA TOATA LUMEA CU CE APUCA DINTR-UN DUH DE RAZBUNARE. AR FI MULTE DE SPUS DESPRE DUMNEALUI (LUCRURI CUNOSCUTE IN COMUNITATE, DE ACEEA AICI NU ARE NICIO CREDIBILITATE) DAR NU ESTE LOCUL SI NICI SCOPUL MESAJULUI MEU.
  VA RECOMAND PE VIITOR SA NU LUATI DE BUN TOT CE SPUNE FIECARE (CHIAR CU UNELE DOVEZI) SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE….”
  Deci stimatii mei azi multi in loc sa se smereasca,sa se pocaiasca ,in momentul cand greselile,abuzurile si interesul de manipulare ajunge descoperit stiti ce fac?Si se mai pretind si pastori ,doctori in teologie si evanghelisti …astfel in fata provocarii actioneaza;….
  „..isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal….”
  Deci toate acestea le scriu pentru a intelege ce se intimpla azi cand descoperi fatarnicii,inselaciuni si duplicitatea persoanelor care sint pe pozitii inalte si au control asupra multor Biserici .Si in acelas timp doresc in puterea reclamei sa ramina „SFINTII si slujitorii Domnului Isus ca Iuda cel pretins ,dar pentru interesele lor care le asigura confortul,luxul ,prioritati si beneficii pe care putini le cunosc…..
  E greu de luptat impotriva fatarniciilor lor ,fiindca sint scolati teologic si unii chiar psihologic si pozitia le da putere si de a ne judeca,izola …Iar unii nu sint pregatiti pentru asa ceva si cei mai multi ajung o mare deriva si nu se mai pot incadra si reabilita…..Unii ajung dezamagiti ,isi distrug familiile si altii ajung abandonati ….cersetori si devin atei …….Trist ,dureros si aceste lucruri ne sint si explicate in Scriptura ,dar multi inca nu au ajuns sa citeasca mesajul;”…
  …”.13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.
  14. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.
  15. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva….”
  Este adevarat?Da si cei care au trecut prin asa ceva pot sa explice si sa dovedeasca daca au curajul …insa prea putini ajung sa-l detina si pe mine sinteti sfatuiti cu litere mari sa nu ma credeti in ce scriu ….. si nici sa nu publicati !!”……SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE….”
  Sinteti maturi si este o decizie personala a fiecaruia sa credeti ,ori sa nu credeti ….o scriu din experienta vietii si din provocarile vietii care in fata personalitatii mele apar …si din ce cauza ?Fiindca am crezut in cei care ne predica si ei au reusit sa-mi faca ceea mai mare rana si familia sa o introduca si un sechestru bancar pentru care avem de suferit 7 ani de zile …….
  Este doar o rana mica comparat cu multe alte rani pe care au reusit sa le faca ei si multi altii cu putere si mai mare ca ei si care manipuleaza si induc in eroare peste 7 milioane de persoane……Deci eu stiu ce inseamna sa fii in fata unui comitet ,sa primesti sentinte si sa ajungi ranit ….Nu degeaba in popor este si un proverb
  „….Pina ce ajungi la Dumnezeu …..te papa (pretinsii) Sfinti !!!!!!
  Iar in Matei capitolul 24 sintem avertizati ;”….24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.”
  Mesajul este scurt ,dar prea putin inteles in generatia noastra si nici nu s doreste sa fie inteles de cei care sint pe pozitii azi!!Si interesant ca acestia de azi nu au putere de a face”semne mari si minuni”,in schimb au putere de judecata si de ranire …foarte complexa si abila …Greu de inteles pentru foarte multi …..
  Cu stima si respect…

 5. Sandokan, şi eu sper să scrie Marinel pe blog ca şi până acum. Dar nu despre specia de oameni de care aminteşti. Fiecare e liber să trăiască după cum pofteşte. Nu ştii cum vede viaţa omul acela. Nu te poţi pune în pielea lui. Nu viaţa privată a unui om trebuie să fie preocuparea unui blogăr. Cei care-l ajută fac o faptă creştinească. E treaba lor, nu a ta, nu a mea, nu a lui Marinel.
  Omul nu trebuie „linşat” pe net, pentru că e altfel decât marea majoritate. Alta e problema, după părerea mea.
  Ai atins-o şi tu, de altfel: dacă tot nu face parte din vreo biserică, e de-a dreptul ciudat că recurge la autoritatea uneia din ele pentru a-şi face dreptate.
  Gestul crează precedent. Nu contează că vine de la unul ca el. Putea să fie un pastor. Era acelaşi lucru. Eu am păţit-o cu un securist din Sibiu, om al amvonului. A declanşat o adevărată vânătoare împotriva mea. Un lucru nu ştia: că nu fac parte din sistem. Sunt membru al bisericii, sunt baptist, dar mi-am păstrat totală independenţă de comploturile „frăţeşti”.
  Arma e mişelească. Nu mă interesează cel ce o foloseşte. Mâine locul lui poate fi luat de altul.E un atac la libertatea de opinie. Ca să nu mă gândesc mai departe.

 6. Foarte corecta observatia, draga Rasvan. Exista o diferenta foarte mare intre interpretarile date atunci cand vorbim de un cadru crestin. Literatura crestina, jargonul folosit frecvent face uz de multe metafore, de o simbolistica foarte vasta. In spatele tuturor lucrurilor se afla o lume spirituala buna sau rea, diavolul si Dumnezeu.

  Cum spuneai, acel comentariu nu facea referire la nici o persoana fizica concreta, ci discutam despre diavol in sine, el infiereaza pe evanghelici, el este sursa tutoror relelor. Chiar mai mult in Sfintele Scripturi se precizeaza si locuri fizice concrete unde diavolul are tronul. Eu am numit Oradea ca fiind un astfel de loc. De unde stiu? Poate ca am avut o viziune, o revelatie, sau o presupunere. Avand in vedere ca am citit „Scrisorile lui Zgandarila”, eu, acolo, aveam in minte doi draci, unul batran si versat cu mare popularitate si unul tanar. Ii vedeam pe cei doi dialogand, cel batran dand sfaturi celui tanar, care tocmai s-a mutat in Oradea 😀 . Parole d’onore dar chiar am vazut niste draci discutand si eu faceam referire la ei. Filmul Jigsaw este „inspirational”, cred ca regizorul era un fel de geniu al raului. Personajele din acel film chiar se bucura cand fac rau, traiesc pentru a face rau, altfel se plictisesc 🙂 . Cred ca legatura cu persoane reale nu este directa, ci fiecare isi „asigneaza” o legatura, daca se simte cu musca pe caciula. Pai putem fi noi responsabili de mustele altora? Doar ca eu am fost facut explicit, direct si fara aluzii metaforice idiot si multe alte epitele culese din acelasi repertor. E o diferenta sa crezi ca se vorbeste despre tine, incercand sa traduci metaforele in evenimente reale si a-i spune cuiva – esti idiot. Insulta e clara, fara nevoia de a face exegeza 🙂 . Iar interpreatarile pe care le dam, chiar si in literatura de cele mai multe ori sunt doar in mintea criticului, dar nici pe departe in intentia autorului. Deci….exegeza, contextualizarea metaforelor sau exprimarea clara, fara ocolisuri si directa „cutarescu este idiot”. Grea grea exegeza 🙂

 7. Romulus, mai mult decât atât. La Oradea este un soi de „jurnalist” care are drept ţintă baptiştii. Am fost atenţionat de mai multe persoane serioase că tipul se infiltrează cu un comentariu sau două, apoi dă lovitura. Nu e vorba de „amicul” nostru, evident. Precizez asta ca să nu-l lovească iar holera deschisă. 🙂
  Mai mult decât atât, atunci când am scris postările despre Barbosu şi genul lui de afacere cu semănatul după metode americane, am fost ameninţat tot de la Oradea că, dacă nu mă potolesc, vor scrie despre mine minciuni, că beau, că violez şi tot soiul de lucruri jegoase. Un soi de şantaj, bazat pe calomnie, cum făceau securiştii pe vremuri. Nu contează că ar fi fost minciuni sfruntate, totul era să mă facă să tac.
  Atâta timp cât comentariul tău nu era adresat cuiva anume, mă întreb, retoric, cât de imbecil poţi fi să te revendici pe post de „adrisant”? Cât… ACUL de mare! 🙂
  Mielul turbat e miel turbat, n-ai ce să-i faci. El e gaura de la covrig.
  Marinel nu stă deloc pe roze. Incredibil, dar mulţi îl vor plecat.
  Individul cu pâra scria: nu m-a plătit nimeni! Păi nici nu trebuie să îl plătească cineva. El mănâncă pe gratis.

 8. Marinel si-a luat foarte in serios mandatul crestin, dat de Cristos. A spus pe nume lucrurilor, dar pentru ca lucrurile erau reale, asta a si deranjat pe niste cetateni de bine.

  Cat despre cel care ma face idiot, intr-o maniera directa, neinterpretativa(adica insulta care nu mai necesita interpretare exegetica), eu ii doresc sa se simta la fel de iubit de Dumnezeu, cum ma simt si eu. Si chiar pot spune ca ma simt iubit de dragul nostru Tata Ceresc.

  In lumea crestina, unde simbolurile sunt folosite atat de des, unde metaforele sunt la ordinea zilei, este absurd sa proiectezi astfel de texte pe un cadru concret si sa afirmi ca „ma calomniaza” – pe mine. Pai ori suntem specialisti in exegeza, ori nu. Ei da, cand ne simtim cu musca pe caciula, vedem si in mustele din camera draci calomniatori, dar bietele muste nu au in mintea lor sa calomnieze pe cineva, ci sa isi caute mancare si cuib 🙂 . Deci gogoata de pe caciula e de bai, nu textul.

  Hm ingrozitor faptul ca te-au amenintat cu santaj. Da este o maniera specifica liderilor comunisti dinainte de revolutie. Da, dar acesti sfinti sunt exonerati de raul pe care il fac in culise, pentru ca au imunitate bisericeasca, care le da statutul de sfant corect si neprefacut. Oameni de bine.

  „Individul cu pâra scria: nu m-a plătit nimeni! Păi nici nu trebuie să îl plătească cineva. El mănâncă pe gratis.” – da, complet de acord cu tine, nu avea cum sa il plateasca cineva, statul acorda unor persoane mancare gratis. Care stat? Ca nu vorbeam de statul roman. Dar ca sa nu existe nici un dubiu si „să nu-l lovească iar holera deschisă”, mentionez si eu ca orice legatura aparenta cu persoane si institutii reale este pur intamplatoare si ca orice incercare de corelare cu persoane si situatii reale este gresita si de rea vointa 🙂 .

 9. Era sa uit 🙂 . Comentarile la un blog, chiar daca sunt in ordine crescatoare, ordonate unul sub altul(ca asa a facut designerul blogului – blog ca entitate informatica) nu se interpreteaza ca ca o scriere, ca o specie literara binecunoscuta, ci multe comentarii sunt aleatoare, se sare de la un subiect la altul in stil „popcorn in prajitor”. A pune 3 comentarii unul sub altul si a trage concluzii e un gest „destul de generos”, chiar si pentru un exeget. Ma uit la bloguri mari, celebre evanghelice, unde la un articol despre muzica se trateaza, in comentarii, probleme de garderoba. Pai ce legatura are „tricotaju cu masaju”? Ca se gata in „aju”? 😀 A face exegeza pe comentarii si a deduce linia ero(t)ica ce le uneste e un gest … Pai unul nu stie scrie(ca pune virgula intre subiect si predicat), altul era atent la televizor cand scria un comentariu, pe altul il trageau copii de pantaloni cand punea virgula, altul tocmai a fost concediat in ziua cand scria ca si comentator pe un blog. Un blog este un blog, adica un b-log, daca era macar un a-log 🙂 . In timp ce cand unul iti spune idiot si ti-o zice bah – esti idiot, acolo nu mai trebuie facuta reuniune matematica intre comentarii, ci e dintr-o bucata, e dura, clara, ca nici o instanta nu tre sa o mai descifreze. E pa direct, oblu 🙂 . Daca tot facem exegeza sa facem analizand si cadrul social, economic, istoric in care a scris autorul, sa face o analiza a zilei si a cadrului personal al celui ce a scris un cometariu. E una un articol scris de un gazetar important, cu discernamant care ti-o zice verde ca esti idiot si e alta cand un amator, care statea cu un copil in spate, cu ochii pe laptele care fierbe in cratita si cu nevasta pregatita, pregatita de culcare ca e ora tarzie, evident 🙂 . Pai un gazetar renumit, cu viziune in stratosfera, ionosfera si ganosfera, cand scrie scrie, nu da gres, dar un amarat de comentator care nu are nici dexul la indemana …. eh. Diferenta mare, durere la sele si mancare gratis 😀 . Numa ca pentru dureri exista leacuri, ca e pacat sa sufere cineva mult.

 10. Răsvan dragă (şi, de altfel, toţi cei care aţi răpit din timpul vostru preţios ca să comentaţi la acest articol)
  Nu cred că este cazul să se ia în seamă atât de mult toate ameninţările şi diatribele acestui personaj care, în ultima vreme, şi-a făcut o adevărată fixaţie în privinţa persoanei mele şi a blogului pe care îl am. Dacă eu aş proceda după modelul lui şi aş face tot inventarul invectivelor pe care mi le-a adresat de-a lungul timpului, nu ştiu care ar fi… scorul. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că sunt multe, multe alte persoane publice pe care le-a făcut în fel şi chip (asta apropo de aluzii la calomnii, procese etc).
  Dar nu aceasta este problema. Sunt o persoană care aş putea să-i fiu tată. De asemenea, sunt respectat în biserica de care aparţin şi pe care o slujesc de peste 20 de ani.
  Faptul că am opinii legate de ceea ce se întâmplă în alte medii face parte din libertatea de opinie a oricui, libertate pe care şi-o arogă şi el, deosebirea fiind că eu mă rezum la un limbaj cel mult ironic sau pamfletar, în vreme ce el o face de multe ori folosind un limbaj licenţios (exemplele folosite de Răsvan în articol sunt o nimica toată pe lângă altele).
  Revin şi spun, respectul de care mă bucur în biserică, în comunitatea arădeană nu stă în denigrările cuiva care şi-a făcut un obicei deja din a se ocupa de oricine nu-i convine. Fraţii cu care lucrez şi colaborez în biserică de atâţia ani de zile sunt oameni deosebiţi, cu suficientă maturitate ca să discearnă un asemenea caz. Nu aici este problema…
  Cum spunea şi Răsvan, nu mă interesează viaţa lui privată. Suntem fiecare responsabili de ceea ce trăim. Având în vedere ultimul lui demers (m-aş bucura să fie ultimul, dar mă tem, cunoscându-i obiceiurile, că nu va fi) am luat decizia de a ignora orice alte lucruri care vor veni din acea direcţie. Fără îndoială, am greşit reacţionând la toate calificativele pe care mi le-a adresat în timp. Drept pentru care, blogul acela încetează să mai existe pentru mine, iar persoana care îl gestionează este liber să scrie ce doreşte la adresa mea. Mai mult, pe blogul meu va înceta să mai fie aprobat orice comentariu, fie el direct sau aluziv la această persoană, având în vedere inutilitatea oricărui astfel de comentariu pentru cineva care nu mai există pentru mine.
  Toată tevatura şi toate ameninţările de care am parte în ultimele zile mi-au amintit o vorbă foarte înţeleaptă: „Ai grijă când loveşti un câine, că nu ştii al cui e acel câine!” Dar mi-am amintit şi că nu mi-a fost niciodată frică să intru pe o poartă pe care scria „Atenţie, câine rău!” Am şi crescut patru la viaţa mea, aşa că… Am avut parte şi de „câini cu epoleţi şi ochi albaştri” şi n-am dispărut. Aşa că… mă tem doar de Dumnezeu!
  Mulţumesc pentru aprecieri. Fără a face paradă de modestie, nu le merit. Sper doar ca tot ceea ce scriu să fie de folos. Nu mie, ci Celui care ne-a cerut să luptăm pentru adevăr într-o lume în care minciuna sufocă tot mai mult oamenii. Să ne ajute Domnul să nu-L dezamăgim, asta e obsesia (nu preocuparea) mea. Restul sunt detalii…
  Fiţi binecuvântaţi!
  P.S. Vă asigur că în replică la ameninţările, epitetele şi toate lucrurile urâte pe care le-a scris şi le scrie despre mine, eu voi răspunde prin a mă ruga pentru el. Nu ca unul care se crede superior, după cum se descrie el pe sine, ci ca unul dintre „cei mai neînsemnaţi”.

 11. Marinel, e cumpătat şi frumos tot ce ai scris în comentariu. E o atitudine demnă care, cel puţin mie, îmi impune respect.
  Mă rog Domnului să mă ajute să fiu alături de tine şi la bine, şi la rău.
  Şi orice s-ar întâmpla, să nu ne dezicem unul de celălalt, fratele meu.

 12. Doctore, m-ai bagat la ganduri negre…
  Sper ca dta esti bine, sanatos! Nu de alta, dar intr-un articol ziceai ceva de un cancer, de 8 luni de viata… sper ca era vorba de un pacient al tau! Zi macar ca esti bine!

 13. Dragă Daniel, sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Nu am mai scris pe blog pentru că am avut mult de muncă la servici. Apoi, n-am intrat pe blog, pentru că m-am simțit vinovat că nu scriu pe blog.
  Nu scriu, pentru că lucrurile mi se par de la sine înțelese.
  Dimineață am citit pe facebook o trimitere la postarea lui Teofil Stanciu și m-am enervat cumplit. Eu funcționez ca un cazan: nu mai scriu decât sub presiune. 🙂

 14. ,,Eu funcționez ca un cazan: nu mai scriu decât sub presiune. :)”
  Draga Rasvan, cazanul este prevazut si cu o supapa de suprapresiune. Deci scrisul face bine .Adica revine presiunea la normal.
  Ma bucur si eu ca esti sanatos.
  Cat despre ,,cei care ne mai enerveaza cateodata” ce sa zic…viata ar fi prea monotona fara ei .
  Asa ca , mergem inainte , cu ajutorul Domnului .

 15. Dragă Mitică, ai dreptate. Spunea cineva că prietenii credincioși Lui nu au decât un timp, prezentul, atunci când se întâlnesc. Timpul capătă o valoare calitativă. Se măsoară spiritual.

 16. Și eu la fel sunt Răsvane, chiar dacă am petice multe! D-aia scriu mai mult, ca să nu iasă presiunea prin peticele celea!

Comentariile nu sunt permise.