O lecție pentru Cristian Ionescu și nu numai

Un articol splendid pe marginea subiectului Bodnariu a scris Marius Tuca. Marius Tuca este un oltean de stânga și e ortodox.

Argumentele sale cele mai dure, care cântăresc cel mai greu în balanța luptei pentru dreptate, sunt cele legate de educația spirituală pe care Marius Tuca o dă copilului său.

Iată în ce constă aceasta:

„Copilul meu știe Tatăl Nostru, Crezul și Înger-Îngerașul meu de la un an și opt luni.

Copilul meu e împărtășit în fiecare duminică și sărbătoare.

Copilul meu știe să-și facă cruce de când a învățat că are control asupra mâinilor lui.

Pe Maica Domnului o iubește ‘de nu poate să numere’, la fel pe sfinți și pe îngeri.”

Mă intreb: ce-o fi gândit oare Cristian Ionescu când a citit pledoaria lui Marius Tuca in favoarea familiei Bodnariu? Ce lecție o fi învățat din asta omul care a făcut atâta tămbălău, cu ceva timp în urmă,  legat de semnul crucii?

Poate că va pricepe și el, și alții care gândesc ca el, că a venit momentul să dăm la o parte gardurile care ne separa, să (re)găsim calea comună a creștinilor din vechime, să mergem, unii lângă alții,  impotriva pescuitorilor de suflete omenești,  a „marilor inchizitori”,  cum îi numea Dostoievski și îl cita Tarkovski, pentru o adevărată renaștere spirituală.

Oare ce crede Ionescu: își educa bine copiii Marius Tuca?

 

Reclame

20 de gânduri despre &8222;O lecție pentru Cristian Ionescu și nu numai&8221;

 1. 1. Bine că statul norvegian nu are nimic împotrivă în a se ascultă muzică satanistă (black metal), că din aia e voie. Acel gen de muzică o fi bun pentru dezvoltarea socială armonioasă.
  2. Înţeleg că noi, est-europenii, suntem europeni de mâna a doua, dar nici chiar aşa. Familiile norvegiene fără copii ar trebui să adopte copii abandonaţi, iar nu răpiţi de lângă familiile lor.

 2. Nu toate tarile din Europa sunt de acord cu interdictia oricarei pedepse corporale a copiilor in cadrul familiei. Si nu doar tari europene ‘bananiere’ cum ar fi Romania, dupa parerea unora, ci inclusiv Marea Britanie – care inca accepta acest tip de pedepse in cadru familial. Dar probabil si rezistenta Angliei la aceasta lege va fi de scurta durata: se fac de catre Consiliul European presiuni serioase ca si englezii se se conformeze ordinului. Vezi: *//www.theguardian.com/world/2010/apr/25/law-reform-smacking-europe-uk
  Prima persoana care a sugerat aceasta lege este doamna Målfrid Grude Flekkøy, care ghici din ce tara era? Din Norvegia. Era un psiholog cu radacini feministe si socialiste. Suedezii au acceptat legea, desi un referendum cu ceva ani dinaintea darii legii arata ca mai mult de jumatate din ei se opun legii. Pana la acel an (1979), tarile Europei si ale lumii in general nu stiau ca copilul nu are voie sa fie pedepsit in familie. Papa se opune si el (inca) legii.

 3. „RAZBOIUL STELELOR” IN FORTA DEMOCRAT CRESTINA a „BINELUI MANDRIEI AMERICANE ” , a inceput in LOCURI PREAINALTE ,MASIV MEDIATIZATE !. Povesti inchipuite , zamislite in cmfort si imbuibare ,urmate de un gigantic profit financiar !. Iar sarmana vaduva ,la raspantii de drumuri mioritice , in fatza Troitei vechi , isi face pios semnul Sfintei Cruci zicand : ” – Isuse Hristoase, Sinte Dumnezeu, ai mila de mine ! .Tu te-ai nascut pe paie si ma intelegi. . . „

 4. Doar necazul,suferinta si stramtorarea,ce se vor abate peste lumea „crestina”,vor trezi spiritele adormite de religii,confesiuni si traditii „obscure”,ce au construit dealungul secolelor garduri de sarma ghimpata,care in timp,in loc sa fie inlaturate se inmultesc si se renoveaza,provocand o scindare si slabire a crestinismului direct proportionala cu cresterea in forta a fortelor intunericului,ce-si dau mana si asi unesc fortele,sub conducerea lui „Antihrist”,pentru a indeparta aceasta „semintie aleasa”,care de doua milenii se raspandeste pe pamant,incurcand planurile „omului faradelegii”.

  Oare „mai marii”poporului,nu citesc Biblia ? Nu inteleg Cuvantul,lui Dumnezeu ? Numai V.Pustan ,e capabil sa demoleze aceste „garduri „confesionale ? DE CE CRESTINII DIN TOATA ROMANIA,SI NU NUMAI,INDIFERENT DE CONFESIUNE,NU SE UNESC IN DRAGOSTEA VESNICA A LUI HRISTOS ISUS,IN LUPTA CONTRA PUTERII INTUNERICULUI ?
  NU ESTE UN SINGUR DOMN,O SINGURA CREDINTA SI UN SINGUR BOTEZ,PRNTRU TOTI CRESTINII,SI NU AVEM CU TOTII UN SINGUR DOMN,HRISTOS ISUS ? SAU A FOST EL IMPARTIT ? (1Corinteni 1;12,13)

  COPII AI LUI DUMNEZEU,DIN TOATE TARILE,POCAITI-VA SI UNITI-VA !!!

  „Ma rog ca toti sa fie UNA,cum Tu,Tata,esti in Mine si Eu,in Tine,ca si ei sa fie UNA in Noi,pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimes.
  Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu,pentru ca ei sa fie UNA – Eu in ei si Tu in Mine, – pentru ca ei sa fie in chip desavarsit UNA,pentru ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.
  Tata,vreau ca,acolo unde sunt Eu,sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu,ca sa vada slava Mea,slava pe care Mi-ai dat-o Tu,fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.”(Ioan 17:21-24)

  Fiti binecuvantati.

 5. Problema din postare e despre cum ne acceptăm între noi, creștinii. Cum cotropim spațiul virtual cu ideile noastre.
  Pe mine mă interesază cum răspunde Ionescu la întrebarea mea din final. Și el a judecat pe alți creștini, le-a spus ortodocșilor că sunt idolatrii, etc. Cum pune cap la cap trecutul cu prezentul, fără să roșească?
  Norvegia este doar o părticică din imperiul răului.

 6. „Poate că va pricepe și el, și alții care gândesc ca el, că a venit momentul să dăm la o parte gardurile care ne separa, să (re)găsim calea comună a creștinilor din vechime, să mergem, unii lângă alții,  impotriva pescuitorilor de suflete omenești,  a „marilor inchizitori”,  cum îi numea Dostoievski și îl cita Tarkovski, pentru o adevărată renaștere spirituală.”
  Corect.

 7. Cand un „lider crestin”nu se mentine in limitele unghiului azimutului Dragostei,pe verticalitatea Credintei,risca dezorientarea,si o ratacire de la perceptele Adevarului,pierzind reperul directiei,cazand intr-o extrema periculoasa,expunandu-si propria viata,si a celor ce-l urmeaza,identic cu cea a musulmanilor radicalizati SI. In acest context,remarc,cu durere cata dreptate avea Karl Marx,afirmand ca ;”religia este opiumul maselor.”

  „Intelepciunea care vine de sus este antai curata,apoi pasnica,blanda,usor de induplecat,plina de indurare si de roade bune,,fara partinire,nefatarnica.
  Si roada neprihanirii este semanata in Pace pentru cei ce fac Pace.”(Iacov 3:17,18)

  A nu se confunda religia cu CREDINTA.

 8. Neoprotestantismul de duzina este unul al formelor, nu al substantei. Promotori se incalcesc zilnic in dispute ale formelor. Toata ziulica si-o petrec in polemici de garderoba, de gestica, de conduita formala. Dar cei mai multi sunt goi pe dinauntru. Ce nu inteleg indivizii astia este faptul ca o forma poate avea un range mai larg semantic si ca forma nu defineste sensul este, la baza, polisemantica. Exceptie acolo unde Biblia se exprima clar si nu da posibilitatea interpretarilor. Polemicile formelor ma plictiseste din start, gandire rudimentara, neatrenata.

 9. Cruce

  Românul vechi și frumos, pe care îl știu,
  un semn își făcea,
  din crucea pe care murit-a Hristos!
  atunci când mânca,
  spurce-se ba, de mâncare străină,
  plină de vină, de molii și de rugină!

  Chipul acesta, al românului, mi-a rămas ca un semn
  între ochi!
  ițindu-se jalnic în calea gândului meu,
  ca o cruce făcută din lemn de salcâm,
  ca să-mi crape, cu troznet,
  rușini și păcate, tot mai adânc,
  ca șfichiul de plumb,
  peste obraz!

  Eu l-am ucis pe Hristos! De o mie de ori!
  Cu sapa, cu pumnii și cu jungherul!
  Și-apoi l-am scuipat! Și l-am uitat!
  Iar când cugetul rău și păcatul
  în sângele sfânt s-au spălat,
  m-am aflat cu o cruce înaltă,
  de care stam atârnat,
  să râdă mulțimea, și să mă scuipe,
  ca pe un câine turbat!!

  Neamul cel bun?
  și pe el l-am trădat,
  când am fugit de la sat!
  și de crucile lui, făcute în sân!
  și de scuipații lui albi, aruncați după dracul!
  Am venit la oraș și aici am rămas,
  și pe de-a-ncetul, în mine,
  murit-a copilul sfios,
  și țăranul cuminte…
  doar să alunec,
  și să mă strecor ca un vierme,
  prin orice noroi!

  Azi, când privesc înapoi,
  spre luncile satului vechi,
  și când ascult cum cântă cocoșul,
  și-l văd pe sân Petre,
  când se pocăiește,
  urlând ca nebun, între patru păreți,
  o cruce de sânge pe limbă,-mi întind,
  Doină frumoasă, cui te-am lăsat?

 10. Dragă Romulus, această formă fără fond, teologia fără simțire, fără trăire, îndepărtează pe tineri de biserică. Desi… Tinerii sesizează mult mai acut falsurile, abuzurile si pescarul tânăr Îl iubește pe Hristos și lasă totul pentru El, nu fariseul… Cred că trezirea spirituală va porni de la tineri, nu de la mosnegi, prea ancorati in cele materiale…

 11. Walden, mulțumesc. Vizionând acest clip am avut ocazia să nu regret apartenența mea de suflet la această biserică. Preotul acesta le zice bine. Dar când privim mai în profunzime, inclusiv la duhul care cârmuiește poziția conducerii BOR în niște chestiuni politice și diriguite masonic, total antihristice, atunci să știi că rămâne ca în poezia mea. Bunicul meu a fost ortodox până a murit dar citea Biblia Cornilescu! El se închina la masă și când trecea pe lângă o biserică și la o icoană. Atât. El habar nu avea că, unii lideri ai bisericii (mulți) vor folosi o adevărată dialectică, curvească, pentru a a justifica asocierea lor cu ceea ce vezi și tu azi că se petrece în lume. În ceea ce privește crucea, să-ți spun că, din păcate, pentru unii, facerea acestui semn nu are vreo altă conotație decât aceea a unui automatism înnăscut. După aia, fiecare cu legea lui: preacurvii, beții, hoții, ucideri! Însă la Paști și la Crăciun, atunci, ne facem mai buni și mâncăm de plezenește fierea în noi, urmărind totodată emisii de divertisment pe la proteveu sau anteneu sau turcalitul kanaldeu!

  Doamne luminează-i pe români, cum m-ai luminat pe mine: prin suferință!

 12. Daniel , cel mai bun thermostat de control crestin ,de contriol al balantei si al cumpatarii, eu personal, il consider a fi Semul Sfintei Sruci .In directa legatura cu inima celui ce-l foloseste ,el este usor vizibil si deosebit de proterctiv ,mai ales in lumea afacerilor crestin-americane ,umbrite de reliefate interese mercantile. Daca la o masa comuna el este indentificat ,vei vedea pe cei lingusitori cum vor evita sa dea tarcoale celui umbrit de SSS. Crestinul autentic face SSS de cate ori ,drept multumire, onoreaza Sfanata Treime si. . . de cate ori aude ori vede o enormitate devoleasca si prapastioasa ,de cate ori intalneste piaza rea ce pandeste neobosita la rascruci confesionale . Crstinul authentic isi face SSS in privat ,dupa o zi de munca istovitoare ,injenunchiat la marginea patului ,cand isi sterge sudoarea fruntii si farnge painea ori toarna vinul in pahar, totdeuna increzator in Dumnezeu Tatal ,In Mantuitorul ,in puterea Duhului Sfant !.Increzator in neprevazut,in viitorul greu de anticipat, cand porneste la un drum ce se anunta a fi bolovanos ,desfundat ,cu poduri vechi, slabite. Cat despre „termostatul penticostal ” ,el fiind ajustat de „administratorii” de casta , mult, mult prea sus ,produce temperatura cauzatoare de delir ,urmata apoi de bolboroseli greu de deslusit ,de analizat . Apoi cel de al doi-lea thermostat, din parcarea acelorasi „lacasuri”, in lipsa supraveghierii administratorilor ,fiind setat mult pra jos ,produce si genereaza in jurul lui o cantitate de barfa uriasa ,lipsita de noima,saturata de frisoane de dusmanie, invidie si ura ,inclusiv in statele sudice si calde ,California, Arizona , Oregon, Georgia, Florida . Diavolul , prezent , activ neobosit in aceste doua terenuri manoase in racolare ,doar manueste un tremometru si un stetoscop . . . .

 13. Într -un comentariu găsim scris despre cum ne acceptam noi creștinii! Foarte interesant este explicația și greu de înțeles pentru cei mai mulți! Și să înțelegem bine felul cum ne acceptăm. …încercați să îi provocați prin expunerea adevărului și veți vedea rezultatele. ….

Comentariile nu sunt permise.