Cruciada lui Cristian Ionescu (3) Ieșirea din boscheți

Cristian Ionescu se pregătește să iasă în stradă:

Vineri, 8 Ianuarie, 2016, 9-12 am, cu ajutorul lui Dumnezeu, dorim să organizăm un protest pașnic în fața ambasadei norvegiene din Washington DC.

Nu văd nimic rău în asta. Orice formă democratică de protest este binevenită, pentru că tragedia familiei Bodnariu este reală și lucrurile pot evolua din rău în mai rău.

Pe de altă parte, e greu de spus cum se poate negocia cu un stat pe care îl bălăcărești în fiecare zi:

Tăcerea noastră înseamnă complicitate, favorizarea infractorului, încurajarea  statului norvagian care numai lucrarea lui Dumnezeu nu o face!”- 8. 12. 2015

Ce să facă ambasadorul Norvegiei de la Washington, în fața unui lider care îi aruncă în față:

Domnul ne-a trimis, ne-a spus să mergem, ca niște oi în mijlocul lupilor! Ne este frică? De cine ne este frică?

Ce să mai zică lupul în fața caprei cu trei iezi dezlănțuite?

Cristian Ionescu nu ratează niciun prilej pentru a mobiliza cele mai profunde resurse fizice și spirituale ale soldaților săi, ruginiți de stat la vatră de atâta vreme.

Ieșiți pe stradă, să dovediți că sunteți bărbați, femei, copii, bătrâni și alte alea, nu să spuneți că postiți, fariseilor, în timp ce cu o mână țineți leptopul, și cu alta jambonul cu floricele!

Evident, Ionescu n-o zice așa, dar ideea e aceeași.

Ieșirea din boscheți este echivalentul ieșirii din Egipt.  Textul este antologic:

Câți spun că postesc și că se roagă … dar ei doar spun. Cine te vede că ai postit? Pe stradă toți te văd că ești acolo și că te DOARE!  Să unim postul cu acțiunea!  Noi, Biserica lui Hristos, unde suntem? În tufișuri? În boscheți? Cu laptopul în brațe? După amvon, ne ascundem după amvon! De acolo dăm lecții de sfințire? De acolo predicăm cu putere Evanghelia? Din confort și căldură? Simțim noi cu adevărat durerea familie Bodnariu? Abuzul statului Norvegian care este de nedescris nu întărâtă duhul în noi?  Cu mic și cu mare, cu bunici și nepoți, cu mămici și tătici să ieșim și să condamnăm public ororile unui stat care se luptă să distrugă familia la modul general și familia Bodnariu în mod special!  Cu mic și cu mare, cu bunici și nepoți, cu mămici și tătici să ieșim și să ne lăudăm cu Dumnezeu care iubește familia, cu Dumnezeu care vrea copiii împreună cu părinții!

Numai o minune mai poate salva această familie: de norvegieni, de Protecția Copilului și de  elanul (renul?) lui Cristian Ionescu…

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Cruciada lui Cristian Ionescu (3) Ieșirea din boscheți&8221;

  1. Eu mai intai de toate, i-as cere lui Cristian Ionescu sa-mi dea si mie o baza biblica a acestei actiuni de protest. Apoi l-as intreba unde este credinta in Dumnezeul care poate muta munti si rupe lanturi? Unde sant toti facatorii de minuni si prorocii? A ajuns Dumnezeu neputincios, de trebuie sa batem la portile intunericului? Nu mai este Dumnezeu cel ce tine toate lucrurile in Mana Sa? Si cate nu l-as mai intreba…

  2. Da, doamna Floarea, zice omul că pichetarea nu are șanse să rezolve cazul, dar nu ăla e cazul.
    Adevăratul caz pentru care se pichetează ambasadele e pentru imaginea lui Cristian Ionescu și, eventual, subiect de muncă diplomatică pentru Corlățean. Măcar să rezolve ăla ceva, deși, după ciuda pe care a avut-o în cazul votului din diaspora, mă cam îndoiesc, mai ales dacă Ionescu va continua să înjure occidentul și să urle că el și numai el e credincios adevărat.
    Familia în necaz nu se alege cu nimic. Norvegia nu crede în lacrimi, ca să parafrazez un film rusesc celebru a anilor 80.

  3. Dumnezeu,Tatal Domnului nostru Hristos Isus,nu la invatat pe Intaiul nascut sa „picheteze” ambasadele cezarilor,si nici pe noi,cei nascuti ulterior,ci ne-a aratat modul de „pichetare”in taina „odaitei”,inarmati cu armatura lui Dumnezeu.(Efeseni 6:11-18)
    Fiti binecuvantati.

Comentariile nu sunt permise.