Misionarul care nu există (4) Maghiaverlâcuri

Așa i-a căzut fisa lui Gorcea că ceva nu e în regulă la Maghiar.  Avea și el un maghiar, pe Malnași. A explodat bomba în Indonezia și l-a rănit pe Maghiar, oamenii au telefonat lui Gorcea să-l plângă pe Malnași, Malnași, le zicea Gorcea, nu e terci, e bine merci, doar cu Titel e o problemă, pentru că pe amândoi îi cheamă la fel. Adică Titel.

În cel mai curat stil de film cu partizani, Gorcea s-a filmat într-o cameră aproape goală, cu o perdea atârnând la fereastră, cu gulerul suflecat. Așa a început mimarea adevărului spus pe jumătate. Gorcea bănuiește cine se ascunde în umbra afacerii trucate.

Vorbește cu pastorul respectivelor persoane. Totul să rămână ascuns, ”să nu ajungă lucrul în afară”. Gorcea nu a venit la noi cu mâna goală. A adunat dovezi. Mormane. Și mai are. Persoanele, ingrate, n-au vrut să recunoască.

Ajuns în România, cu Speranța, Gorcea abordează oameni să vadă ce e  fals. El n-a făcut-o, să nu iște discordii. Acasă, însă, în Canada, familia e amenințată. ”Speranța” cu noroi e maculată.

Am dat tot ce știam unor oameni de bună credință, afirmă Gorcea, ca o friptură mustind în biruință. Cei care stau în spatele lucrării și-au strâns calabalâcurile și-au șters-o de pe net. Infect. Gorcea revine în Canada.

Și falsificatorii sunt oamenii lui Dumnezeu. Nu-i știm, ne spune Gorcea, dar ne invită să ne rugăm și pentru ei.

Niște eroi trăiesc printre noi. Unii în slavă, alții la gunoi.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Misionarul care nu există (4) Maghiaverlâcuri&8221;

 1. „Niște eroi trăiesc printre noi. Unii în slavă, alții la gunoi.” – draga Rasvan, de 25 de ani am vazut multe situatii in care munca pentru Domnul este facuta ca o munca „second hand”. Motivul? Incompetenta, lene, comoditate, dezinteres si altele din gama respectiva. Daca le spui? Pai ai aruncat grenada. „Tu care nu stii despre ce este vorba vii si povestesti? Cum iti permiti sa ridici vorba impotriva alesilor Domnului?”. De cand a aparut internetul s-au mai obisnuit slugile Domnului cu critica, dar tot reactiv o abordeaza. „Auzi bai ca ma critica pe mine?!”.

 2. Marinel, încep să mă plac pe mine însumi, ceea ce nu e bine. 🙂
  După Liiceanu și Patapievici care au fost condamnați de Breban la împușcare, eu ar trebui să fiu arestat fără motiv, numai pentru moaca mea de jigodie, zice corespondentul tău. 🙂
  Că și tu ești o mare hahaleră, știam. 🙂
  E bine că dai comentariile astea pe blog. Se mai crucește lumea. 🙂

 3. Dragă Romulus, cred că Gorcea Mondialul vine pe valul tot mai înalt al curentului carismatic.
  Ei fac surfing pe Duhul Sfânt, au mușchii credinței bine antrenați și picioarele limbii înmusculate temeinic în lupta cu păcatul. 🙂

 4. Meritau lăsate aceste două comentarii. Oricum, au mai fost altele care au luat drumul coşului de gunoi. Nu spuneau nimic în afară de a înşirui injurii. Vorba lui George, tot nişte “pocăiţi”…
  Acum, pe ale lui le-am lăsat ca mostră. Sau… monstră, cum spun educaţii ca ei. Ştii tu, chestia cu… fuhrerul…
  În rest, ce să zic… în fond, nimeni nu-i perfect. Nici măcar noi! 😦

 5. Noi suntem mai mult ca perfecții. 🙂
  Când te luai, înainte, de ai noștri, ieșea cu măcel. Te tăiau oamenii în versete. De când cu Barbosu și carismaticii și acum cu titeii, redescopăr filonul imprecației sincere și populare. Mă simt ca un pește în apă. Unul kosher, cu solzi. 🙂
  Voinicul ăsta al tău, Gorcea, analfabetul, dacă îl scoți din argumentele lui, se lăfăie în metafore.
  A fost o plăcere să mă văd scăldat în troaca Speranței. Oricum, ea moare ultima. 🙂

Comentariile nu sunt permise.