S-a dat dezlegare la șerpii de câmp

Citeam zilele trecute în Deuteronom cateva reguli date de Dumnezeu poporului ales, legate de ce poate mânca și ce nu.

Trecem peste porc. Oricum, regulile se pare că nu mai privesc pe creștini,  deși  nu-mi amintesc să fi dat Domnul dezlegare la carnea respectivă,  așa cum fac popii cu peștele in post.

Deuteronomul spune, de asemeni,  că omul nu trebuie să mănânce carne de cioară, de cocostarc și de barză.  Asta in cazul in care i-ar fi venit vreunuia în minte să se infrupte din așa ceva.

Din cauza căldurii excesive, într-o localitate din vestul țării au apărut șerpii in case, curți și pe ulița satului. Cum nici sarpele nu e de mâncare,  lumea are tot dreptul să se îngrijoreze. Șerpii nu sunt veninoși,  sunt de câmp,  iar unii din ei ating un metru in lungime și sunt destul de dolofani.

În Geneza, după pățania din Eden, Dumnezeu a blestemat șarpele: să se târască pe pântece,  să mănânce țărână și să fie vrăjmășie între el și femeie.

O duduie reporter de la televiziune a sfătuit sătenii să fie prietenoși cu șerpii,  pentru că ei se hranesc cu guzgani și cu broaște.  Nimic mai util decât un șarpe pe lângă casa omului și cu cat sunt mai mulți,  cu atât mai bine.

Cu alte cuvinte, televiziunea noastră devenită dumnezeu a dat dezlegare la șerpi.

Într-o nuvelă scrisă recent de Murakami, șerpii au apărut în jurul unui bar. Fenomenul a rămas un mister. Barmanul a închis barul și a plecat in lumea largă.  A fost pedeapsa pentru egoismul lui, pentru că a iertat, dar a uitat. Pentru că si-a ascuns suferința.  Pentru că și-a inchis inima.  Pentru că n-a plâns când a fost părăsit.

Nu știu dacă explicația  e valabilă și pentru satul românesc.

Reclame

Un gând despre &8222;S-a dat dezlegare la șerpii de câmp&8221;

  1. sarpele, am avut si eu vizita unui sarpe ma bucur ca l-am vazut la timp pe cand pleca.
    Am luat asadar ceva unealta si l-am urmarit pana la capat…
    Nu ma pot imprieteni cu serpii, ceva dinauntrul meu nu ma lasa…

Comentariile nu sunt permise.