Misionarul care nu există (2) Olari o ține pe a lui

În cinematografie există un premiu numit ”Zmeura de aur”, care se atribuie celui mai prost film, celui mai slab regizor și celor mai de tot jegul actori.

În lumea evanghelică nu există un astfel de premiu, deși, după povestea cu misionarul care nu există, ar fi putut fi atribuit celei mai false viziuni, celor mai tembeli interpreți și celei mai penibile regii magastarului metanoic harvestian Cristian Barbosu și licuriciului româno-american, Mike Olari.

Mike Olari a fost un soi de Sancho Panza pentru Barbosul Don Quijote, care a citit prea multe romane cu misionari și i s-au topit creierii secerând pe câmpiile arse de soare ale Americii.

Sancho al nostru l-a urmărit cu ochi de îndrăgostit pe Don Quijote de la Metanoia, de la Agapele din 25. 05. 2014, până la vizita prin Arizona, în 4. 02. 2015.

De fiecare dată s-a lăsat cu un interviu, și de fiecare dată a plouat cu viziuni prin gura megastarului.

Între aceste date, Barbosu a primit un șut în cur din partea bisericii mamă, adică,  tradus în limbaj de lemn, frații au simțit că e momentul să se despartă amiabil, pentru motive pe care nu le-au aflat decât crocodilii din Nil și canibalii din pădurea tropicală.

Barbosu este în plină ascensiune, iar Mike Olari, responsabil cu imaginea unor evanghelici dubioși, gen Iosif Țon, a găsit că e momentul potrivit să-l poleiască pe Barbosu.

Amândoi au conlucrat la bomba cu ceas Titel Maghiar. S-au grăbit să prindă prima pagină, să nu li-L sufle cineva pe Dumnezeu la știrea zilei.

S-au lăsat păcăliți de excroci, pentru că au fost pregătiți să se lase păcăliți. În locul unei cârciumărese vulgare, Barbosu a văzut o doamnă, o prințesă, biserica misionară.

Când Don Quijote și-a pus ligheanul de metal pe cap și i s-a scurs un lichid gălbui din el, Sancho s-a speriat că sunt creierii cavalerului, nu bucata de unt care se topea văzând cu ochii din cauza căldurii.

Acum, Olari o ține pe a lui. Nu e unt, sunt creieri. Barbosu tace. Penibili și discreți, tandemul va merge înainte.

În pas cu timpul și-au făcut campanie electorală candidații la scaunul de președinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din România.

În pas cu timpul i-a mulțumit Paul Negruț lui Ponta, în campanie.

În pas cu timpul s-au rugat creștinii pentru misionarul care nu există.

Alergarea după Dumnezeu este la modă. Trebuie să-L prinzi live și, dacă se poate, în exclusivitate, la prime time.

Reclame

18 gânduri despre &8222;Misionarul care nu există (2) Olari o ține pe a lui&8221;

 1. Ei, lucrurile se complică! Aşa cum era de aşteptat a apărut corul cu imprecaţii, oameni care acuză de denigrare, defăimare etc, care deplâng pe cei ce nu găsesc normal să te rogi şi dacă un caz nu e real… La ultimul meu articol apare şi o infirmaţie legată de un presupus blog al lui Titel dar care l-ar avea ca administrator pe Olari… Suntem deja în plin Twilight zone…

 2. Nu, suntem în plin Ev Mediu… Ți-am scris pe facebook…
  Are Eco o carte numită Baudolino, unde evocă modalitatea de a fabrica sfintele moaște. Fiecare biserică care se respecta din Evul Mediu avea moaște. Circul a fost când s-au gândit să inventeze moaștele celor trei magi. Așa cum fac ăștia cu Titel și familia lui Titel. Vorba lui Olari: dacă autoritățile nu-i spun clar că Titel e fals, el se va închina la Titel. Așa credință numai în Evul Mediu mai vedeai… 🙂

 3. Stai să vezi, că pe site-ul celor de la IBN a apărut un comentator, sub numele de Dorin Bosancu, şi acesta spune: „Părerea mea e ca băieți care au scris acest articol sunt chiar cei din spatele pseudonimelor Titel Maghiar.
  CIT va da Bor-ul sa faceti magării din astea?” 😀

 4. Trist. Cred ca am vazut si eu mesaje despre Titel. Se spune in America cum ca pocaitii sunt gullible, adica usor de convins. Poate pt ca ne invirtim mai tot timpul printre credinciosi care sunt oameni de incredere si suntem invatati sa luam drept adevar orice afirmatie. De multe ori ne-am facut de ris. Iar in lumea virtuala e de-a dreptul riscant refuzul de-a verifica. Circula de multe ori si alte informatii vechi despre situatia crestinilor din Irac, etc. Parca se reiau ciclic. Va trebui sa fim mai prudenti cu afirmatiile noastre pt ca altfel ne pierdem credibilitatea. Mi se pare foarte interesant argumentul apostolilor „ba inca fom fi gasiti ca martori mincionosi”. Pt apostoli, care aveau de dus un mesaj atit de important, era crucial ca sa nu-si piarda credibilitatea, si implicit a mesajului. Ce putina preocupare avem noi de-a spune adevarului. Si cind te gindesti ca Duhul Sfint e Duhul adevarului… iar noi spunem povesti (in cel mai bun caz)…

 5. Scuze… Cel mai funny mi se pare pe paginile facebook ale pocaitilor romani: te vindeci de toate bolile (in mod naturist). Numa’ cancer sa ai (Doamne fereste!) ca-n trei saptamin esti nou nout…Tot imi propun sa incerc si eu un tratament, dar tot amin. Multumesc Domnului, n-am cancer, da’ poate-s bune si preventiv. Daca aflati ceva tratament pt prostie (naturist, evident) v-as fi recunoscator sa mi-l spuneti. Nu, nu pt mine, dar l-as recomanda si eu in stinga si-n dreapta.

 6. Doru Radu, nu există suficente resurse naturale pentru un tratament al prostiei. Cererea ar depăşi cu muuuult oferta! Cât priveşte povestea asta cu Titel, curios cum sunt acuzaţi tot cei care încearcă să afle adevărul despre o manipulare tot mai evidentă. Eu scriam chiar că mi-aş dori ca Titel şi toată povestea să fie mai degrabă adevărată decât să se descopere până la urmă cum se fabrică „gogoşile” şi cum sunt o mulţime gata să le înghită pe nemestecate! 😦

 7. Dragă Doru Radu, parerea mea e că e vorba de un experiment. Credulitatea maselor de credincioși este istoric dovedită și a fost folosita de magicienii Renașterii.
  Ce să mai vorbim despre studiile psihologice de azi… Hristos ne învață să nu ne lăsăm amăgiți. El stia ce va urma. Singurul leac este smerenia, postul și rugaciunea, departe de ochii lumii, în cămăruța noastră. Domnul are grijă de biserica Sa. Cu cât esti mai credincios, cu atât ai parte de o ispită mai mare.
  Nu cred ca ne putem apara singuri in fata manipulării. Dezinformarea domină lumea de azi și e folosită diabolic pe toate canalele de informații.
  Falșii Titeli sunt un exercițiu pentru apariția in lume a falsilor hristosi.
  Diavolul a ispitit pe Hristos in pustie. Liderii nostri sunt ispitiți la fel ca El. Unii rezistă, alții nu. Oamenii nu au de unde să știe care din ei a ieșit biruitor și care nu. Dumnezeu îi descoperă in timp, dar vremurile sunt de așa natură, că nu mai avem răbdare să așteptăm raspunsul Lui.
  Se spune că trăim in epoca post-modernă. Ei spun că nu mai există adevăr, ci adevăruri.
  In cazul de față, lucrurile stau la fel. Nu e vorba de prostie, ci de ceva mult mai subtil.
  Leacul vine de Sus, dar nu poate fi primit decât după pocăință. In primul rând, trebuie să recunoaștem că am greșit. Minciuna atrage după sine altă și altă minciună. O fascinație a minciunii poate cuprinde adunarea.
  Dacă liderii de azi sunt atât de siguri pe ei, e pentru că i-a smintit duhul lumii.

 8. Dragă Marinel, nici un medic, oricât de imbecil ar fi, nu poate formula asemenea fraze inepte. Ai perfectă dreptate.
  Medicina popularizata nu presupune asa ceva. Prezența sangelui curgând din ureche e semn de fractură de bază de craniu, nu ca pe acolo i-a iesit rautatea, cum scria impostorul ăla.
  Tot tabloul clinic al ranitului e contrafăcut de un cutitar din Ferentari. In fond, și ăla e chirurg. 🙂

 9. Aşadar, ce putem deduce, Răsvan? NU există decât două variante:
  – cineva, dându-se drept medic, i-a raportat acele lucruri lui CB. Concluzia ar fi că în acest caz CB ar avea nevoie măcar de un curs de prim ajutor. Nici eu n-am absolut nicio competenţă medicală, dar mi-au sărit în ochi inepţiile de acolo. Cum să înghiţi inconştient poveşti turnate de cineva?
  – acel raport e inventat de CB. Dacă aşa stau lucrurile, întrebările sunt multe şi complicate. Prima dintre ele: cu ce scop? Ideea că doar pentru a întreţine imaginea păstorului grijuliu şi implicat e cam şubredă.
  Şi-apoi, nu ştiu de ce mie îmi miroase aici mai degrabă a un „meci” între două fundaţii: Misiunea Speranţa şi Fundaţia Family2Family. CB e prieten cu Olari, cel ce conduce Family, nu cu cei de la Speranţa…
  Chiar că ai dreptate în ceea ce spui în răspunsul dat lui Doru Radu… Totuşi, eu n-aş scoate din calcul nici prostia…

 10. Dragii mei, noi nu avem „meci” cu nimeni, decat cu pacatul! Aceasta este lupta noastra!

 11. Gabriel Gorcea, dacă nu aveţi „meci” decât cu păcatul, atunci daţi în vileag toată mascarada asta creată! Nu de alta, dar păcat e şi batjocorirea ideii de misiune, misionar, jertfă, rugăciune!

 12. Am dat celor de la BNI informatiile care le-am avut, las pe ei sa prezinte aceste informatii impreuna cu ce au mai gasit, doar ca mai am asa zise „conversatii email cat si audio catre si de la presupusul Titel Maghiar, deasemenea videouri in care incerca sa isi confirme autenticitatea! Deasemene si modul in care i-am gasit pe adevaratii oameni! Probabil ca am sa fac un capitol cu cele intmplate. Acum sunt foarte ocupat!

 13. vindecatoru:
  Aveti dreptate, in PoMo nu exista adeva ci adevaruri… cu exceptia cazului in care noi suntem acuzati pe nedrept. Atunci am vrea sa se stie adevarul… care nu mai exista.

 14. Cei doi exista ,insa intre acesti tineri e involvata o fata si totul a pornit de la „sora ” .Trist e ca spectacolul ,subiectele a luat o cale virtuala foarte puternica si unii nici nu mai stiu ce sa mai creada…Daca Liderii acestor misiuni erau mai „intelepti spiritual” nu se ajunge la acest teatru si aceste subiecte……Fiindca inainte de a aparea acest scandal …..spectacol au fost subiecte …..au fost comentarii cu acest”TITEL MAGHIAR” SI CU CEILALTI ”
  Si de ce acum ????

Comentariile nu sunt permise.