Ce crezi că vei păți? O întrebare după tragedia de ieri de la Paris

Ridică-te într-un amfiteatru dintr-un centru cultural european si vorbește studenților despre Hristos. Explică-le că singura religie adevărată este creștinismul,  pentru că doar acolo Dumnezeu se întrupeaza intr-o ființă omenească și se jertfește de bunăvoie pe cruce pentru mântuirea lor.

Ce crezi că vei păți?

Vorbeste oamenilor de pe stradă despre Cetatea lui Dumnezeu și despre Evanghelie. Nici chiar Leibniz, în plin marasm sufletesc iluminist, nu se sfia să pomenească despre asta.

Ce crezi că vei păți?

Uniunea europeană și pacea mondială sunt o utopie, pentru că exclud participarea lui Dumnezeu la istorie. Un mare istoric spunea că fără Dumnezeu „omul începe a se prăbuși într-o ambianță de discordie”. Ridică-te și spune asta ateilor și agnosticilor de pe stradă.

Ce crezi că vei păți?

Dacă în miezul istoriei nu reușești să deslușesti chipul lui Dumnezeu și lași pe musulman să-și proclame ereziile pe străzile, în universitățile și cetățile tale, înseamnă că Macbeth al lui Shakespeare a avut dreptate când spunea: „Că viața-i o umbră călătoare/…/E-un basm de furii și de nerozie/ Baznit de-un prost si făr de nicio noimă…”  Iar dacă gândești asta…

Ce crezi că vei păți?

3 gânduri despre “Ce crezi că vei păți? O întrebare după tragedia de ieri de la Paris

 1. asa fara variante e mai greu…
  -poti fi ignorat,
  -poti fi batjocorit,
  poti fi improscat cu pietre sau cu gloante,
  poti fi si CREZUT !
  Problema e ca noi crestinii de azi nu mai avem acea indrazneala pe care au avut-o cei ce nu s-au rusinat de EL.
  [vorbeam ieri cu fratele meu mai maresi el imi spunea
  -daca noi nu strigam :
  Mare este Dumnezeu nostru ! sunt altii care striga :
  „Allah Akbar“]

 2. În Elveția au modificat imnul național pentru că se făceau prea multe referiri la Dumnezeu! Am cunoscut o ”doamnă” în vârstă – am locuit o lună cu chirie la ea – care înșirase vreo 20 de cruci la WC!!! Casa era plină de budași și de simboluri tibetane. Am avut 5 coșmaruri grele în perioada aia, ca să nu zic mai multe! Printre chiriașii ei, mai toți erau musulmani din Sudan sau Somalia! Baba obișnuia să îi salute cu Inșalah! Plecam dimineața la orele 5.30 și veneam după orele 22, numai să nu trebuiască să îi mai dau binețe! Ori decâte ori mă rugam în casa aia, mă simțeam părăsit de Dumnezeu!

  Răsvane, dacă le-ai vorbi vreodată unora despre Hristos în vreo aulă universitară, să nu faci nene ca Ravi Zacharias, ăl de are un preludiu plin de elogii la adresa culturii indiene și a lui Nietzsche! Cică e director de rețea creștină! Zău?

  Sunt alături de tine, frate mai mare!

Comentariile nu sunt permise.