O voce în pustiu: Sali Sabri despre pericolul musulmanizarii României

Titlul poate părea exagerat. O țară care și-a păstrat credința de două mii de ani, după sute de ani de amenințare și de jug turcesc,  după incursiunile devastatoare ale tătarilor și după ce domniile fanariote au otrăvit limba, istoria și sângele țării, să ne temen de musulmani? Se va putea vorbi, în viitor, de musulmanizarea României?

Sali Sabri este absolvent al unui institut teologic de prestigiu din țară.  Locuiește la Medgidia, în inima arsă a Dobrogei. E de etnie turcă.  E creștin. A adus la credință, in biserica lui, o multime de oameni, mici și mari, familii intregi de musulmani au învățat despre Isus datorită lucrarii lui. E un o om binecuvântat de Dumnezeu cu har, cu dragoste, cu bunătate. Este o binecuvântare pentru mine să fiu prietenul lui.

Sali Sabri este contemporanul nostru. Trăim intr-o lume în care organizația terorist-fundamentalista islamică, ISIS, face ravagii in Orient și nu numai. Nu vreau să mă gândesc la ce riscuri se expune Sali Sabri!

Comentăm de pe margine, ne minunam, deplângem, dar el este acolo, în ochiul ciclonului. Locul în care totul pare calm, dar, care, de fapt, e inima furtunii, centrul dezastrului, urâciunea pustiirii.

De aceea, îl cred pe el și nu pe alții.  De aceea îl iubesc pe Sali. Cand era in vizită,  la New York, luna trecută,  el visa să se întoarcă in cartierul lui sărac din Medgidia. Îi era dor de turcii lui, de oile rătăcite,  întoarse la Domnul.

Iată ce semnal grav dădea el, astăzi,  pe facebook:

„Despre activitatile musulmanilor din Medgidia.

Misionarii musulmanilor din Medgidia sunt extrem de activi. Dupa cum spuneam, au cateva cladiri impunatoare in orasul nostru si peste 25 de misionari vorbitori de limba turca. Targetul lor principal este intarirea comunitatii musulmane dar si convertirea altora la religia lor. Nu putine sunt cazurile in care romanii ortodocsi trec la islamism.

O tinta exacta pentru acesti misionari o au tinerii. Au „cules” o multime de tineri turci pe care-i instruesc si-i pun la treaba. Acum de Ramadan acesti tineri sunt foarte implicati. In fiecare seara, in parcul central din orasul nostru, se aduna zeci si sute de oameni care primesc mancare dupa ce au postit toata ziua. Si toate acestea prin munca acestor tineri bine instruiti de misionarii musulmani.

O alta tinta a acestora sunt copiii sarmani. Copii din familii de romani, tigani si turci, sunt luati de la familiile lor si cazati intr-una din cladirile musulmanilor. Aici primesc mancare, cazare si toate facilitatile necesare pentru a merge la scoala. Pe langa acestea, evident, li se preda limba araba si Koranul. Acesti copii sunt „lacustele de maine” care vor propovadui islamul in Romania si nu numai.

Am scris doar cateva dintre activitatile acestora. Oare nu este timpul ca Biserica Evanghelica din Romania sa-si indrepte atentia si catre acestia? Cum am putea sa ne rugam? Ce am putea face? Cum am putea ajuta?”

Reclame

7 gânduri despre &8222;O voce în pustiu: Sali Sabri despre pericolul musulmanizarii României&8221;

 1. De acord! Dar comentariul dumitale este cretin. Nu despre mine era vorba şi nu despre asta. Nici măcar despre Sali, deşi despre el sunt convins că s-ar putea scrie o carte.

 2. …”lacustele de maine”))
  „Ce a lasat nemancat lacusta gazam a mancat lacusta arbeh,ce a lasat lacusta arbeh a mancat lacusta ielec,ce a lasat lacusta ielec a mancat lacusta hazil.
  Treziti-va,betivilor,si plangeti ! Vaietati-va,toti cei ce beti vin,caci vi s-a luat mustul de la gura !
  Caci in tara mea a navalit un popor puternic si fara numar,cu dinti de leu si masele de leoaica.

  „Vai ce zi !’ Da,ziua Domnului este aproape,vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic .
  Nu s-a prapadit hrana sub ochii nostri ? Si n-au pierit bucuria si veselia din Casa Dumnezeului nostru ?
  S-au uscat semintele sub bulgari ; granarele stau goale,hambarele sunt stricate,caci s-a stricat samanatura !
  Cum gem vitele ! Cirezile de boi umbla buimace,caci nu mai au pasune ; chiar si turmele de oi sufera !………………..Ioel
  Fiti binecuvintati.

 3. Un mai mare pericol decat musulmanizarea eu consider ca este mușamalizarea păcatelor din liderii Romaniei. Acum fiecare e ocupat/interesat de părticica, parcela, vila, domeniul, teritoriul, zona, proprietatea lui.

  Ce dacă vin turcii, trimitem soldatii, voluntarii, misionarii, evanghelistii…iar baronii si voievozii evanghelici stau comozi in fotolii si gestioneaza campaniile lor de cucerire a mai multor fonduri de la cei preabucurosi,preainalti si prea burtosi,Măria ta!

Comentariile nu sunt permise.