Demagogia și căsătoria (5) Amvonul, tribuna(lul) impotenței

Dacă te faci ca nu vezi răul,  asta nu înseamnă că el a dispărut.  Știu,  e un truism, dar asta s-a intamplat in ultimii ani cu homosexualitatea. Nu doar in America, ci peste tot in lume.

Să dau un exemplu din România.  Cartarescu,  scriitorul român candidat la premiul Nobel pentru literatură,   a scris, anul trecut, o prefață la o carte celebră a ultimilor ani, apărută in America, tradusă în românește,  „Demonul amiezii”. Autorul ei este un homosexual pe nume Andrew Solomon. Dincolo de partea tehnică,  științifică,  a lucrării,  tipul a povestit, fara menajamente, scene erotice din viata sa de depresat homosexual. Cum agata alți homo prin parcul central din New York și ce făcea cu ei. Am citit cartea, asa că nu vorbesc din auzite.

Cartarescu i-a facut o vizită acestui scriitor la New York, acasă la om. A căzut în cur de extaz. Îl prezintă ca pe o apariție din alt secol, ca pe o personalitate renascentista, ca pe un continuator al lui  Oscar Wilde, Arthur Rimbaud, Lautreamont, Mallarme…  evident, nu prin inclinatiile sexuale  comune ale acestora, ci prin… geniu. Iar Cartarescu este un fel de Petronius, de pe vremea lui Nero, arbiter elegantiarum, un exemplu de urmat pentru tinerii de azi. Talent, carisma si succes.

În economia de piață artistică și literară,  latura spirituală nu mai valorează demult nici  doi bani. Pastorilor,  pe ce lume trăiți?

Dacă dai motor de căutare pe Google, vei gasi imagini cu Andrew Solomon si perechea lui homosexuală.  Nu stiu dacă nu infiasera, deja, un copil. Iar cei de la Google au susținut căsătoriile homosexuale. Ce facem, ne găsim de mâine un alt motor de căutare?

Cu alte cuvinte, de la un capat la altul al globului e aceeași poveste. Acesti oameni traiau impreuna de multa vreme și era logic ca, la un moment dat, toti  să se poată casatori legal. Chiar și in America. Curtea Supremă de Justiție a facut RMN-ul societății in care trăim.  Nu tehnicianul e de vină ca bolnavul are cancer metastaziat.

Reacția pastorilor evanghelici este tardivă,  latratoare și falsă.  Pacatul nu are nationalitate, rasă sau religie: s-a uniformizat.

Reclame

7 gânduri despre &8222;Demagogia și căsătoria (5) Amvonul, tribuna(lul) impotenței&8221;

  1. Da,copiii lui Dumnezeu (Nascuti din apa si Duh), au gasit acest ,(nouvelle moteur de recherche),care depaseste in viteza si performanta,toate descoperirile tehnologiei moderne,concepute si realizate de inteligenta omului,si care,se manifesta dincolo de dimensiunea perceptiei relative,ale celor cinci simturi,mostenite ereditar de generatii,pe o lungime de unda tainica , frecventa „ungerii”,iar aceste persoane,devin o „specie rara”,pe cale de disparitie,ignorati si marginalizati de societatea materialista ,ce si-a pus amprenta pregnant in comunitatile evanghelice care mai de care mai „viu colorate „,pentru a atrage in(sectele) inconstiente ,care se „ard”,si mor din pricina „necunoasterii” pericolului la care se expun ,apropiindu-se de aceste „lumini amagitoare.
    (Osea 4:6)
    Fiti binecuvintati.

  2. Curtea Supremă de Justiție a făcut nu doar RMN-ul societății ci și al unor biserici și pastorilor lor. Spre exemplu, înainte ca CSJ să dea un verdict, Toni Campolo, Andy Stanley & Co, le-au făcut Gay-lor invitația: „dragilor, vă primim cu brațele deschise”. Și exemplele ar putea continua cu Joel Osteen și alții. E doar o chestiune de timp până se va confrunta și România cu așa ceva, însă rămâne de văzut cine (din mediul evanghelic) va deschide cutia Pandorei.

  3. Rasvan, daca iti mai amintesti, prin 2010 la Atlanta (conventia penticostalilor romani din SUA) au fost mari reactii, declaratii si angajamente pt deconspirarea (fostilor) turnatori(lor). In realitate au fost doar niste latraturi false de ochii lumii. Pana in ziua de azi nu s.a demarat (mai) nimic in scopul promis atunci.

  4. In timpul oricarei „companii electorale evanghelice” de tip „mioritic „, aici din diaspora ,pentru voturi zemoase, buna vanzare de muzica si „material cresin”, donatii substantiale si dilatat pupile ,se incaleca „voiniceste” in sunet de alamuri , batrana martoaga a lui El Zorab . Bine inhamata in hamuri lucitoare cu tinte de parada. Bine machiata in armasar potent ,ridicat in doua picioare ,cu zabala ‘n spume. Cel mai ridicol ,ne’a ramas in memorie topaitul adrenalinic , gimnastica si jocul de scena a clownului -rodeo – Buia Pedofilul -. . . . . Dumnezeu cu mila , Gog Lazar cu migrenele si palpitatiile, Campeanu „Capone” privind galish nevasta glamoruos imbracata la Nordstrom si Cristian Ionescu & Petrica Lascau cu reclama si popularitatea . . . . .Atat si nimic mai mult !!!

Comentariile nu sunt permise.