Diplomație

În galeria extremismului ceresc, la loc de frunte se află Gabriel Bogdan, un diasporic român de la Portland. El și-a pus pe facebook steagul Norvegiei cu zvastica în mijloc.

gb

Evident, după șarada californianului cu furatul de copii, drapelul lui Gabriel Bogdan ne mai spală creierul de amărăciune și ne deschide larg ușa diplomației.

Dacă o să-l pună ăia să-i păzească renii lui moș crăciun, o să țipe și Gabi Bogdan că e prigonit religios.

 

 

16 gânduri despre “Diplomație

 1. Dragul meu, te consumi degeaba! La modul cel mai serios îţi spun că sunt (din nou) extrem de dezamăgit de ce se petrece în lumea noastră creştină. Ne-am pierdut raţiunea? Nu mai avem încredere în Dumnezeu? Mă gândesc la cazul acelei funcţionare americane care a refuzat să elibereze actul de căsătorie pentru doi homosexuali. A fost condamnată şi dată afară. N-au fost proteste mondiale. Nu s-au organizat comando-uri. Nimic ieşit din comun. Dar sunt convins că au fost mulţi care s-au rugat pentru acest caz, poate au şi postit. În rest, „s-a mers pe mâna lui Dumnezeu.” Rezultatul se vede! S-au schimbat oameni de decizie în statul respectiv şi s-au luat hotărâri care repun în drepturi femeia. Nu-i aşa că e frumos ca în felul acesta să se petreacă lucrurile? E drept, nu întotdeauna se întâmplă aşa. Uneori Dumnezeu alege altfel. Nu-L putem înţelege de multe ori. Dar putem pricepe că „facă-se voia Ta” nu e o lozincă, ci un crez! Trăiesc cu senzaţia şi mai ales dezamăgirea că nişte oameni, creştini de altfel, nu neg asta, au găsit un caz şi îl tratează ca pe o jucărie. Cu care se vor juca o vreme şi la care vor renunţa deândată ce apare alta mai atractivă. E tristă lumea în care trăim, dar şi mai trist e că tristeţea ei îşi pune tot mai mult amprenta şi pe oamenii din biserici.
  Undeva, pe un blog, mă lua cineva cu „Marinele tată…”, muştruluindu-mă că nu mă înscriu în toată mişcarea asta din jurul tristului caz Bodnariu. Mă obsedează în continuare tăcerea mediului evanghelic norvegian şi am impresia penibilă că toată atitudinea asta belicoasă creştină e asemănătoare poveştii cu cel ce a luat bătaie în târg şi, întrebat dacă n-a ripostat, a răspuns: „oho, cum nu? să vezi ce l-am înjurat după ce am trecut dealul” Aşa şi mulţi care se agită în loc să se roage. Din loc comod, stau şi „înjură”…
  Şi nu pot să nu mă întreb, ce vor face oamenii aceştia când adevărata prigoană va începe peste tot? Şi nu găsesc răspuns… 😦

 2. Dragă Marinel, n-aș fi crezut că frățiorii noștri sunt atât de bătăioși: Barzilai răpește copiii, Gabi Bogdan se joacă cu zvastica, Ionescu organizează manifestații de stradă, familia Bodnariu dă comunicate de anul nou în limbaj de lemn, bisericile plâng și se roagă la comandă, Olari renaște din cenușa lui Titel, comandourile de sfânțoci ne controlează la glezne, cu ochii la jugulare, dalmațienii fac lobby la antena varanului…, avem parte de un spectacol paralel. Nu, tăcerea nu e un răspuns. Un sistem fără feedback negativ naște tumori maligne.

 3. „Iere-Wahington Post anunta” : ” -Olari si Ton recruteaza zece puscariasi indezirabili romani ,pentru o misiune speciala de inalta virtuozitate ,pe teritorul Norvegiei !.Veteranul de razboi Anei Valentin ajuta din umbra acestei „strategii para-militare de ordin safant” si ” pur secret !”. Batalia „muntoasa” pentru ” APA GREA”, a inceput odata cu demonstratile ionesciene !. Romania nu se lasa facuta de rusine !. Putin ,la bordul Distrugatorului „Lenin „, cu un telescop de provenienta militara ” Krupp” urmareste ulitmele evolutii de ofensiva NATO ,situate in baza selenara ” Apoca-lipsus” . . . . .

 4. Am ascultat „Perspectiva profetica 2016,a d-lui Gog si…”,m-am (crucit)…

  Fiti binecuvantati.

 5. Nu îl cunosc pe Gabriel Bogdan dar să te joci cu zvastica miroase a prostie nu a creștinism autentic.:)Ce i-o fi apucat pe toți?Dacă e așa serioasă treba poate că nu a fost o glumă sau sarcasm faza cu Mossadul…:)

 6. https://www.youtube.com/watch?v=GG6BR6LriOw „Rapirea evanghelicilor americani „va fi cu totul si cu totul de amploare globala si nicidecum infaptuita doar local ,precum cea „mioritic-imaginara ” in „seraiul” fascist-norvegian ! . Gog Lazar insista in spalarea perpetua si constanta a „crezului”,ascultand ,mereu,mereu „perspectiva profetica a inevitabilei si eminentei rapiri evanghelice” premergatoare NECAZULUI CEL MARE ! . Da Iosif, am ascultat in detalii PERSPECTIVA PROFETICA DE VOT 2016 -a la Gog !. Cat priveste $$$$$$petro-dolarul $$$$$,el poate fi inlocuit cu peste, vanat si . . . rasaduri puse la germinat inainte de topirea zapezii !. In rest, sanatate tuturor ,pita unsa vegetarian (fara cholesterol) si Domnul cu mila !

 7. Iata si o „rapire evanghelica” dospita pe clar de luna plina si rosie”,deja veche de un an :

 8. Draga Walden
  Lupta finala va fi crunta. Vor cadea multi pe campul de bataie. (Daniel11:32-35).Dusmanul stie ca e batalia ultima,decisiva,si va scoate in fata,toata tehnica de varf (mai cu seama cea virtuala),si o tactica „top secret”,pentu cei mai multi mortala,insa „ungerea”,dragostea sfanta,este „armatura lui Dumnezeu” imbatabila,iar cu „sabia cu doua taisuri” bine calita,ascutita ,slefuita si lustruita,(CUVANTUL LUI DUMNEZEU),ostasii lui Hristos,vor iesi invingatori,cucerind Canaanul ceresc,in care Imparatul imparatilor,Hristos Isus,va imparati in veci de veci.
  Fiti binecuvantati.

 9. Mi-am pus și au la profil poza asta. Aș prefera puțină decență, vă rog să nu considerați cazul lui ca unul singular.
  Pe de altă parte, n-am știut că folosirea unui simbol într-un act de protest în care spui despre un anumit stat că este nazist, te face automat pe tine un extremist. Săracu Dietrich Bonhoeffer, o fi fost și el nazist, că tare a mai acuzat regimul lui Hitler de nazism. A murit la timp, altfet citeam aici și despre el.

 10. Tacerea crestinilor norvegieni nu are nimic de a face cu lasitatea, frica de persecutie sau nepasarea fata de atrocitatile odioase ale acestei institutii de protectie a copilului. Stabilit fiind pe meleagurile vikingilor de peste 18 ani, am ajuns sa-i cunosc destul de bine pe norvegieni avand contatcte cu aproape toate paturile sociale. Un numitor comun al norvegianului de rand este ca are o incredere mai mare in sistemul politic si democratic care conduce tara, se ingrijeste de propria familie, se angajeaza in actiuni caritative si ii place foarte mult sa fie in aer liber. Crestinii norvegieni se bucura de libertate deplina si au o gramada de biserici sau congregatii mai putin centralizate decat cele din Romania. Nu este nici o problema sa te opresti in strada in centrul capitalei si sa canti o cantare sau sa tii un apel, sau sa faci orice altceva in limita bunului simt. Norvegianul de rand, chiar si cel crestin, are insa o filosofie… daca ii spui o intamplare sau ii descrii o situatie mai deosebita care pare de necrezut, va incerca sa vada daca nu cumva exista si o alta explicatie. Fenomenul barfa, care nu este deloc raspandit in bisericile romane, (ironie, desigur) este la un nivel foarte scazut. Ei incearca sa afle daca mai sunt si alte amanunte care pot influenta imaginea totala a situatiei cu intentia de a intelege mai bine situatia. Cand am spus despre caz unei familii crestine norvegiene (ce stiam atunci era ce scria Ionescu in prima postare), acestia mi-au spus ca trebuie sa mai fie ceva la mijloc.Au exclus din start ideea de persecutie… „Tu trebuie sa vezi daca nu s-a omis ceva” imi spunea sora, „trebuie sa existe ceva lasat pe dinafara, persoana care ti-a spus, nu ti-a spus tot”… Pe urma am aflat detalii care m-au facut sa inteleg ca avea dreptate. Noi suntem mai volatili, uneori explozivi, norvegianul de rand e calm. Iar acum, cunoscandu-i si pe crestini as putea spune ca atunci cand ei aud despre caz, si citesc aberatiile (mai ales cele in engleza) dau din cap si se mira ca unii care n-au pus niciodata piciorul in tara lor isi permit sa dea cu calificative. De catre alti crestini, mult mai crestini si mai duhovnicesti ca ei… probabil ca in rai vor fi numai penticostali romani. Lipsa de realitate si de tact al miscarii ionesciene a facut ca familia Bodnariu sa piarda din start un aliat important, propria lor biserica unde activau. Scopul nu scuza mijloacele, cred eu, mai ales atunci cand ne numim copii ai lui Dumnezeu. Zvastica si retorica revolutionara care regurgiteaza tot felul de sloganuri si principii cel putin ciudate da un sentiment de lehamite. Si ursul norvegian se retrage in barlogul lui continuindu-si munca mai departe, asteptand ca Ionescu et co. sa isi mai traga suflarea si sa dea o sansa copiilor de a se reintoarce la parintii lor.
  Unul dintre articole vorbea despre peste 200 000 de copii rapiti de barnevern. asta ar insemna 16% dintre persoanele intre 0 si 20 de ani din Norvegia, adica tot al saselea copil luat de barnevern, la o populatie care a depasit cu putin 5 milioane de locuitori. Lipsa de credibilitate a campaniei da acel gust searbad-dulceag… Adevarul va va face slobozi, spunea Isus, Domnul nostru. Deocamdata, mai e departe pana la adevar…

 11. Thank you for bringing even more awareness to this cause. Please share this picture on your FB page. 🙂

Comentariile nu sunt permise.