Cruciada lui Cristian Ionescu împotriva Norvegiei, a occidentului și a păcatului, în general (1)

Cruciada împotriva păcatului, a occidentului corupt și, mai ales, a Norvegiei, cu serviciile sale sociale și cu legile sale anapoda au devenit țintele principale ale domnului Cristian Ionescu, pastorul unei importante biserici penticostale românești din Chicago.

Motivul care a declanșat întreaga operațiune a fost cazul Bodnariu, o familie mixtă, soțul fiind român, iar soția norvegiană, cărora le-au fost luați cei cinci copii de către Serviciul de Protecție a copilului din Norvegia (Barnevernet).

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, domnul Cristian Ionescu a dat un comunicat către armata virtuală de credincioși majoritar penticostali:

Credem că acest caz ar putea să fie o platformă importantă de apărare și promovare a valorilor creștinismului autentic și de revitalizare a credinței dată sfinților o dată pentru totdeauna, în mijlocul unui occident păgânizat”.

De ce consideră Cristian Ionescu credința sa ca adevărată și de ce occidentul s-a păgânizat și nu lumea întreagă, până la urmă, rămâne un mister, dar am convingerea că în zilele următoare el va lămuri chestiunea.

Mobilizarea credincioșilor a început în data de 19 noiembrie, când Cristian Ionescu a dat alarma:

Cu inima strânsă am aflat acum două zile despre cazul Bodnariu din Norvegia. Este o situație disperată, un caz devenit tipic în lumea occidentală.”

Pentru ca masa să priceapă că e în pericol și să o motiveze să își strângă rândurile, Ionescu le trece pe sub nas dușmanul:

…Este evident că scopul protecției copilului este să ia copii… este un atac demonic împotriva familiei…”.

Or, când e vorba despre lupta împotriva diavolului, soldatul își ia ranița și pleacă pe front să lupte cu păcatul.

Cum era și normal, înainte de toate, primul ordin a fost mobilizarea la rugăciune:

Apreciem forurile virtuale care popularizează și mobilizează la rugăciune pentru această familie.” (19 noiembrie)

Am spus mai demult și acum repet: nu există o armată mai docilă și mai ușor de manipulat decât masa credincioșilor, indiferent dacă aceștia sunt creștini, musulmani, hinduși sau mai știu eu ce.

Esențial e să-i faci să priceapă că sunt în pericol, că fac parte dintr-un grup aparte, că dreptatea e de partea lor și că lupta individuală e sortită eșecului.

Acesta va fi un război spiritual de proporții și de durată”, afirmă Cristian Ionescu pe 1 decembrie.

Dușmanul este reprezentat de stat și de guvern:

…atunci când ai de-a face cu un guvern, cu un stat…”,

trebuie să ții cont în permanență și de dușmanul invizibil,

…de acțiunile întreprinse în spatele cortinei.” (1 decembrie)

Deși pare aiurit, Cristian Ionescu nu e ageamiu în manipularea maselor. Fie că o face instinctiv, fie că a studiat dinainte cum stau lucrurile, tipul acționează ca la carte.

Pentru ca enoriașii să fie aduși la starea de masă, trebuie să-i silești, cumva, să adopte direcția pe care o indici tu și niciodată alta. În acest sens, lozincile devin indispensabile.

Trebuie să deștepți în masă gustul acțiunii, să crești această stare, până ajungi la paroxism, așa încât individul să se simtă frustrat că stă degeaba, că nu luptă cu păcatul:

Vă înțelegem frustrarea…”,

le spune Cristian Ionescu,

”…pentru cei care au ajuns la capătul răbdării și cer acțiuni mai tranșante, proteste și manifestări, suntem în aceeași stare de spirit și simțim nevoia să facem mai mult”.

O armată de cruciați nu este o adunare de libertăți individuale, ci dimpotrivă: soldatul trebuie închis între niște idealuri înalte și strict delimitate sau, cum spunea Canetti, el devine prizonierul adaptat zidurilor sale.

Cu timpul, habotnicii lui Cristian Ionescu au considerat limitele impuse ca pe o ambianță naturală, căreia trebuie să i te adaptezi, ca să devii tu însuți.

În acest sens, să-i dăm din nou cuvântul lui Cristian Ionescu:

Poporul lui Dumnezeu trebuie să se pregătească spiritual: sfințenie, post și rugăciune și umplerea cu Duhul Sfânt.” (1 decembrie)

Sau, tot el, pe 30 noiembrie:

…un dublu test al unității noastre nezdruncinate în jurul unei cauze juste, a unor oameni nevinovați și, de asemenea, un test al maturității noastre.

Armata lui va acționa:

… coerent și vehement (în limitele bunului simț),…, organizat, eficient, demn și creștinește, atunci când vom înțelege că este cazul.” (30 noiembrie)

Care sunt limitele bunului simț în caz de vehemență, numai el știe!

În conducerea unei armate este esențial să dai ordine în aceeași direcție, să nu le schimbi caracterul, să ai același discurs în toată perioada, oricât de paranoic ar părea acesta celor din afară. În 21 noiembrie vorbește despre ”sistemul fără scrupule”,

care

ar putea declanșa traume și pagube spirituale, emoționale, sociale și chiar materiale

și despre

…răpirea copiilor din brațele mamelor lor…

cu

…profesionalismul și imperturbabila determinare a plutonului trimis de serviciile sociale”.

Într-o astfel de societate, este clar că nu mai au loc familiile creștine…”.

Aici nu e vorba despre o rememorare a atrocităților naziste din al doilea război mondial, ci despre Norvegia contemporană (!).

Pe 30 noiembrie revine cu același discurs, considerând că este vorba despre:

…un caz de abuz flagrant al autorității girate de legile absurde ale acestei țări, cu privire la creșterea și educarea copiilor în familie.

Cu alte cuvinte, armata lui Cristian Ionescu nu se luptă doar cu dușmanul invizibil, cu păcatul și cu diavolul, ca argument generic, ci cu legile unui stat european contemporan, cu ”autoritățile norvegiene” (el așa le numește, autorități norvegiene), care

…au început o campanie agresivă de convertire a acestui caz într-unul mai comestibil opiniei publice, adică pe baza acuzației de abuz.

Educația armatei lui Cristian Ionescu a fost făcută din timp, de-a lungul anilor și poate voi avea prilejul să mai vorbesc despre asta.

Recunoscut ca un conservator feroce, un adept al basmalei purtate în adunare, un adversar declarat al dansului și, mai ales, al tangoului la tinerii creștini și, în general, al formelor de artă ”lumească”, Cristian Ionescu nu trăiește în vreun stat african sau în jungla amazoniană, ci în mijlocul unui mare oraș american, Chicago, bucurându-se de avantajele civilizației occidentale corupte, cu un salariu confortabil și apt să stabilească alianțe cel puțin ciudate cu foști adversari ideologici (cazul liderului baptist conservator Paul Negruț fiind mediatizat la timpul potrivit de Cristian Ionescu), sau să impună condiții draconice unor instituții penticostale din țara de baștină, România.

Cu alte cuvinte, soldații săi știu foarte bine ce au voie să facă și ce nu. Pedepsele pentru nesupunere sunt grele, cerești, iar pentru autorități va fi și mai rău:

Deși față în față cu o problemă de imagine care nu prevestește nimic bun pentru Norvegia și sistemele sale sociale, autoritățile preferă să joace tare…”. (30 noiembrie)

După ce a înspăimântat masa și a identificat victima (familia Bodnariu), Cristian Ionescu a început să dea comunicate.

Inițial, ele se refereau la numărul tot mai mare de semnături de adeziune:

În aceste zile, peste 20.000 de persoane au semnat petiția… și numărul crește de la o zi la alta.” (27 noiembrie),

după ce, în 21 noiembrie, erau 10.000, iar în 23 noiembrie, peste 17.000.

Împreună cu Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu și cumnatul lui Ruth Bodnariu, părinții rămași fără copii, Cristian Ionescu formează un soi de Stat Major, care vorbește, în 2 decembrie, de

”…un plan organizat de acțiune…”,

și despre

demonstrații în fața ambasadelor sau consulatelor Norvegiei în România, restul Europei, chiar Norvegia și Statele Unite.”

Analizând situația din punct de vedere strategic, generalul Cristian Ionescu decide că

Eficiența și impactul acestor acțiuni va depinde de câteva condiții.”,

pe care le înșiră, punct cu punct (amintiți-vă ce vă spuneam înainte de rolul lozincii în fidelizarea masei!):

Numărul mare de participanți…, dotarea cu afișe concrete și relevante…, comportamentul și atitudinea ireproșabile, reprezentând o cauză a Împărăției lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, deja din 2 decembrie nu mai e o cauză lumească, obiectivă și punctuală, ci a devenit cerească și sfântă, o adevărată cruciadă în numele credinței adevărate, cum o numea el.

Planurile de acțiune sunt făcute ”împreună cu familia și echipa de consultare”, fără ca Ionescu să sufle vreo vorbă despre componența acestei mistrioase… echipe. (30 noiembrie)

Încă din 27 noiembrie, Cristian Ionescu vorbea despre acțiuni ”care vor avea un impact maxim”, despre

…puterea pe care o putem avea atunci când cauza noastră este dreaptă…”,

cu condiția ca masa ”să respecte principiile scripturilor”, să păstreze ”demnitatea de copii ai lui Dumnezeu” și, evident, ”să fim uniți”.

Lozinca funcționa încă de atunci!

Prima dată când s-a a vorbit despre ”echipa care coordonează desfășurarea cazului nostru” a fost în 27 noiembrie și cel care a dat mesajul a fost Daniel Bodnariu, fratele și cumnatul familiei, pastor asistent într-o biserică penticostală din București.

Tot atunci, el sfătuiește oamenii să se adreseze personal pastorului Cristian Ionescu,

…pentru orice informație sau dacă aveți vreo inițiativă…”.

(va urma)

 

 

 

 

Anunțuri

32 de gânduri despre &8222;Cruciada lui Cristian Ionescu împotriva Norvegiei, a occidentului și a păcatului, în general (1)&8221;

 1. Precizez ca nu sunt ” fan” Ionescu, dar macar omul ala face ceva dupa posibilitatile lui.
  Despre articol ce sa zic, o ” mizerie” , defapt un monolog cu tendinte schizofrenice.

 2. Gabriel, argumentează te rog. Ce nu este adevărat în articol. Cât despre nivelul meu de schizofrenie, aici las-o așa: e mai ecologic pentru un eventual dialog. Accept să mă faci nebun, dar nu suport să devii redundant. 🙂

 3. Dr. Volosen: de unde reiese că îi apăr pe criminali și cine sunt criminalii? 🙂
  ”Domnul Cristian vrea sa isi faca un nume prin perversitate”. Nu, domnul Cristian nu vrea asta, presupunând că e vorba de Răsvan Cristian și nu de Cristian Ionescu, pentru care nu bag mâna în foc. 🙂

 4. Sincer sa fiu ,Domnul Razvan tin sa va felicit pentru curajul si explicatia scrisa in subiect …PUtini sunt cei care cunosc adevarul si stiu cine este cu adevarat pastorul Cristian Ionescu .
  Este o persoana inteligenta in interes de expunere ,afirmare si de a manipula .De aici de pe spatiul virtual prea putini ii cunosc ,sau au reusit sa ii cunoasca abilitatea si personalitatea!
  Il cunosc foarte bine de cand a ajuns pastor la Chicago si mereu de atunci suntem impreuna in domeniul de inchinare.Eu de multe ori si pe multe bloguri am explicat despre personalitatea si scopul lui in spatiul virtual!!!
  Persoana lui duplicitara am descriso prin multe bloguri si multi azi au acces usor la subiectele pe care le a scris si se pot accesa!!!
  Nu are rost sa reincep…fiindca oricum multi nu doresc sa accepte partea fireasca si scopul egoist pe care il detine…
  Iar acum pentru a reda o noua personalitate si a avea popularitate la spatiul virtual a inceput cu aceste subiecte si acest caz ….despre care o sa explic si cauza prin care are acces la informatii preluate de la advocati si persoane competente in rezolvarea cazului judiciar..Intradevar e o tragedie si o durere pentru familia „BODNARIU” si le doresc succes atit la ei cat si la familiile care au ajuns in asemenea cazuri sa-si rezolve problemele si sa ajunga la intregire de familii fiindca daca accesam pagini o sa vedem ca sunt foarte multe familii si de nationalitati diferite si religii diferite…Nu este o exceptie acest caz care acum pe bloguri este raspindit si comentat!!
  O persoana din familia BODNARIU frecventeaza Biserica penticostala Elim Chicago si sotul ei este pe pozitie de slujitor in Biserica si astfel pastorul Cristian Ionescu a ajuns la foarte multe informatii si are acces la informatii pentru a creia subiecte de senzatie …..si petitie de semnare pentru cauza familiei BODNARIU.
  Dar petitii si la lucrarea cazului sunt persoane cu profil de advocati ,politicieni ,ziaristi si multe alte persoane competente si care nu se expun dupa cum pastorul Cristian Ionescu o face si doreste sa-si asume el credibilitatea ……..Un simplu pastor vedm ce azi poate rezolva si de fapt ce profita de la cei din jur!!In ceea ce scriu sunt foarte sincer ,se poate verifica si cunosc si eu familia de aici din Chicago care face parte doin familia BODNARIU……..findca suntem chiar rudenii …
  Am tacut si nu am scris nimic sa observ reactiile celora de pe sapatiul virtual evanghelic si a blogurilor care exista prin care unii doresc sa-si faca un raiting (o putere de reclama) si pe urma sa-si primeasca felicitarile !!!!
  Dar nu trebuie sa fim duplicitari si din tragedia unei familii ,ori a mai multor familii sa facem reclama si sa nu ne sacrificam cu adevarat .Dupa asa ceva doar unii jurnalisti alearga si ei sunt interesati dupa cum pastorul Cristian Ionescu este …Daca ar fi interesati de soarta familiilor din Biserica sa si de a tinerilor dupa cum face senzatie prin subiecte ,tinerii din Biserrica nu ar avea curajul sa scrie astfel de lucruri despre El si pe cei care ii implica si datorita lui ajung sa fie descrisi in subiect ,dar il cunosc personal si pe ajutorul lui care este nevinovat si de fapt datorita lui tinerii din Biserica inca mai frecventeaza Biserica si au ajuns sa fie uniti ,dar cu problemele pe care pastorul Cristian Ionescu le face astfel ..;
  „……….Din Cuvântul Lui Dumnezeu învățăm, că noi toți suntem niște mădulare de valoare în trupul Lui Cristos; când unul dintre aceste mădulare sufere sau este amputat, tot trupul simte durerea și este foarte afectat. Datorită acestui fapt noi credem că este bine, ca să vă ținem la curent cu situația tinerilor din bisericile române din America și Canada. Ca să înțelegeți tot mai mult, problemele mari pe care le avem, de data acesta vă v-om prezenta pe scurt, câteva întâmplări recente din biserica penticostală Elim-Chicago….”;
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Deci el, pastorul Cristian Ionescu are curaj sa scrie despre autoritatile din Norvegia despre nedreptate si problemele care le creiaza familiilor crestine ,dar nu vrea sa auda de problemele lui care le creiaza tinerilor din Biserica si familiilor din Biserica care ajung la aceste provocari dovedite..;
  „…..Venirea lui Anticrist, omorarea copiilor si rapirea biserici:”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Deci nu este rusinos si de plins???Eu unul sunt un parinte care din cauza lui am ajuns in astfel de provocari cu fica mea pe care a botezato si a facuto mileusea ai turmei doar pentru membrie ,donatii financiare si pe urma a lasato sa fie ranita si sfisiata in turma de alti lupti care pe viata ramine cu rana atit ea cat si familia ei !!
  Dragii mei nu doresc sa il injosesc sau sa scriu ce nu ii adevarat despre el .Ar fi cel mai injositor si necrestinesc sa o fac ..Stiu ce inseeamna ca cineva sa te injoseasca si sa te descrie in mod negativ in fata societatii si a spatiul virtual!!!Eu mereu am dovedit si stiu ca el si prietenii lui de acelas interes (care imi sunt si rudenii) au scris despre mine lucruri neadevarate si nedovedite ……..,dar timpul descopera fatarnicia si duplicitatea si scopul fiecarei persoane…….Eu nu doresc cu zimbet pe buze sa cersesc bani de salarii dupa cum ei o fac si nici nu m-am imprumutat de la banci sa nu platesc dupa cum ei o fac ,chiar daca au salarii foarte mari si beneficii bune!!!! Este foarte rusinos ce azi se intimpla si cum unii profita de necazurile familiilor care sunt in incercari si pe urma doresc ca acele familii sa se inchine lui si sa vina cu laude si mari multumiri …in loc sa mearga la advocatii si persoanele care intradevar ii reprezinta in tribunale si lucreaza pentru cazul familiei si a familiilor care sunt in astfel de provocari!!! In mod sigur ca nu o sa il vedeti pe pastorul Cristian Ionescu in fata judecatorului cand cazul familiei ajunge discutat si expus!!! Si daca ajunge in sala e doar ca o simpla persoana fara nici o autoritate de prezentarea cazurilor!!! Am trecut prin cazuri ani multi la rind ,inteleg cum functioneaza sistemul judiciar si imi pare rau ca oamenii de pe spatiul virtual inca nu reusesc sa dea credibilitatea advocatilor care zile si poate luni,ani vor lucra asupra cazului acestei familii si a altora care sunt in aceasta situatie!!Doresc cu multa sinceritate familia „BODNARIU” sa ajunga reunita ,sa fie de sarbatori impreuna la masa si toate familiile care sunt in aceasta situatie .Doresc binecuvintare si fericire la toate persoanele si chiar pastorului Cristian Ionescu sa aiba parte de fericire ,bucurie ,dar sa inteleaga mesajul pe care eu il scriu !!Stiu ca il citeste ,stiu ce se intimpla si il cunoasc cel mai bine dintre toti care sunt pe spatiul virtual ,il sustin si aduc comentarii …Cu stima respect …scuzati ca pe unii va deranjez cu mesajele mele si comentariile scrise .Dar simnt nevoia ca domnul Cristian Razvan sa va explic realitatea cu care azi ajungem sa ne confruntam si cu ce azi se intimpla!!Sarbatori fericite ,binecuvintate si anul nou care vine sa va aduca multe bucurii,fericire si binecuvintari divine alaturi de cei pe care ii aveti in viata si puteti sa ii apreciati si sa va bucurati alaturi de ei !!! Dumnezeu sa va binecuvinte …

 5. In cazul de fata preocuparea noastra nu ar trebui sa fie daca Ionescu vreau sau nu sa-si faca un nume. Daca suntem bine intentionati, ar trebui sa ne gandim daca sustinerea acestei familii prin aceste demersuri este o fapta buna sau e un … pacat. Am observat ca ati adus in discutie si scrisoarea anonima publicata de domnul Manastireanu pe blogul sau personal. Personal nu am gasit nimic remarcabil in acea scrisoare. Nu exista asociatie, organizatie, grupare etc din „lumea civilizata” care sa nu aiba o platforma pozitiva la „obiectul de activitate”. Cu toate acestea exista atatea abuzuri in lumea civilizata. Un criminal in serie a ucis cu sange rece cativa oameni. Nu i-a ucis pe toti pe care i-a cunoscut. Asa ca, cei neafectati ar putea spune ca tipul e cumsecade, din punctul lor de vedere. Vin unii si ne spun ca locuiesc in Norvegia si Child Protective Services nu abuzeaza. Pe ce baza poti sa spui asta? Ai putea sa spui cel mult ca „in general” nu abuzeaza.
  Apoi, amicul norvegian al lui Manastireanu ne spune ca CPS din Norway nu are interes financiar. Really? Hai sa judecam putin. Respectivii au „job de guvern” cum se spune, adica, salarii mari cu multe beneficii. Daca cazurile de abuz ar fi din ce in ce mai putine, oare le-ar creste salariul sau li s-ar reduce? Statul norvegian investeste miliarde de dolari in acest sector. Unde merg banii acestia? Desigur in mare pare sunt platite salariiile functionarilor CPS. Apoi, presedintii, directorii, maganerii, supervisorii din cadrul CPS au acelasi salariu daca in subordinea lor exista 1000 sau 10.000 de angajati? Mai multe cazuri de „abuz”, mai multi angajati. Asa ca, sa ne slabeasca Manastireanu cu prietenii sai „bine intentionati” care ne spune ca CPS nu are niciun interes financiar in toata treaba asta. Apoi, individul ne spune ca CPS nu ridica copiii „din prima” si totodata polita lor spune ca nu au voie sa ofere nicio informatie despre caz pt ca acestea sunt confidentiale. In continuare tot el ne spune ca in unele cazuri mai mediatizate CPS este nevoit sa ofere anumite declaratii sa se apere. Ei bine, nimeni nu le cere sa ne ofere detalii despre copii sau alte informatii „confidentiale”. Este important insa de stiut daca CPS a avut mai multe intalniri cu familia in prealabil, i-a pus in vedere anumite conditii, pe care familia nu le-a respectat sau doar asa din senin au aparut si i-au saltat copiii? Desigur, o mare parte dintre dvs veti spune ca „asa ceva nu e posibil in Norvegia”. Daca introduceti pe youtube cuvintele cheie CPS in Norway sau Child Protective Services, Norway, majoritatea de acolo declara ca CPS-ul le-a saltat copiii din prima. Ei bine, ce e confidential in a da o declaratie si-a spune: „CPS a avut mai multe intalniri cu familia Bodnariu, prima fiind in ianuarie, a doua in martie etc. si familia, desi a fost avertizata, nu s-a conformat legilor din Norway privind siguranta copiilor”? Imi pare rau dar cazul acesta nu mai este unul „confidential” iar acuzatiilor publice ar trebui sa se de-a un comunicat public, fara sa ofere detalii care ar putea periclita „siguranta copiilor”. De asemenea, acelasi indiivid, citat de dvs, spune ca n-a gasit nimic despre acest caz in presa norvegiana „cu toate ca presa norvegiana este receptiva de obicei la astfel de cazuri”. Care e vina familiei Bodnariu sau a lui Ionescu ca presa norvegiana a refuzat sa mediatizeze acest caz? Misteriosul personaj nu cred ca incearca sa insinueze ca acest caz nu exista… Familia Bodnariu am inteles ca a trimis scrisori si presei norvegiene. Apoi, nu uitati ca o mare parte dintre cei care comenteaza dezinvolt aici, incercand sa insinueze ca CPS este o insitutie infailibila, daca in Romania s-ar fi aplicat legea norvegiana, ei nu ar fi fost crescuti de parinti ci de stat sau eventual de niste cupluri de gay.
  Traiesc in America de 20 de ani si ce pot sa va spun este ca adesea exponentii unor institutii credibile isi permit sa faca abuzuri pt ca ei stiu ca impotriva lor nu ai nicio sansa. Cei care traiti in Romania stiu ca veti zice ca legea e buna pt ca in tara nu s-a prea aplicat legea dar pe masura ce legea devine tot mai aspra, oamenii legii primesc tot mai multa credibilitate si autoritate, apar in mod implicit si abuzurile. Pe cei care traiesc in Occident si vin aici si ne spun ca locuiesc aici de 2-3 ani sau chiar mai multi dar „aici nu se intampla asa ceva”, as vrea sa-i intreb la cate procese serioase in tribunal au asistat de cand sunt acolo? In SUA de exemplu si daca iei o amenda, pe care vrei sa o contesti pt ca tu zici ca ai oprit la stop iar politistul spune ca nu, trebuie sa mergi la tribunal. Ei bine, in 99,9 % din cazuri il crede pe politist, nu pe tine. De ce? Pentru ca ei zic ca politistul nu are interes sa minta, pe cand tu ai..
  Revenind la norvegieni, vreau sa va pun o intrebare: atunci cand CPS-ul norvegian este chemat sa constate un „abuz”, functionarii care se prezinta la caz sunt tentanti sa intocmeasca un dosar pe care sa-l duca pana la capat sau tendinta lor este sa adune cat mai multe probe care ar putea dovedi nevinovatia parintilor? Sau credeti ca sunt 100% impartiali?
  Desigur, nu putem generaliza dar, asa cum am spus, interesul lor este sa-si pastreze/ justifice job-urile bine remunerate cu „plenty of benefits”, nu sa recurga la „reduceri de personal” din lipsa de activitate. Un oncologist din Michigan le spunea pacientilor ca au cancer doar ca sa faca bani:

  http://www.businessinsider.com/michigan-oncologist-farid-fata-charged-with-fraud-sentenced-to-45-years-in-prison-2015-7

  Desigur, in acest caz, miza a fost mult mai mare dar ce pot sa spun este ca in SUA sunt effectuate sute de operatii care nu sunt necesare doar ca sa isi mentina business-ul.
  De exemplu, eu am avut operatie pt miopie la un ochi. Doctorul mi-a sugerat sa ma operez si la celalat ochi „pt ca ochiul operat va fi perfect” si ar fi bine sa-i am pe amandoi perfecti. Dupa operatie cu ochiul la care am fost operat vad mult mai bine inainte dar la diverse teste pe care le-am facut de atunci mi s-a spus ca nu e perfect, in timp ce ochiul celalalt e 20/20. Ei bine, medicii sunt in stare sa te opereze si daca nu e necesar doar sa faca bani. Credeti ca CPS nu ar fi in stare sa „stretch the law” in anumite cazuri ca sa isi mentina joburile bine platite? E absurd sa ziceti un categoric „nu”.
  Revenind la cazul Bodnariu, ce sugerati dvs sa facem? Am inteles ca Ionescu risca sa devina erou cu acest caz daca o tine tot asa si nu ne place. Nu e correct ca el sa castige creditul din toata treaba asta. Ce sugerati, insa, ca trebuie facut? Sa avem incredere in prietenul norvegian al lui Manastireanu care ne spune ca „most likely the CPS acted properly (in good faith)”, sa avem incredere in sistemul lor care nu urmareste nici intr-un caz interesul financiar ci actioneaza 100% numai si numai in interesul copiiilor si nu ar fi in stare sa compromita interesul copiilor nici macar de dragul banilor? Domnilor, in Occident „nivelul de coruptie e mai scazut” nu pt ca oamenii sunt mai sfinti si prin natura lor nu ar fi „in stare sa pacatuiasca” (pt ca ar fi nascuti din Dumnezeu) si lacomia de bani ar fi un pacat inexistent ci pt ca legile impotriva coruptiei sunt aspre. De aceea cei care sunt in stare sa faca orice pt bani, fara sa-si riste libertatea, vor fi predispusi la a comite abuzuri in numele bunelor intentii. Doar pt faptul ca, angajatii CPS nu primesc premii pt fiecare copil rapit abuziv, nu inseamna ca nu au niciun interes.

 6. Dragă David C., eu nu am postat despre cazul în sine. Despre acela am spus deja: este o tragedie.
  Analizez în ce constă ceea ce eu cred că este manipularea lui Cristian Ionescu și aduc argumente în acest sens. Eu despre asta am scris, nu despre fam. Bodnariu.
  Dar, pentru că ați avut amabilitatea să scrieți un comentariu atât de amplu și de sincer, am să vă răspund: cred că acest caz trist nu poate fi rezolvat decât pe cale diplomatică, de oameni care se pricep, fără jigniri la adresa unei țări, de la care vrei să obții un rezultat favorabil. Fără declarații de război religios, într-o lume și așa inflamată de fundamentalisme de tot felul.
  Să presupunem că fam. Bodnariu a încălcat mai știu eu ce legi norvegiene. Dacă e așa, nu cred că e normal să spui că legile țării ăleia sunt tâmpite (chiar dacă ăsta e adevărul), ci să duci tratative, eu mai las, tu mai dai, ca să ajungă copiii la părinți, pentru că ăsta e scopul, nu vreun război contra păcatului din occident, cum insistă Cristian Ionescu să ducă.
  Tragedia familiei și cruciada lui Ionescu sunt două lucruri total diferite și mă tot chinui să explic asta, dar cred că nu am eu suficientă argumentație în acest sens. Dar măcar încerc…

 7. Dragă Viorel, dvs. scrieți în comentariu o frază foarte frumoasă, la care subscriu:
  ”Doresc binecuvintare si fericire la toate persoanele si chiar pastorului Cristian Ionescu sa aiba parte de fericire ,bucurie ,dar sa inteleaga mesajul pe care eu il scriu !!”
  Vreți să vă spun ceva? Eu nu cred că omul ăsta a înțeles vreodată ce înseamnă dialog.
  Poate doar un dialog cu surzii…
  Iar acum e în transă și mi-e teamă că lucrurile o vor lua rău la vale. Sper să mă înșel…
  Mulțumesc pentru apreciere. Vă mulțumesc pentru strădania de a pune pe blog părerea dvs. în cazul dat.

 8. Domnul Razvan eu din partea lui mereu si mereu am dorit din 2002 sa-si ceara doar scuze pentru rana care a adus familiei mele cand a botezat pe fica mea care era sub 18 ani si am explicat ca nu e pregatita de botez si deciderea ei este una de influienta !!! Cu el am discuta aceste lucruri foarte sincer in biroul pe care atunci il detinea cu chirie la o Banca si de atunci si pina azi nu a reusit sa-s ceara scuze fata de mine si fica mea!!!Astept si voi astepta sa vad pina cand se va smeri si va intelege ce greseli mari a facut si face si tot mai multi tineri din Biserica ajung in mari provocari !!!Trist e ca mindria si interesele firesti sunt mai sus ca interesele de slujire si de o adevarata dedicare dupa cum o fac advocatii cand preiau un caz cu astfel de probleme si care nu fac public demersul dosarului din motive profesionale…Nu sunt interesati de reclama virtuala si …de ceea ce pastorul Cristian Ionescu face pentru a si redobindi o parte din credibilitate si reiting pentru blog …… pentru care isi dedica mai mult timp decat pentru consilierea familiilor in probleme ,vizitarea bolnavilor si celelate obligatiuni pentru Biserica si membrii ei …..si atunci tinerii si multe familii ajung la provocarile pe care usor azi pute sa le accesam si cunoastem ….daca dorim sa ne folosim de tehnologia internetului ……Iar in comentarii daca careva crede ca am gresit si nu am spus un adevar doresc sa imi raspunda si se poate dovedi !!!! Nu doresc sa-l descreditez si sa-ii subapreciez pozitia care normal e o pozite foarte importanta in cadrul unei Biserici si in domeniul de inchinare…. Trebuie sa fim sinceri si trebuie sa respectam aceste pozitii,dar nu trebuie sa abuzam de pozitiile pe care le detinem si nici nu trebuie sa ne acordam creditare pentru munca altora care sunt capabili si lucreaza cu mult interes asupra cazului !!! ……

 9. Incerc sa inteleg vorbirea dumneavoastra, dar nu pot…
  Considerati ca guvernul norvegian nu este capabil de abuzuri si ca deciziile unor birocrați socialisti sint infailibile?

  Daca dumneavoastra a-ți fi fost in situatia familiei si copii dumneavoastra (daca aveti copii…. ma indoiesc) ar fi fost ridicați de guvernul vreunei tari „civilizate” pe motive de abuz fizic ( care in tarile asa zise civilizate poate sa fie o urecheala zdravănă sau o joarda la pantaloni) , a-ți fi scris articolul de mai sus sau a-ți fii trimis brînză din Ardeal in America la vreun păstor încuiat la minte care are inima sa va ajute?

  Sau sunteti numai asa un doctoraș frustrat de lotul acordat de viata asta nenorocita si va simțiți dator sa-i faceti părtași si pe cei din jur la frustrările dumneavoastra..

  Ma intreb si eu asa…

 10. AŢI FI, sau „a-ţi fii”, copiii dumneavoastră, sau „copii dumneavoastră”, ţările aşa zis civilizate, sau „aşa zise civilizate”? Mă întreb şi eu aşa… 🙂
  Adăugând că, din păcate, n-aţi înţeles demersul acestor articole…

 11. Domnule Gabi Bogdan, nu pot răspunde la aroganța dvs. decât amintindu-vă de un conflict mai vechi de-al nostru, de prin 2010-2011.
  Atunci jucați hora prin bătătura lui Cristian Ionescu și vă bucurați de venirea lui Țon la penticostali.
  Ați fost cel care a dus metafora cu păstoritul, păstorii, brânza și turma până la cele mai adânci abisuri ale prostului gust.
  Ați afirmat atunci că nouă, baptiștilor, ne vor lipsi predicatorii de valoare, și poate doar… Brânzei, care avea nume predestinat, să ne fi rămas.
  V-am întrebat atunci dacă vă considerați și nevasta tot o oaie și dacă metafora cu mulsul și producerea de caș o implică și pe dânsa…
  Ați răspuns tot în stilul de acum, agresiv, de bădăran ajuns într-o lume civilizată, din care nu ați înțeles nimic și nu ați luat nimic, decât ceva bani, sau cheag, ca să folosesc o metaforă de stână, familiară dvs.
  După ce Țon a deraiat și ați rămas mofluzi, alături de un alt aberant, pastorul Lascău, ați fost primul care a dat cu bota în Țon.
  Vă mărturisesc că nu mă simt deloc frustrat, iar faptul că eu am terminat o facultate de medicină plus specializări, mă face să vă plâng pentru că, după o viață de om, nu ați reușit să stăpâniți cele mai elementare reguli de gramatică, cele care nu țin de uitare, ci de clasele primare.
  Ați nu se desparte, oricât cheag ați pune în el, pentru că nu e caș și zer.
  Nu văd de ce ar fi încercat cineva să-mi ia copiii în România și nici dacă aș fi locuit în Norvegia nu s-ar fi întâmplat asta.
  Aș fi respectat legile țării care m-a adăpostit și mi-a dat o pâine, domnule Bogdan. Dacă nu, mi-aș fi luat familia și aș fi plecat în altă țară, în Africa, de exemplu, unde poți să-ți bați copiii la orice oră din zi și din noapte.
  Pe mine, frustaratul, m-a lăsat Dumnezeu să trăiesc aici și să-I mulțumesc că sunt în țara mea și că pot să respect și Norvegia, țara altuia.
  Referitor la petecul de cer sub care trăim, domnule Bogdan, vă întreb: o să luați cu dvs. în cer și o brazdă din el în America? am să pot veni și eu cu bulgărele meu de albastru vulgar, de baptist cesaționist, care nu știe și nu vrea să vorbească în limbi, care nu proorocește, nu vindecă fără pregătire de specialitate și nu disprețuiește pe cei care fac toate astea?
  Disprețul dvs. pentru unii baptiști îl cunosc din anii aceia și îl regăsesc acum, la fel de agresiv și plin de sine. Păcat, mare păcat, de cașul aruncat…

 12. Dragă Marinel, cătana bătrână Gabi Bogdan e cu făcutul bocancilor. Responsabil cu gramatica e Ionescu. Ăla e intelectualul grupului. 🙂
  Nu poți să-ți imaginezi cât pot să mă înjure ăștia. 🙂
  Am un spam de zile mari. 🙂
  Și ține minte: asta după o postare cuminte, rezervată și argumentată.
  Dar ai să vezi după postarea de mâine ce-o să fie… 🙂

 13. Gabebogdan noi azi intelegem ce se intimpla si intradevar familia Budnariu trece prin mari suferinte si incercari ale vietii !!Nu este usor de loc si durerea ,problemele din inima lor inca nici unul nu le poate simti ca ei si daca cred ,ori o spun……..
  Iar despre rezolvarea unui caz in instanta sunt multe lucruri de inteles si acest caz poate sa fie rezolvat doar de persoanele competente si de domeniu in profesia juridica !!!
  Sunt care detin aceasta calificare profesionala si au fost facute petitii si unele persoane politice au intervenit asupra cazului si in mod profesionnal au fost trimise petitii ,dar aceste petitii trebuie sa fie preluate si sunt preluate de advocatii care sustin familia Butnariu ….
  Ceea ce acum pastorul Cristian Ionescu face pe paginile virtuale ….stim noi ce este si cu ce scop…Dupa cum a fost inainte cu subiecte….”CAZURI ȘI (NE)CAZURI”
  Trist si dureros e fiindca nu a invatat lectia si nu doreste sa ajunga de la mindrie la smerenie…..Iar daca acum a luat diploma teologica si a facut celebrarea ei cu mult fast ,crede ca poate sa oinlocuiasca de pe pozitia de pastor pe advocatii bine pregatiti in mod profesional???
  Credem ca pozitiile de pastor se pot inversa cu cele a advocatului pentru rezolvarea cazului?
  Ce am zice daca un advocat de profesie ar merge la anvon in Biserica unde predica si pentru tot comportamentul negativ ar explica in termeni lui ca nu e bine ce face si pentru reabilitarea Biserici e nevoie de sfatul lui si nicidecum de conduita pastorului Cristian Ionescu ???
  Stiu ca multi nu inghit si nu accepta explicatiile comentariilor mele ,dar in acelas rind stiu cat de mult doare sa explici azi „ADEVARUL”
  Iar cat despre Domnul Rasvan Cristian nu cred ca e frustrat si nici din frustrare sau gand rau a scris acest subiect ….
  Ar trebui sa dovedim ca suntem crestini si sa intelegem bine mesajul…..Subiectul nu cred ca e scris din rautate si nici domnul Cristian Nu cred ca e frustrat ….findca se poate usor depista ……….Dar unora le place sa zimbeasca si in spatele zimbetului sa ascunda o alta personalitate pe care nu reusiti sa o cunasteti pina ce sunteti alaturi de ei …si atunci trebuie sa fii foarte atent fiindca doar in timp si in incercarile vietii grele ajungi sa ii cunosti bine…Scriu din experienta si de la fata locului unde ne gasim si mereu ne intersectam …binenteles daca unii nu doresc sa ocoleasca…..Cu stima si respect Gabe si sarbatori fericite ,iar anul sa-ti aduca multe bucurii si binecuvintari divine…

 14. Domnul Răzvan nu își poate imagina că pe lumea asta încă mai există oameni sinceri, care luptă pentru cauze nobile fără motive ulterioare. Foarte fatalistă este perspectiva aceasta pe care v-ați însușit-o.

 15. Unde dai și unde crapă.. Scriu un paragraf si mi se răspunde cu a scrisoare în care se dezgroap tonismele de acum 5 ani. Se pare ca v-am intrat sub piele rău de tot 🙂 daca v-ati adus asa de departe cu amintirile si va legati de niste liniute gramaticale …
  Cu privire la disprețul meu fata de baptisti ce pot să spun, e asa de mare ca ma duc (part time e adevărat ) la una din bisericile lor…

  Cit despre argumentul cu legea si respectatul ei, acum ce vrei frate (din nou ma cobor la nivelul mitocanesc in care a-ți scris articolul) sa stam cu mîinile sub pantalonii si sa zicem „las ca asa i ( cu liniuta sau nu , ca nu mai stiu) trebuie dacă nu o stat in tara unde bătutul de copii este legal?

  Sunt sigur că occidentul il întelegeti numai din filme , si nu stiti puterea pe care o are un birocrat guvernamental…dar nu ma chinui sa va explic ca probabil engleza nu întelegeti si in românească nu ma pricep destul la liniute gramaticale..

  Astept sa vad ce alte amintiri va mai amintiti despre mine…
  Să auzim de bine….

 16. Domnule Bogdan, am tinere de minte in general, asta e tot. Din păcate. Referitor la dvs., v-am retinut pentru prestatia de atunci, iesita din comun, nimic altceva. Dacă n-as mai avea repere, n-as mai fi tinut blogul. Foloseam interjecția, facebook-ul, și atât. Referitor la parerile dvs. despre anumite confesiuni, nu conteaza unde vă duc picioarele, ci mintea. Cât privește limba engleză, ma descurc suficient de bine cât să nu fiu nevoit să traduc textele cu google translate. As prefera, pe de altă parte, să mă jigniți, în continuare, in limba mea maternă, chiar dacă a dvs. a fost mai puțin dusă la școală. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 17. „Sunt sigur că occidentul il întelegeti numai din filme” – am trecut de perioada in care doar cativa smecheri care isi faceau rost de vize puteau iesi din tara. De vreo 15 ani lucrurile sunt diferite si multi dintre noi mergem des in occident si unii am trait ani de zile inafara.

  Experienta cu occidentul este personalizata, nu exista un numitor comun universal valabil. Daca cineva cunoaste regulile din USA, nu le stie pe cele din UK, Italia, Germania. Pe de alta parte am vazut oameni care au stat cativa ani intr-o tara si stiau mai multe decat altii care au stat 20 de ani in acea tara. Nivelul de integrare intr-o societate occidentala nu este la fel a unui muncitor necalificat cu a unui specialist din infrastructura. Sa nu discutam de oameni care dupa 20-30 de ani in USA au un accent, vocabular si fluenta ca a unui roman care nu si-a parasit granitele, dar se pretind mari occidentali.

 18. Domnului Bendropolis, care spune (”Domnul Răzvan nu își poate imagina că pe lumea asta încă mai există oameni sinceri, care luptă pentru cauze nobile fără motive ulterioare…”)
  Am stat de vorbă cu domnul în cauză și mi-a zis că poate, dar nu vrea. 🙂

 19. Dragă Romulus, spunea unul pe blog la Ionescu că Barnevernet are bani cu nemiluita și că ăștia care mârâie și cer explicații de pe margine sunt plătiți de norvegieni, să distrugă familia creștină.
  Îți dai seama de unde îmi iau eu salariul?
  Și mai zice dom Bogdan, cu pălăria pe bostan, că eu nu le am cu occidentul… Ce să-i mai spun? păi dacă nu mă duc eu la el, vine el la mine, vikingule!… 🙂

 20. Domnule, in cazul acestei familii (Botnariu), crunt lovita de Satan, cred ca ar fi mai intelept sa incepi si dumneata o „CRUCIADA” de sprijin, nu sa dai cu pietre in cei care fac totusi ceva. E pacat sa iti irosesti energiile chinuindu-te sa-l urmaresti pe Cristian Ionescu (si pe altii), in loc sa faci ceva folositor. Mai bine chinuieste-te sa vezi cat de grava este situatia. Chiar nu iti pasa? Ce fel de inima ai? Dumneata nu esti parinte?

 21. DOAMNEI DORUL DUPĂ ALTCEVA (MARIANA GORON?):
  Sunt părinte, îmi pasă, mă chinui să văd, nu-l urmăresc pe Ionescu, nu-mi irosesc energiile, nu încep cruciade, nu pot fi mai înțelept, Doamnă!
  Propun să invadăm Norvegia și să răpim copiii.

 22. Draga Rasvan, fascinant, deci intram peste norvegieni si le dam o lectie. Tocmai am urmarit filmul „Invasion of USA” cu Chuck Norris. Deci avem si know-how-ul sau hau hau-ul 😀

 23. Dragilor, stau sä mä gindesc ce fel de oameni am ajuns., si cit de departe ajungem cind este o problemä de rezolvat.Nu vä cunosc nici pe unul din cei care ati postat ac. comentarii, nici chiar pe Ionescu.si nici fam. Bodnariu..Dar durerea imi e mare si mie si dumneavoasträ. Nu stiu de ce trebuie sä am si sä ne facem si alte dureri cind väd si vedem de fapt cum actionäm in fata problemelor si a lumii. Haideti dragilor, sä ne unim sä luptäm fiecare cu ce putem in dreptul lui, fiecare, pt. acesti copii. Acesta ar trebui sä fie scopul nostru la aceasta orä. Nu sä ne injosim cu tot felul de nimicuri. Ionescu vrea sä facä ceva, poate, are material cules, unde-i problema???. Däm slavä Domnului cä poate. Altul poate altceva däm slavä Domnului. Nu se poate altfel. Autoritätile de-acolo din Norvegia le stiu pe-alor, noi le stim pe-a noastre si facem tot ce putem, uniti in scopul acesta. Si dacä vor veni alte cazuri.Vom face cu drag si pentru acele cazuri, tot ce ne va sta in putintä. HAIDETI SÄ NE UNIM. Si sä-l admiräm pe cel de lingä mine cä VREA sä facä ceva, cä poate sä facä ceva si sä ne aläturäm. Sä vadä cel necredincios in mine ceva, ceva din Dumnezeu.
  Domnul sä ne dea izbindä. Si dumneavoasträ din S U A sinteti oameni valorosi cu potential mai mare decit noi cei din Austria, Romania etc. si se pune bazä mare pe dumneavoasträ. Imi cer scuze si cred cä putem porni impreunä färä suspiciuni.

Comentariile nu sunt permise.