Cronici mondene (171) Săritura peste garduri

Dacă unii dintre noi avem prostul obicei să vedem paiul din ochiul altuia și nu bârna din ochiul nostru, octogenarul Iosif Țon a început să vadă gardurile din ochii creștinătății. Într-o bulă recentă, papa Țon afirmă:  

”Cu toții am înălțat garduri în jurul nostru, ca evreii odinioară, ne-am închis în ghetoul nostru şi-i considerăm „pierduți” pe toţi cei ce sunt în afara zidurilor noastre!

În țarcurile respective sunt oile, fiecare după denominația lor:

Baptiștii s-au închis în sine şi spun: Numai noi avem adevărata doctrină! Creștinii după Evanghelie spun: numai noi avem adevărata doctrină! Penticostalii le spun celor ce L-au primit pe Domnul la baptiști sau la creştini după Evanghelie: Aceasta nu vi-i destul. Veniți la noi să vă învățăm noi ce vă mai lipsește!

Nici ortodocșii și catolicii nu scapă de ghetou:

Ortodocșii de secole spun că numai ei au „dreapta credinţă”! Catolicii spun la fel.

Ce e de făcut? Cum să devenim niște creștini adevărați, atâta timp cât stăm constrânși de gardurile noastre?

Iosif Țon ne învață săritura peste ele:

Eu nu cred că El ne cheamă să demolăm garduri. Cei care le-au făurit cu atâta trudă vor avea grijă să şi le apere. Să nu ne războim unii cu alții pe motive de doctrină.

Unde ajungem? Unde e pajiștea promisă? Aici e greu de spus. Oricum, planeta ne așteaptă. E vorba de Pământ, deocamdată:

Scopul lui Dumnezeu este să-și facă oameni după chipul şi asemănarea Lui. Să populeze planeta cu oameni buni aşa cum El este bun.

Pentru a împlini voia lui Dumnezeu, omul trebuie să treacă printr-un proces de fabricație:

Care dintre bisericile noastre produc oameni realmente buni şi oameni cinstiți şi curați şi cu care să-ţi fie drag să trăiești? De ce să ne luptăm pentru garduri? Să producem oameni care seamănă cu Dumnezeu.

Unde se află uzina producătoare de suflete vii, nu ne spune. Ne lasă pe noi să ghicim, chemându-ne la ”noua competiție”.

Mike Olari a căzut deja în extaz, și-a suflecat pantalonașii și dă ture de blog cu predica lui Țon în gură.

NOTĂ. Iosif Țon a fost mulți ani o oaie în ”ghetoul” baptist. Când a sărit din țarc, a devenit ateu, marxist, propagandist și turnător la secu. Ulterior, a sărit înapoi gardul, tot la baptiști, care l-au primit și l-au școlarizat la Oxford. Apoi, a sărit în curte la penticostali. Acum este un soi de  carismatic. 

Reclame

8 gânduri despre &8222;Cronici mondene (171) Săritura peste garduri&8221;

 1. Sa nu uitam nicicand
  Sa ne hulim eroii
  La garduri rand pe rand
  Si in bataia ploii !…
  Da-i ardem de se poate
  Halal de eretici
  Crestinul, mai nepoate,
  Nu creste-ntre urzici.

 2. 2c4m
  La versul ”Halal de eretici” mai merge strecurat un ”e”, pentru că aveți o silabă în minus și poezia șchioapătă. Devine: ”Halal e de eretici…”, care nu schimbă sensul, dar menține ritmul. De asemeni, la ”Nu creste-ntre urzici…”, aveți o silabă în plus. Cred că nu se supără urzicile, dacă versul va suna așa: ”Nu crește în urzici…”
  Ce părere aveți, maestre? Batem palma? Dvs. puneți versul și eu bat cadența… 🙂

 3. Costurile sunt amortizate, gardurile intarite…doar iarba calcata in picioare mai sufera…oile sunt anesteziate🎓

 4. Doctore,
  rzicile se zice ca ar fi bune pentru prostaglandine. Ceaiul de urzici cica ar creste nivelul de testosteron la barbat! Deci e bine ca barbatul sa fie urzicat? 🙂 Apoi ele cica ar mai avea rol si in functionarea sistemului simpatic. Cat de simpatic trebuie sa fie un crestin? 🙂 Cred ca am sa ma alerg printr-un lan de urzici fiindca in ultima vreme am devenit cam antipatic! 🙂

Comentariile nu sunt permise.