Misionarul care nu există (3) Mofete pentru fete

Ce este adevăr și ce este minciună in afacerea misionarului care nu există?

Titel Maghiar este un personaj inexistent. El a fost creat de cineva, de un grup de oameni, care au țesut o adevărată rețea de falsuri in jurul pionului otrăvit.  Adrese de facebook false, mail-uri de la persoane care nu există,  totul făcut să lase impresia de realitate palpabilă,  de adevăr.

Un anumit domn pe nume Gabriel Gorcea a fost cel care a sezizat că ceva nu este in regulă cu Titel Maghiar. Gorcea (nu Garcea) este un om frust. E președintele misiunii Speranța din Canada. Printre altele, avea și domnia sa un misionar in Indonezia, pe care îl chema tot Titel, numai că în loc de Maghiar, se numea Malnasi.

Știți,  e ca la firmele de mana a doua,  care apar cu falsuri pe piață.  Crezi că ai luat un Sony ieftin, ajungi acasă și descoperi că, de fapt, firma se chema Sany și că in loc de sculă,  ai luat plasă.

Cei care l-au inventat pe Titel Maghiar au procedat la fel. Mai mult decât atât,  misionarul dlui Gorcea misiona tot in aceeași zonă,  in Indonezia adică.

Lui Malnasi nu i-a zburat capul de la explozie, ca a lui Maghiar, căruia,  prin rugăciune, i-a revenit la loc, pentru simplul motiv că misionarul fals avea mai multe vieți.  Era un Super Mario.

Gorcea apelează la ajutorul unor tipi cu sit de investigație pe net: IBN.

Nici cu IBN-ul nu stim cum stăm.  Oricum, ei sunt in umbră.

Afacerea e complicată de mulțimea femeilor, presupus tinere, care roiesc pe facebook-urile falsului și realului misionar.

Barbosu și Olari se cunosc demult. Barbosu a facut vizite in Arizona lui Olari, deși Harvestul nu are sedii pe acolo.

Olari îi face imagine lui Barbosu, iar megastarul evenghelic în ascensiune îi da interviuri și atentie, de care Olari are nevoie ca de aer, pentru că și el e presedintele unei misiuni, ca si citatul Gorcea.

Barbosu primește stirea cu misionarul fals care a sarit in aer si i-o sufla la ureche lui Olari. Unul cheamă trupele la rugăciune,  altul îl laudă pe cel ce le-a chemat.

E megastarul de la Harvest implicat? El a muscat momeala, precum crapul oglindă românesc.  A molfăit în gură mămăliga, i-a placut anasonul și a înghițit acul cu totul.

În toată această lume sulfuroasa nimeni nu spune concret ce stie. Gorcea bate câmpii și se dă amenințat la familie, Olari nu crede că Super Mario e un joc pe calculator, Barbosu a vorbit cu un cuțitar care s-a dat drept doctor român din Indonezia, care i-a taiat limba de lemn, și acum tace, pregătit pentru verificarea cipului deraiat, in laboratoarele de la Harvest. IBN, alături de adevaratul Malnas, își vad de treabă și culeg roadele,  care or fi ele.

Cuvintele de ordine pe ramură sunt, așadar: diversiune, dezinformare, intoxicare.

Lecturi suplimentare: recomand calduros Umberto Eco, „Număr zero” .

Reclame

7 gânduri despre &8222;Misionarul care nu există (3) Mofete pentru fete&8221;

 1. O mică precizare: Harvest Bible Fellowship (la care s-a „lipit” Hervest Metanoia Arad pe când era încă doar Metanoia – detaliu important) are filiale (misiuni) în Arizona: http://www.harvestbiblefellowship.org/10295/content/content_id/246007/Find-A-Church
  Totuşi, vizitele sale au fost la biserici vorbitoare (şi) de limba română, după cum informează (dă cu periuţa) bunul prieten Olari: http://family2fam.com/2014/06/21/cristi-barbosu-in-arizona/, neuitând să sublinieze că cei de la Harvest „nu i-au îngrădit colaborarea” cu alte biserici. Dar şi scăparea informaţiei despre Harvest „cu care colaborează de mulți ani”. Postarea e din februarie 2015. Câţi or fi acei „mulţi ani”? De pe vremea când era încă păstor la Metanoia-veche?
  Iar dacă mai existau dubii privind adevăratele intenţii ale celor de la Harvest şi CB, iată un extras din interviul acordat de însuşi CB în cadrul vizitei din februarie 2015: ” motivul pentru care sunt eu aici, ține de construcția și dezvoltarea unui centru Est European destinat plantării de biserici, în care sunt implicați și câțiva parteneri din Arizona, un proiect în derulare chiar în aceste luni.”
  ŞI ar mai fi multe de spus la acest capitol, dar aici, în articolul tău, Răsvan, e vorba de cu totul altceva…

 2. Iata ca in sfirsit apare subiectul care face mai multa lumina si da explicatii mai multe !!! Inct ,incet lucrurile se descopera in valoarea lor si se dezvaluie si cauza subiectelor atit de fierbinti !!! Totusi sunt surprins din partea unora foarte seriosi sa „spunem si matrui „spirituali ” sa cada in astfel de jocuri ale copiilor indragostiti care se vede ca vor reclama si unii mai vor si atentie…..Am uitat de Ion Creanga si de multi altiii?Am uitat chiar de copilaria noastra????Ce azi unii nu intalegem ca puterea tehnologiei e mai avansata si informatiile usor se gasesc ,se acceseaza si se poate cunoaste tot ce doresti >>>Dar ca in cadrul birocratic de la anumite departamente de la consilii ,ori alte birouri unde exista fax,calculator si o persoana,doua de 45-60 de ani in meserie ,o rogi sa iti faca copie de pe pasaport si sa iti trimita un fax la ambasada ,ori sa-ti deschida skyp,ori mesanger sa discuti si nu doreste …pur si simplu te trimite in persoana la Bucuresti sa-stai la coada (rind) si pe urma sa ti se spuna la ghiseu ca esti la un ghiseu gresit …Asa suntem si aici cu povestea celor doi tineri indragostiti si care acum fiecare din partida lui iii pune si ii antreneaza pe mentori in actiunile si subiectele pe care le vedem …
  Toate aceste subiecte adunate ….formeaza o scena de teatru cu persoane reale si cu intimplari reale ca cei din politica cu demiterea si acuzarea prim ministrului si toti prietenii lui !!!!!…Si uite asa partidele ,comentariile apar si spectacolul se deruleaza …. Oare din acest spectacol ;cine are de castigat ?Cine pierde si cine ramine de rusine????

 3. Cu drag, Răsvan. Am fost în Arizona. E cald într-adevăr acolo. Dar era suportabil faţă de Florida, unde căldura era mai neplăcută din cauza umidităţii. Aşa că aş compara Aradul mai degrabă cu Florida. Tot din cauză de umiditate. Nu mă întreba de la ce, că de plouat n-a mai plouat de mult pe aici… 😀

 4. Aproape toate blogurile „pocaitilor”,sint intr-o strinsa colaborare ,si au ca scop,glorificarea „marilor doctori in teologie”si a „vip-urilor”evanghelici,precum si promovarea doctrinelor cultice,utilizind cenzura,ori de cite ori este marturisit Adevarul ,Cuvintul Vietii.,”Caci Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri :partunde pina acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii.”(Evrei 4:12)
  Fiti binecuvintati.

 5. SOMAŢIE ADRESATĂ CONDUCERII MISIUNILOR & ASOCIAŢIILOR ‘SPERANŢA’ & ‘THE HOPE MISSION’ & ‘THE HOPE MISSION OF CHRIST’

  Somez conducerea misiunilor conduse de Gabriel Gorcea, Natanael Costea, Paul Duma şi Titel Malnaşi să ofere toată transparenţa şi accountabilitatea cerută de Legile din SUA, CANADA, AUSTRALIA şi ROMANIA privind obligativitatea prezentării de Rapoarte Contabile Anuale, privind Totalul sumelor colectate şi cheltuite, pe fiecare destinaţie şi obiectiv în parte, cu menţionarea contribuţiei misiunilor partenere la realizarea fiecărui obiectiv.
  Suspiciunile mele sunt întemeiate pe NEREALIZAREA CLINICII DIN INDONEZIA, A ORFELINATULUI DIN GIURGIU, ŞI A ALTOR OBIECTIVE CLAMATE, DAR NEREALIZATE !

  Rev. Ioan POP, Human rights observer

  http://www.speranta.ro/content/view/125/24/

Comentariile nu sunt permise.