Cronici mondene (179) O tragedie norvegiană în regie americană

Familia Bodnariu locuiește într-o localitate din Norvegia.

Soțul, Marius, este informatician de origine română, iar soția, Ruth, de origine norvegiană, este asistentă medicală. S-au cunoscut în România și, după căsătorie, au hotărât să plece în Norvegia, crezând că acolo copiii lor vor avea un viitor mai bun.

Au cinci copii: bebelușul de 3 luni, pe nume Ezechiel, doi băieței un pic mai mari, pe nume Matei și Ioan, și două fetițe, Eliana și Naomi.

Tragedia a început pe 16 noiembrie, când protecția copilului și poliția din Norvegia le-au ridicat pe cele două fete de la școală și le-au dus într-un loc secret.

Apoi, au fost fost luați de la domiciliu și cei doi băieți, iar Ruth și bebelușul au fost duși la poliție.

Marius a fost arestat și el.

Părinții au fost denunțați de diriginta fetelor, sub acuzația de creștinism radical și îndoctrinarea copiilor. Ulterior, cazul a fost complicat cu acuzația de rău tratament aplicat minorilor, fără nicio dovadă în acest sens.

Asistentele sociale care au instrumentat cazul sunt colege la primărie cu Marius, unde acesta este administrator de sistem informatic în localitatea respectivă. Una din asistente a fost colegă de școală cu Ruth, mama copiilor răpiți samavolnic de stat.

Fratele lui Marius, Daniel Bodnariu, locuiește în România și este pastor asistent la o biserică penticostală din București.

El a cerut ajutor lui Cristian Ionescu, oferindu-i exclusivitate în prelucrarea datelor și a noutăților.

Cristian Ionescu este pastor penticostal din Chicago.  Biserica în care slujește se numește Elim și are peste 400 de membri. Acolo a fost primită, în februarie 2012, delegația de parlamentari români, alfați în trecere prin Chicago, în frunte cu dnii Victor Ponta și Titus Corlățean.

Ulterior, Ponta va deveni prim ministru, iar Corlățean ministru de externe. Primul s-a remarcat prin plagierea doctoratului, iar cel de-al doilea prin disprețul față de alegătorii din diaspora, de la alegererile prezidențiale din noiembrie 2014. Ambii și-au dat, între timp, demisia.

Cristian Ionescu este adeptul  liniei dure și conservatoare, atât în biserica sa, cât și în intervențiile publice, pe blog sau la televiziune.

S-a făcut cunoscut marelui public evanghelic cu ocazia defectării celebrului baptist Iosif Țon, care a trecut de la baptiști, la penticostali, în noiembrie 2010.

Într-o biserică din Timișoara, baptistul, fost propagandist marxist și informator al securității, ulterior iertat și vindecat, a afirmat că a vorbit în limbi acasă, fără știrea fraților, lepădându-se de eticheta de cesaționism.

La nici o săptămână de la întâmplare, Cristian Ionescu se întreba, pe blogul său: mai este Iosif Țon baptist? Și, ca un corolar, scria pasajul de mai jos:

”Nu cumva, până la urmă, ajungem la o dezbatere capitală a doctrinei cesaționiste a Cultului Baptist? Se pare că da. Adevărata problemă care răzbate din aceste comunicate și dezbateri ajunge încetul cu încetul la ceea ce înțelegem noi când vorbim despre ”pecetluirea” și/sau ”plinătatea” Duhului Sfânt.”

În lunile care au urmat, alianța evanghelică dintre baptiști și penticostali a fost grav zguduită de articolele radicale ale lui Cristian Ionescu, în care acesta ataca dur cesaționismul baptist.

Dar, n-a fost să fie: Iosif Țon a trădat din nou (a câta oară?) și a trecut la carismatici, pentru ca, ulterior, să o ia razna cu totul, suferind de bătrânețe și de o cruntă erezie pelagionistă.

Într-un fel, Cristian Ionescu este un soi de Ostap Bender, eroul lui Ilf și Petrov, om al combinațiilor de tot felul și nu e de mirare că s-a folosit de acest eveniment tragic ca să pornească un război în toată regula împotriva păcatului, a occidentului, a falsei civilizații, a homosexualilor și a norvegienilor, adunând o armată virtuală, asemănătoare, până la un punct, cu cea descrisă de Llosa în celebrul său roman, Războiul sfârșitului lumii.

(va urma)

Reclame

8 gânduri despre &8222;Cronici mondene (179) O tragedie norvegiană în regie americană&8221;

 1. In Romania este in vigoare Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata 2014
  Art 30
  (1) Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si de religie.
  (2) Parintii indruma copilul, potrivit propriilor convingeri, in alegerea unei religii, in conditiile legii, tinand seama de opinia, varsta si de gradul de maturitate a acestuia, fara a-l putea obliga sa adere la o anumita religie sau la un anumit cult religios

 2. Concluzia nu prea aduce a ceva spectaculos : spuneti ” om al combinatiilor de tot felul”…pai daca e regizor ! . Si daca ati dat un titlu inspirat din cea de-a 7arta, poate mai complet ar fi
  „Personaje romanesti intr-o tragedie norvegiana in regie americana”

 3. Nu doar Ionescu……Comunicat referitor la situația familiei Bodnariu
  02.12.2015
  În legătură cu familia Marius şi Ruth Bodnariu din Norvegia, căreia i s-au luat cei 5 copii de către Protecţia Copilului din această ţară, vă informăm următoarele:

  Prin fr. Daniel Bodnariu, pastor al Bisericii Penticostale Filadelfia Bucureşti şi frate de corp cu fr. Marius, am urmărit cu atenţie acest caz, încercând să înţelegem cât mai bine despre ce este vorba.
  Imediat după ce am aflat că le-au fost luaţi copiii în urma denunţului făcut de directoarea şcolii în care învăţau, denunţ în urma căruia au fost acuzaţi de creştinism radical, pentru că le spuneau copiilor lor că Dumnezeu pedepseşte păcatul, ne-am arătat disponibilitatea de a-i ajuta, apelând la ambasada Regatului Norvegiei la Bucureşti şi la autorităţile statului român, dar familia Bodnariu ne-a spus că este bine să mai aşteptăm.
  Până acum am fost alături de ei numai în rugăciune, dar astăzi, 02.12.2015, cu acceptul familiei, am apelat la Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, la domnul Prim-Ministru al României, Dacian Cioloş, la Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu, la ambasada Regatului Norvegiei la Bucureşti, să facă toate demersurile legale pentru rezolvarea acestui caz, pentru ca familia Bodnariu să-şi recapete copiii cât mai curând posibil.
  Având în vedere că aceşti părinţi s-au străduit să-şi educe copiii în spiritul Sfintelor Scripturi, să continuăm să-i susţinem în rugăciune până când bunul Dumnezeu, care are întotdeauna ultimul cuvânt, va rezolva problema.

  Biroul Permanent al Cultului Creştin Penticostal – B.D.A.R.

Comentariile nu sunt permise.