Chapeau!… cu pălăria șarpelui…

Orice asemănare cu personajele reale este pur întâmplătoare…

Cred că cel mai bine s-ar potrivi un serial.
S-au țesut rețele de afaceri, de interese oculte, de profit, cu implicații politice.
Ne miram că apăreau samsari prin bisericile noastre să facă o campanie ilegală pentru candidatul credincios.
Tuțac a trebuit să fie scos din PDL cu o lege votată la un Conciliu bisericesc de-al nostru care interzicea șefilor apartenența la un partid politic. Dugulescu a făcut politică (bine, a făcut de toate, dar asta e altceva…).
Avem foști (și actuali?) lucrători la securitate: Țon, Poplăcean… (aici lista e lungă…).
Mike Olari e om de afaceri, fost bancher, mare… pișicher.
Barbosu, vameș. Ca Matei sau ca… cine vrei. (iertată-mi fie cacofonia…).
Barzilai a valsat cu Columbenii… Chiar, ce-o mai fi făcând noul nostru frate, Columbeanu cel bătrân? L-am pierdut în apa botezului și lacrimile Barzilaiului… (Asta ca să nu se supere Val că l-am uitat pe DB, cum îi spunea el… 🙂 ).
Știi ce ne lipsesc? Masonii… Sau, mă rog, ceva pe-aproape… Dar vii tu cu maestrul Frandeș și rezolvăm problema. 🙂 Avem și imami. Îl invităm pe Vasi Duma să-l țină de vorbă pe ăla care-a fost la voi.
E o nebunie mare, caldă, palpitantă…
Pe fondul căror afaceri a apărut Titel? Nu cunosc mediul penticostal din zona Aradului (cu atât mai puțin al Clujului sau Arizonei…), dar am auzit că se sparg mulți în figuri (și la figură) prin zonele de vest (ale țării, trupului și lumii…).
Concluzie (dar nu finală, nu există concluzii în serialele  post-moderne…) e că misionarul n-a apărut pe pământ necunoscut.
Tu ești băiat de la munte, Marinel, și știi. Regula pădurii: dacă iei un hrib, îi tai din tulpină și arunci, să prindă rădăcină… Sinaia, Câmpulung Moldovenesc…
Așa e și cu ciupercile astea. Regula? ca-n codru!  Dar nu la hribi, la pălăria șarpelui…

NOTĂ. Chapeau! este o expresie generică, în Franța, dar nu numai, folosită în semn de respect. În românește ar suna ceva de genul: Jos pălăria, domnule! spusă admirativ… Oamenii aceștia sunt extrem de politicoși și duși la biserică.

Reclame

10 gânduri despre &8222;Chapeau!… cu pălăria șarpelui…&8221;

 1. Ca să rezumăm, Titel este echivalentul contemporan al lui Făt Frumos.
  Doar cu aceeaşi mică hibă, nici el nu există! 🙂

 2. Fat -da,posibil !. Frumos ,in nici un caz !!! Titel -un had cu masca de culturist ,un samavolnic cu bube’n cap ,ce a reusit sa saboteze systematic ani in sir un ideal charismatic si barbos , peste care sa rastoarne apoi o caruta incarcata pana la refuz cu oale artizanale de export !

 3. Este evident că prea puţin cultele Gianina Gula şi Dana Cuibus, tinere penticostale din Graz, sunt şi ele vinovate de tăinure, poate chiar de complicitate cu căndva misionarii, deveniţi infractori profitori, conduşi de ‘Titel şi Ionuţ Maghiar’. Dar avem deja suficiente informaţii despre modesta situaţie financiară a moldovencei Geninei Gula şi că ea nu dispune de forţa financiară şi de protecţie juridică şi poliţienească – care trebuie să-i fie asigurate de cineva potent şi moral, pentru a purta un război în Justiţie impotriva acestui grup de crimă organizată condus de ‘Titel Maghiar’.

 4. Desigur, puternicele organizaţii misionare, HARVEST METANOIA, ARAD, FAMILY 2 FAM, PHOENIX,AZ, şi HOPE CANADA, U.S.A., ROMANIA & AUSTRALIA MISSIONS – care (şi)-au făcut publicitate îndelungată falşilor misionari conduşi de ‘Titel Maghiar & Comp.’ – au primii obligaţia de a face toate demersurile împreuna cu misionarele penticostale din Biserica Penticostală Română din Graz pentru identificarea, neutralizarea şi tragerea la răspundere a grupului de crimă organizată amintit.

 5. Gasim scris;”……S-au țesut rețele de afaceri, de interese oculte, de profit, cu implicații politice.
  Ne miram că apăreau samsari prin bisericile noastre să facă o campanie ilegală pentru candidatul credincios….”
  Azi in puterea libertatiii liderii politici au dat mina cu liderii religiosi si isi aranjeaza campaniile electorale astfel;
  „….Vizita lui Victor Ponta in Statele Unite ale Americii a fost organizata de lideri ai cultului penticostal pentru a asigura mentinerea nominalizarii pastorului Dorel Popa (foto dreapta) drept candidat PSD la Primaria Aradului, institutie pe care acesta a mai condus-o intre 2000 si 2004, sustin surse din interiorul PSD nemultumite de aceasta alegere. ….”
  http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/

  Multi vad,putini percep……Cum se pot aranja astfel de vizite si pe banii cui sunt sponsorizate….?
  Si pe urma se explica ca suntem conservatori si nu suntem implicati cu politicienii si interesele lor….
  Azi de fapt legaturile sunt cele mai puternice si poporul a ajuns folosit in modul cel mai meschin …..la fel ca pe timpul Domnului Isus ,cand preotii s-au alaturat imparatului imperiului roman si au cerut moartea Domnului Isus .
  Pentru multi e greu de inteles scopul.
  Scopurile sunt multiple……
  Sa isi protejeze organizatiile de nonprofit,sa-si obtina licente pentru televiziuni la care sunt fondatori si din care le vine procentajul .Sa se acorde spatiile in orasele cele mai mari pentru evanghelizari pentru reclama…fiindca mai nou in evanghelizari nu se merge pe la sate unde e saracie si e nevoie de ajutor …..
  Retelele de afaceri infloresc si comitetele Bisericilor sunt formate din astfel de persoane ,iar o persoana simpla daca are o problema ….de un ajutor ……..daca nu face parte din grup …ori nu e in relatie de nepotism …. nu are nici o sansa sa fie auzita si sa primeasca un raspuns pozitiv….
  Dar ce se poate face???Acestea sunt provocarile vietii si astfel se merge inainte !!!Iar ei beneficiaza in aceasta perioada de ceea ce se ofera si unii vedem….Trist este pentru cei care ajung in viata robiti si folositi ….Ei nu au nici un regret daca ajung sa te insele,sa te raneasca…..ci mai degraba ajung sa-ti reproseze si pe urma daca le dezvalui faptele ipocrite ,firesti si pline de inselaciuni sa te si mai ameninte cu „codul penal”.Sunt bine instruiti unii si tupeul lor e atit de mare ca au putere de a-ti zimbi mereu si a te face si vinovat…..Asadar daca pe Isus l-au prigonit….. pe ucenici i-au prigonit……..azi cu atit mai mult puterea e mai complexa si curajul mai mare….iar celor care nu detin informatie si nu au dovezi le vine greu sa creada ca astfel de lucruri se pot intimpla in ziua de azi cu cei pretinsi si in pozitii atit de inalte in locurile care sunt ale „SINEDRIULUI ” de azi …..

 6. Dragă Viorel (Chiș), chiar mi-era dor de Viorel (Ponta)… 🙂
  Cristian Ionescu este mereu un borș reâncălzit, cu care dvs. v-ați fript ”din prima”. Cât despre Ponta, noi ne frigem cu el zilnic. 🙂

 7. John Popp, faptul că nu vă angajează ăia la FBI nu e pentru că dvs. n-ați fi bun, ci pentru că ei sunt răi. 🙂
  Lăsând gluma la o parte, pentru că știu că nu vă place, dacă s-ar pune în practică unele din metodele dvs. de investigație, lucrurile s-ar lămuri. Deși… 🙂

 8. Stimate doctor ….doar asa ajungem sa intelegem de ce boli suferim si din ce cauza le primim!!! Cei sanatosi nu inteleg …pina ce ajung in dureri si pe urma sunt nevoiti sa alerge la doctori pentru tratament!!!!!
  Oricum cu totii primim un bun raspuns si cu o mare fermitate;
  „…..Nu am ținut niciodată la funcții și nu-mi fac slujba pentru bani (am făcut-o și atunci când lucram zece ore pe zi din greu la muncă fizică fără un bănuț de la biserică). Că acum sunt întreținut de Biserica Elim, asta vorbește despre bunăvoința și maturitatea acestor frați, nu de faptul că ar fi naivi și păcăliți, iar eu aș fi norocos. Probabil autorul și cei de la pași și pe unde s-a mai publicat nu au auzit de binecuvântare…..”
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/02/28/dusmanilor-mei-de-pretutindeni/
  Dar partea trista e ca nu recunoaste ca salariul este ;”…….cu suma de $6.000/ luna…..”
  http://www.infocrestin.com/pastorul-cristian-ionescu-un-roman-norocos-de-la-chicago/
  Si nu ca e” binecuvintat” cum pretinde…… e „norocos” ca a ajuns sa-l sustina membrii si ii acorda acest salariu alaturi de multe alte benficii!!! Si ar trebui sa le spele picioarele la toti din Biserica pentru salariul si beneficiile care le primeste!!!!A uitat de persoana care la ajutat sa devina pastor …Si pentru a ajunge pastor si la pozitia care e a creat rupere de Biserica cu certuri …formand astfel in 2001 Biserica Elim pe care si acum o pastoreste si o stapineste ,iar tinerii astfel de mesaj ii transmit;
  „Pastorii, dolarii, meluseii pierduti si fecioarele adormite:”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Asadar nu ca as fi doar eu o victima ……. ori doar eu am o problema cu personalitatea lui …..Este ceva care mereu aduce provocare prin ceea ce face si cu cine are de a face….,iar mindria pe care o detine il ajuta sa ajunga la ceea ce vedem atit pe spatiul virtual ,cat si pe cel real ……Oricum in fiecare cetate gasim ceva…. 🙂

Comentariile nu sunt permise.