Cântec de lebădă

Cristi Tepes povestea că ultimul său film făcut la TVR a fost „Protestanți în România”:

„Am amintit la sfârșit de faptul că unii și-au sacrificat chiar viața și libertatea pentru a răspândi Evanghelia în România. Unii și-au zis, probabil: ‘Ce-ar fi ca acesta să fie cântecul de lebădă a lui Cristi?'”. (Din „Cristi Țepeș- IN MEMORIAM 1958-2015”).

În acest „cântec de lebădă”, care durează 10 minute, apare și figura unui cunoscut personaj, figura centrală a acestor zile: Cristian Ionescu, cu un bebeluș în brațe,   într-o adunare penticostală. Evident, era mult mai tânăr și neliniștit.

Comentând imaginile, Cristi Țepeș spunea:

„Un numitor comun al acestor confesiuni (din Alianța Evanghelică,  n. m) este faptul că nu copiii devin membrii ai bisericii, ci doar aceia care se botează,  cel mai devreme în adolescență,  dar uneori chiar după maturitate”. (Din Cristi Țepeș,  Protestanți în România, min 5).

Ultimul film realizat de Cristi Țepeș,  adevăratul său „cântec de lebădă”,  a rămas neterminat.  A apucat să monteze un promo de câteva minute, în care apar soții Bodnariu, singuri și devastati de tragedia prin care treceau, în fața căminului unde ardeau câțiva butuci, cu o flacăra veselă si luminoasă.  Contrastul era evident.

Despre acest film și partea rămasă needitata, Cristian Ionescu spunea, zilele trecute:

„Mulți au dorit să vadă și să audă mai mult despre cazul Bodnariu de la … Marius și Ruth Bodnariu. A fost motivul pentru care fratele Cristi Țepeș a călătorit la fața locului în ultima misiune a vieții sale pământești.” (Din Cristian Ionescu, Cazul Bodnariu devine cazul Barnevernet).

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Cântec de lebădă&8221;

  1. Neale Donald Walsch,in cartea sa „Convesation avec Dieu”,descrie in mod limpede,modul relatiei si comunicarii cu Dumnezeu.Iata un mic fragment din experientele sale in acest sens

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s