Furioșii domnilor (2) Mama mamii mele

Domnul Jurcă nu se lasă. Omul pare să locuiască prin Los Angeles și scrie comentarii transatlantice pe unde apucă. El s-a supărat de la faza cu curul lui Olari. I s-a părut că postarea în care îi explicam gramatică simandicoasei tipe care mă critica a fost un atac la doamna respectivă.

A devenit atât de pătimaș pe chestia asta, încât mă gândesc că doamna o fi nevasta, mătușa sau bunica Jurcă.

…Cum sa va cereti scuze publice cand dvs nu sunteti in stare sa admiteti ca ati gresit fata de doamna care v-a atentionat asupra vocabularului grotesc la care ati recurs?…

Și tot el ne înjură de… bunica, pe mine și pe Blaj   🙂   :

…cum mama mamii voastre aveti pretentia ca altul sa-si ceara scuze pentru ca a chemat lumea la rugaciune, in mod sincer, pentru un personaj inexistent dar ptr ca nu existase un astfel de precedent, nu i-a trecut nicio clipa prin minte ca s-ar putea ca personajul respectiv sa nu existe? Cand va uitati in oglinda chiar nu va ganditi nicio clipa ca semanati cu lupul moralist?”

Chiar, cum mama mamii mele (sic) nu m-am gândit la asta? …   🙂

NOTĂ. Comentariile lui Jurcă sunt atât de savuroase, încât le dau  integral mai jos:

”…DOMNII BARBOSUL ȘI OLARUL…”

Domnule Rasvan C. Stoica, Vreau sa va intreb ceva: Daca dvs ati fi gresit, in maniera in care a gresit domnii Barbosul si Olarul, publicand un anunt fara sa banuiti nicio clipa ca s-ar putea sa fie vorba de un fals, ptr ca nu existase inca niciun precedent, v-ati fi cait in fata cititorilor lasand sa se inteleaga ca ati facut o greseala imensa? Va spun de acum ca ati fi luat-o smechereste cu pamflete, insa in niciun caz nu v-ati fi cerut in mod sincer scuze de la cititori. Ba mai mult, parca-i vad pe cei din corul dvs de aplaudaci, in frunte cu Blaj, venindu-va in ajutor cu interventii de genul: „lasa mai Rasvane ca tu nu ai gresit cu nimic, tu ai fost sincer in intentia ta..”. Iar celalalt internaut, Romica, la fel, lansand mesaje de consolare, nicidecum sa va incrimineze. Ei bine, acesti oameni, in frunte cu dvs, incercati sa loviti acum cu cizmele in cei care au mediatizat cererea pt rugaciune cerandu-le ceva ce dvs nu ati face. Cum sa va cereti scuze publice cand dvs nu sunteti in stare sa admiteti ca ati gresit fata de doamna care v-a atentionat asupra vocabularului grotesc la care ati recurs? Aveti demnitatea sa va cereti scuze fata de cineva fata de care ati gresit prin postarile pe blog? Cineva spunea ca este mai usor sa treaca o camila prin urechile acului decat pt un baptist moralist (predicator sau bloger) sa admita ca a gresit. Straniu, insa, ca adunatura de moralisti, toti baptisti, se erijeaza acum in judecatori, incercand sa faca din tantar armasar. Chiar nu vi se pare niciun fel de similitudine intre domniile voastre si fariseii despre care vorbea domnul Isus? Sa citesti Biblia si sa nu iei nimic pt tine, ci morala voastra sa fie indreptata mereu spre altii, mi se pare cea mai hidoasa postura in care un individ se poate afla sub soare. Decat asa, mai bine musulman sau agnostic sau chiar ateu. Acestia tot mai au sanse sa se pocaiasca. Daca doriti sa vedeti cainta la „megastar”, dati-i dvs cateva exemple personale. Reanalizati-va postarile in lumina biblica si daca constatati ca ati gresit fata de cineva, cereti-va iertare, public, in mod sincer, sa vada si starul si adeptii sai cum trebuie procedat. Din pacate, de o perioada incoace, atat dumneata cat si fratele dvs de credinta din Arad, „trageti semnale de alarma” pe care nu sunteti capabili sa le sustineti prin exemplul personal.”

”…REGILIA (sic!) MORBIDA…”

Mentionez ca ultimul comentariu la articolul precedent, nu l-am lasat cu scopul sa va atac regilia morbida, ci sa va atrag atentia ca orice critici sau sfaturi pe care le adresati altora trebuie sa le sustineti prin exemplul personal. Daca niciodata nu v-ati cerut scuze de la cei pe care i-ati jignit aici pe blog (in mod intentionat, cu buna stiinta si multa rautate), cum mama mamii voastre aveti pretentia ca altul sa-si ceara scuze pentru ca a chemat lumea la rugaciune, in mod sincer, pentru un personaj inexistent dar ptr ca nu existase un astfel de precedent, nu i-a trecut nicio clipa prin minte ca s-ar putea ca personajul respectiv sa nu existe? Cand va uitati in oglinda chiar nu va ganditi nicio clipa ca semanati cu lupul moralist?”

9 gânduri despre “Furioșii domnilor (2) Mama mamii mele

 1. Răsvan, tu încă îţi mai pierzi vremea cu persoana aceasta care, înjurând, dă lecţii de morală? 😦 Lasă-l, că oricum ne „porcăieşte” peste tot pe unde scrie. Culmea e că într-un loc în care scria îl lua de martor tocmai pe mogulul care foloseşte expresii pe lângă care „săritul de…” al tău (n-ah, că m-a apucat şi pe mine pudoarea!) e… vorbire aleasă! Mare-i grădina… şi mici sunt gardurile!

 2. Marinel, noi l-am inventat pe Titel, dar pe Jurcă n-am fi reușit nici în ruptul capului. 🙂
  În biserici sunt mulți din ăștia, eu sunt convins de asta. Jurcă e educat, mai pune el virgulă între subiect și predicat, dar cu totul întâmplător. E un personaj și merită atenție. Nu știu cât de tipologic este, dar are farmec. ”Spume Jurcă”… cremă de ras lupul moralist… 🙂
  Unde mai găsești tu pe unul să te înjure de bunica și după aia să te sfătuiască să-ți revezi postările în lumina bibiliei și să-ți ceri iertare de la tanti aia, după ce ți-ai irosit timpul citându-i dintr-un academician evreu care învăța pe români să vorbească românește? 🙂

 3. Pāi domnul Jurca a inventat o nouā formā de pocāintā,întîi vā înjurā apoi vā îndeamnā sā comunicati conform scripturilor. :)Am mai întîlnit asemenea comportament greu de explicat sā vā povestesc.

  Elisei, am făcut postare din comentariul tău. Dacă mai ai povești din astea, adevărate, trimite. Cu drag.

 4. Apelul la argumentul ad hominem este specific unei categorii lacunare la nivel etic si respect de sine.

  Spuneam si lui Marinel, ca IP-ul nu este neaparat relevant in IT. Poti publica cu 3 IP-uri diferite de pe 3 continente diferite in aceiasi zi, chiar daca nu te-ai deplasat 5 inch de pe scaun. Optiunile sunt disponibile si persoanelor cu cunostiinte medii de IT, dar disponibile sa scoata ceva parale.

  Cert este ca, in primul rand denigreaza, in acest fel, pe oamenii pe care ii reprezinta si ii sustine. Sustinand „the bright side” cu pancarde pline de injuraturi si argumente lipsite de coerenta cred ca nu face cinste partii sprijinite. Injuratura in sine si practica de a injura este si o oglinda, chiar daca, la nivel subconstient, fiecare o foloseste ca pe o masura de a pedepsi pe celalalt.

 5. Așa e, dragă Romulus. Poate fi și din LA. Poate fi de oriunde cresc Jurci. Nici numele nu sunt convins că e ăla. Pot scoate o broșură cu toate comentariile sale. 🙂
  Un individ cu același stil, dar cu alt nume, a apărut în urmă cu un an. La fel de argesiv. Pe teme de LA. 🙂
  Lumea evanghelică românească este extrem de pestriță la mațe. 🙂

 6. Rasvan, pare a fi un scenariu de film toata povestea si , uneori, personajele sunt prea cu grija alese. In timp ce lumea evanghelica cauta deslusiri la aceste „tablouri”, alte carti se joaca la alte mese…Am o senzatie stranie de deja-vu , iar acest efect al fluturelui* va fi unul cu impact major, nu peste mult timp…

 7. Cred că senzația ta e corectă, dragă Lia. Afacerea nu mântuirea e că și cea cu pompele funebre: totul depinde de tic și de dric. Cum îmbălsămezi un mort sufletesc și unul trupesc.

Comentariile nu sunt permise.