Misionarul care nu există

Anul acesta, la   sfârșitul lunii aprilie, a apărut o știre emoționantă despre un misionar român din Indonezia care a fost ținta unui atac cu bombă.

Misionarul, pe nume Titel Maghiar, a intrat in coma. Comunitatea evanghelică din România a fost alertata și chemată la rugăciune.

Minunea se produce cu rapiditate și Titel Maghiar iese din coma.

Cei care au comunicat știrea și au chemat masele de credinciosi la rugăciune sunt megastarul evanghelic Cristian Barbosu și pupinfundistul de seviciu Mike Olari.

Barbosu a fost vameș, dar a ascultat de comanda se sus și a devenit, treptat, predicator și doctor in teologie.

El face parte dintr-un plan umano-dumnezeiesc de implantare de biserici evanghelice numite Metanoia.

Metodele de promovare a acestora se bazează pe experiența americană in domeniu, care se pricepe să valorifice produsul, indiferent de calitate.  Mișcarea americană care se află în spatele lui Barbosu se numeste Harvest, adică seceriș.

Mulți credincioși evanghelici si-au părăsit vechile biserici și s-au aliniat mișcării lui Barbosu.

Mike Olari este responsabil, printre altele, de promovarea noii imagini a lui Iosif Ton, celebrul predicator baptist, care a parasit vechea biserică,  trecand, succesiv, pe la penticostali si la Strajeri.

Strajerii sunt o miscare evanghelică care promovează vindecarea prin Duhul Sfânt,  la întâlniri dinainte stabilite de tipii care conduc treburile.

Iosif Ton a fost, intr-o perioadă a vieții sale, informator al securității și propovaduitor al ateismului. A facut studii teologice la Oxford, in timpul lui Ceausescu.

Asadar, cele două trompete evanghelice, Barbosu și Olari, au chemat poporul la rugaciune pentru vindecarea lui Titel Maghiar. Confirmarea că minunea a avut loc au primit-o de la tatal misionarului.

Partea nostima abia acum începe.

Ministerul Afacerilor Externe român se interesează de caz și anunță că in perioada respectivă nu a avut loc niciun atentat in Indonezia, niciun cetatean român de acolo nu a fost rănit , nu a intrat în comă și nu a fost vindecat miraculos.

Fotografiile in care apare Titel cu nevasta sunt trucate cu Photoshop-ul de un neprofesionist. Nevasta e in plin soare, cu umbre pe față,  in timp ce flacaul de lângă ea e curat ca lacrima și pozat cu blițul.

Nici poza mai veche, alb negru, nu e mai reală.  Nevasta e lipită,  prin metoda straturilor, dar nefinisata, ea lăsând pe Titel o pata albă la rever, in loc de umbră neagră.

In 2012, se anunțase că patru tineri misionari români, printre care și Titel al nostru, au fost arestati pentru distribuire de biblii in aceeași zonă.  Stirea nu s-a confirmat, iar fotografiile celor 4 tineri au fost luate aiurea de presă de pe internet.

După toate probabilitățile,  Titel Maghiar e misionarul care nu a existat niciodata. Dacă mii de oameni s-au rugat, la indemnul lui Barbosu și Olari,  pentru vindecarea unei fantome, e cu atât mai amuzant.

Chestia imi amintește de un caz celebru, asa-zisul „maior Martin”, cadavru găsit de nemți,  in al doilea razboi mondial, pe o plajă,  cu o valiză prinsă cu lanț de  mâna sa.

In valiză erau documentele unei așa-zise debarcari aliate in Grecia și Sardinia, in 1943.

Totul a fost un fals, menit să-i păcălească pe nemți și să ascundă adevaratul plan de debarcare din Normandia, de peste un an si ceva, din ziua Z.

Acum, ce facem cu Titel?

Normal ar fi să-l găsească Barbosu și Olari, să-i pună o bombă in brate, sa mai faca bum o dată, să se vindece la comandă,  să-i  găsească un tată și încă trei prieteni,  o nevastă cu care să facă poze in același loc și in acelasi timp și, in final, o masă de tâmpiți care să creadă, să se roage și să blesteme pe aia care nu cred.

Au scris mult mai frumos despre subiect, și mai cuminte, doi buni amici ai mei: Marinel Blaj și Paul Morar.

9 gânduri despre “Misionarul care nu există

 1. S.ar putea sa gresesc, dar cred ca am vazut articolul cu Titel Maghiar pe blogul lui Daniel Branzei si cu cererea de rugaciune si cu miraculoasa recuperare.

 2. Retelele de socializare,mass media (televiziunea si presa),sint cele mai eficiente arme ale lui Anticrist,utilizate in scopul inselarii,daca ar fi posibil,”chiar si pe cei alesi.”
  Fiti binecuvintati.

 3. Interesant caz ati scris destul de cuminte.De fiecare datā cînd trec vama pe la Arad venind dinspre Budapesta si vād vamesii nostri cu caschetele astea urîte mā întreb ce meclā avea Bārbosu cînd stātea în punct la controlat cetāteni. 🙂

 4. Val are dreptate. Şi Daniel Brânzei a „muşcat” momeala! http://barzilaiendan.com/2015/05/01/rugaciuni-ascultate-pentru-misionarul-titel-maghiar/
  Iar pe Newsnet creştin apare şi numele presupusului medic român cu care Cristian Barbosu ar fi ţinut legătura în acest caz: Lucian Popescu – http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2015/04/apel-la-rugaciune-pentru-misionarul.html, precum şi informaţia „primită” de Cristian Barbosu de la acel medic privind ieşirea din comă a presupusului Titel Maghiar: http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2015/04/update-titel-maghiar-iesit-din-coma.html
  Titel Maghiar care e în realitate, dacă vom compara fotografiile, fotomodelul Derek Watkins: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200390517670642&set=pb.1386544809.-2207520000.1433790896.&type=3&theater
  Curat murdar, coane Fănică!

 5. Asta este sursa exactă la poza ce apare în dreptul „misionarului”. Din albumul public „FuriousFotog Fitness Shoot”
  al lui „Derek Watkins”

 6. Nimeni nu pune la indoiala bunele intentii ale celor doi dar aceasta nu inseamna ca nu ati gresit. Eu nu pun la indoiala sinceritatea multor mormoni sau martori ai lui Iehova, dar faptul ca sunt „sinceri” nu cred ca e o scuza pt ratacirea lor sau nu cred ca Dumnezeu este impresionat de sinceritatea lor. Poti sa fii sincer gresit. Nu poti sa-ti permiti sa comiti greseli, dand dovada de lipsa de perspicacitate, sub pretextul ca esti sincer. „Dzeu raplateste efortul celor care s-au rugat, chiar daca Titel nu exista”. De ce cred ei aceasta? Pt ca respectivii nu si-au facut timp sa faca o minima investigatie, fapt pt care oamenii, in loc sa se roage pt niste cauze serioase, reale. si-au irosit energia rugandu-se „in vain”? Au fost intrebati de atatea ori din ce biserica provine Titel Maghiar, cine ii este pastorul si de fiecare data cei doi evanghelisti au luat aceasta intrebare ca o ofensa, ca si cum cineva i-ar fi intrebat numarul lor de Social Security si codul numeric din buletin…. Cred ca nu este cinstit sa suprimam adevarul in felul acesta, in numele unei asa zise „iubiri” si bunatati intruchipate…
  http://family2fam.com/2015/06/08/adevarul-despre-titel-magiar/

 7. Poate fi relevant: pe blogul lui Titel Maghiar, oricine ar fi el, are acces de administrator (adica omul care stie parola, posteaza stiri, articole etc) nimeni altul decat…Mike Olari. Nu e vb de autorul articolelor, ci de acela care posteaza. Se poate vedea imediat sub titlurile unora din articole. Omul se pare ca a fost atata de grabit, incat nici n-a apucat sa se mai logheze cu pseudonimul… https://isussaunimic.wordpress.com/author/titelmaghiar/
  E foarte „misto” ca Barbosu ii stia pe aproape toti acesti mucenici – pe medicul Popescu (alt nume nu i-au gasit???), pe tatal lui Titel, pe logodnica lui „din Graz”… Pai sa ii sune si sa nu ne mai tina cu inima stransa, vrem sa il vedem in carne si oase pe marele erou…

Comentariile nu sunt permise.