Misionarul care nu există (7) Sfintele moaște ale logodnicelor lui Titel

Să simplificăm lucrurile. Eroii poveștii fac parte din două categorii.

În prima intră personaje în carne și oase: Cristian Barbosu, zis Megastarul, Mike Olari, zis Berbecul și Gabriel Gorcea, zis Mondialul.

Primii doi au făcut propagandă fantomei, au pus masele de credincioși fideli să se roage pentru ea și, la urmă, au dat-o cotită, pe calea credinței.

Barbosu, fie că i-a căzut fisa, fie că nu, a ținut revelația pentru el, încercând să se descurce singur. Presat de declarațiile lui Gorcea Mondialul, a dat un comunicat către mulțime, în manierea stupid clasică a inteviurilor anterioare, în care noul Moise primește semne și simptome de la Dumnezeu,  după ce urcă și coboară de pe muntele de bani de la Harvest.

Al doilea, Olari, zis Berbecul, catalizatorul Megastarului, trompeta creștinătății de la Arizona, jolly joker-ul folosit de Iosif Țon, fosila vie de la Portland, de câte ori scoate un sit, broșură sau oftat. Mike Olari se ocupă cu spălarea de imagine, folosind detergent sfânt, trei în unul. Acum meditează dacă să creadă sau nu în misionarul care nu există. După ce crezi în Țon, există riscul să crezi în orice.

Al treilea, Gabriel Gorcea, supranumit de mine Mondialul, omul care are  o misiune reală, numită Speranța, mereu în căutare de fonduri, din California până în Arizona, pentru a ajuta Titelii reali în lupta cu cei ireali. El  a aprins scânteia, a detonat bomba și a spălat, elegant, putina, administrând maselor adevăr cu picătura.

A doua categorie de eroi sunt cei pe care nu i-a văzut nimeni, niciodată.

În primul rând, așa-zisul International Breaking News, un sit la care a apelat Gorcea Mondialul, când si-a văzut Titelul  real dublat de concurență. Nimeni nu știe cine se află în spatele acestei agenții de investigație, deși o citează, în prostie, toți. IBN-ul e piatra de moară care macină grâul Mondialului.  Apoi, Gorcea vinde făina lui sub eticheta altora.

Din această moară apar dovezi care conduc la personaje fictive și povești inventate, într-un carusel nimicitor și obraznic. Perdelele de fum sunt tot mai dese, ascunzând întrebările fundamentale. IBN-ul ajută cercetării, complicând-o.

S-au adunat sau nu bani pentru misionarul care nu există?

Au existat conturi bancare ale misionarului care nu există?

Au trimis Megastarul, Mondialul sau Berbecul bani fantomei?

De citit, negreșit, articolul prietenului meu Marinel Blaj.

7 gânduri despre &8222;Misionarul care nu există (7) Sfintele moaște ale logodnicelor lui Titel&8221;

 1. la lista asta as mai completa cu

  11. Avem azi bani- fara transparenta
  12. Misionari fara chemare
  13. Evlavie fara putere.
  si altele…

  Iată care sunt cele zece pericole care amenință Bisericile Creștine:

  1. Botez, fără naștere din nou…
  2. Nunți, fără haine albe…
  3. Credință, fără fapte…
  4. Biserici pline, dar vase goale…
  5. Pocăință, fără cruce…
  6. Luptă, fără armură…
  7. Daruri, fără roade…
  8. Cuvânt, fără Evanghelie…
  9. Slujire, fără lacrimi…
  10. Alergare, fără premiu!!!

  http://nazireat4him.blogspot.ro/2015/06/10-amenintari-pentru-biserica-relevante.html

 2. Răsvan, îţi mai aminteşti cântecul acela „patriotic” cu…
  „Eroi au fost,eroi sunt încă
  Şi-or fi în neamul românesc!
  Căci rupţi sunt ca din tare stâncă
  Românii orişiunde cresc.” 🙂
  Auzi, tu! Orişiunde! 😀

 3. Ştii ceva, Răsvan? În baza informaţiilor pe care le am eu cred că singura şansă ca să se afle adevărul ar fi ca dintre toate persoanele implicate, cea care nu s-a „mânjit” să ceară o anchetă oficială. Altfel, toţi îşi vor şterge unul atuia urmele! Crede-mă, ştiu ce spun!

 4. A sosit momentul sa ‘despartim apele de uscat’. Va voi ajuta cu niste informatii noi, relevante.
  1. I.B.N. este o sub-redactie a Misiunii/Asociatiei internationale SPERANTA, ce are un sediu si o baza logistica, umana si materiala, puternica si in Cluj Napoca, orasul natal al fondatorilor, Fratii Gorcea.
  2. Cei 4(PATRU) tineri misionari sunt reali, sunt fugitivi aflati si judecati pe teritoriul Statelor Unite, trei dintre ei fiind ‘logoditi’ cu fetele penticostale din Graz, Austria.
  Cei 4 tineri au terminat, anterior, Scoli de Misiune de scurta durata in Romania, de sub 2 ani, si au activat apoi in Romania la actiuni de plantare de noi biserici in zone rurale din Transilvania si restul Romaniei. Intr-una din aceste locatii, tinerii Penticostali au colaborat initial cu o biserica baptista din zona, dar au fost maltratati, la instigarea preotului din sat, de o gloata de ‘ortodocsi’ si betivi ce au devenit violenti. Urmare acestor incidente violente, tinerii au parasit Romania, via Austria si apoi s-au indreptat spre Statele Unite cu scopul de a obtine statutul de „Refugiati si apoi de Azilanti pe motive de Persecutie Religioasa’. Au apelat, in acest sens la o firma de Avocatura din San Francisco, CA, Firma ‘SEKHON & SEKHON’, care a intocmit probatiunea in cele 4 dosare, promovate apoi spre judecare la o Curte Federala din Sacramento, Ca. Traducatori si interpreti au fost doi romani, Iosif Caza(acum arestat) si Luciana Harmath. Firma respectiva a procesat in total aproape 500 de dosare, (majoritatea cu dovezi contrafacute), de ‘Refugiati pe motive Religioase, sau de discriminare etnica (Rromi). Ulterior, U.S. Justice Department a cerut Ambasadei SUA din Romania si Biroului de Informatii din Cluj al Ambasadei sa ancheteze veridicitatea acestor probe, iar in cazul celor 4 tineri misionari s-a cerut concursul unui pastor penticostal din Cluj si a pastorului Beniamin Poplacean din Sibiu. Detalii gasiti in articolul publicat la 12 martie 2009, in ziarul ZIUA DE CLUJ, sub titlul: ‘Un pastor penticostal din Cluj a dat de lucru agentilor americani sub acoperire’. Tinerii se afla sub control judiciar de mult timp si vor sa ramina anonimi pentru a evita expulzarea de pe teritoriu SUA.

Comentariile nu sunt permise.