Cronici mondene (173) Pricea se alege vineri

Redau mai jos cel mai haios îndemn la rugăciune de la Savonarola încoace.  El aparține unuia dintre cei trei  candidați la înalta funcție de președinte al Uniunii Baptiste din România. Supărat, omul nostru lasă răbdarea și îndelunga răbdare deoparte,  ca un furios al Domnului ce pare a fi.

Mânia, revolta și frustrarea,  amestecul de sacru și profan, imaginea harului cu gheare și cu pene mi-l  fac pe domnul Iuga mai uman:

Chiar dacă unii oameni fără teamă de Domnul și fără caracter m-au împroșcat cu noroiul de pe mâinile lor, eu sunt ferm convins că și în cazul de față decizia Lui, indiferent care va fi ea, va fi bună, plăcută și desăvârșită. ”

Asta imi amintește de administratorul de bloc din Targu Neamt, un băiat școlit,  de altfel, care mi s-a plâns că ne-a lucrat vecinul. „A furat apă la Paște și acum o plătim noi. Dar nu e mult, un pachet de țigări de fiecare.”

După care a urmat amestecul profanului cu sacrul: „Am dat bani la sfânta mănăstire, să fie blestemat ăla care-a luat.”

Ca și Iuga al nostru,  administratorul așteaptă cu încredere să facă dreptate bunul Dumnezeu.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Cronici mondene (173) Pricea se alege vineri&8221;

  1. Ei, da! Altă muzică, altă apă la moara stricată a candidatului. Dl. Tutac pare călare pe cai mari.
    A luat lecții de la presedintele Iohannis: îl bântuie diaspora.

  2. „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” scrie în Biblie. Doar că are înainte un „ca să fiţi vindecaţi”… 🙂

  3. Marinel, eu i-as fi închis pe toți trei intr-o capelă sixtina de-a noastră și i-as fi tinut acolo pană le ieșeau… fumurile. Care avea fumul mai alb, devenea Papa baptist. 🙂

Comentariile nu sunt permise.