Dogmatici fără întrebări

Cornel Ilioi  mă acuză că am ceva personal cu Ionescu. Insinuează că nu-i am la inimă pe penticostali:

Inteleg din toate articolele recente ca iei o atitudine foarte negativa impotriva lui Ionescu, poate din cauza ca este Penticostal.

Asta n-ar fi nimic. Domnul Cornel Ilioi continuă rechizitoriul:

Dar cu ce este vinovata familia Bodnariu incat sa scrii atat de impotriva lor?

Mă întreb: unde o fi văzut omul ăsta că scriu împotriva familiei Bodnariu? Evident, domnia sa nu se obosește să argumenteze, să (mă) citeze.

Apoi, rezolvă totul cu o diatribă de final, care pleacă de la copiii blonzi cu ochi albaștri, trece pe la familiile gay din Nordul Europei, ajunge la parlamentul Norvegiei, la ”can-canul ieftin Răsvan și Vidra” (!) și se oprește, cum era și firesc, la Cristian Ionescu:

Cand zeci de mii de copii albi, daca se poate blonzi si cu ochi albastri, sunt rapiti din sanul familiilor ca apoi sa fie adoptati de familiile gay din Nordul Europei, cand familiilor li se interzice sa publice cazurile pana termina ei procesul de adoptie, cand in parlamentul Norvegiei sunt mii de plangeri din peste 23 de tari, problema este mult mai serioasa decat can-can ieftin intre Razvan… si Vidra, scuze, Ionescu.

Fraza a fost atât de lungă, încât am gâfâit-o până la final.

Nu știu ce meserie are Cornel Ilioi, dar pare un evlavios serios, într-o deplină încântare de sine.

 

 

Reclame

45 de gânduri despre &8222;Dogmatici fără întrebări&8221;

 1. De-a lungul anilor am vazut foarte multi comentatori de articole care nu au o capacitate clara de analiza si intelegere a textului pe care il citesc. Este un fel de citire a orbului, sau auditie muzica a surdului. Una citeste si alta intelege. Asta denota o capacitate subdezvoltata a cititului. Se formeaza inca din scoala primara, liceu si, pentru unii, continua chiar si in facultate.
  Se porneste de la subliniatul cuvintelor cheie, a frazelor cheie. La lectia de istorie, de exemplu, multi subliniaza date, nume, zone geografice unde au avut loc anumite evenimente, protagonisti. Practic isi construiesc lectiile in mod schematic. Nimic rau in asta, este o practica buna, dar cu aplicare limitata la categoria analizata. Problema apare cand orice citesc citit, devine victima acestei proceduri.
  Isi creaza ancore, puncte de sprijin pe care isi intemeiaza schita materialului citit. La articole, comentarii pe bloguri isi fixeaza niste puncte de sprijin legandu-se de cuvinte cheie – „penticostal”, „Ionescu”(ca tot suntem la capitolul Ionescian), „Barnevernet”, „norvegieni”, „baptisti”, etc. Dupa ce isi fixeaza aceste puncte isi construiesc semantica materialului in minte. Dar de cele mai multe ori idea autorului nu corespunde cu idea cititorului. Sa nu amintesc situatiile cand trebuie sa iti formezi o opinie extragand ideile din comentariile unui autor pe care trebuie sa il urmaresti de-a lungul unui numar mai mare de articole.
  Toata aceasta practica(eronata) constribuie la formarea unor idei complet diferite decat cele mentionate de autori/comentatori. Astfel incepe un adevarat razboi de idei si de emotii de la o (in)capacitate prost formata de citire 🙂 . Ciudat, dar este o chestiune foarte frecventa, in special, in mediul online unde un articol de 3000 de cuvinte se citeste in 15 secunde(pahhh diagonala). Cam asta mi se pare si la domnul Ilioi. Isi formeaza o parere inradacinata pe o retea stereotipica de idei din mintea domniei sale, dupa care le proiecteaza asupra articolelor scrise de tine, draga Rasvan. Am observat prima data, cu vreo 7-8 ani in urma, fenomenul asta pe blogul lui Marius. Ducea un efort considerabil cu cititorii(citaletii) sa le spuna ca – vezi domle’ ca ce zici matale nu apare la mine in articol, ia mai da-i o tura de la inceput 😀

 2. Da, a trecut Marius prin etapa aia, de-a făcut fibrilație atrială și era să moară. Cu cititorii stil grilă nu te joci! Expresia ”te omoară cu zile” nu e chiar poveste. 🙂
  Anca Manolescu îi numea pe acești tipi ”spirite lipsite de gust pentru desfătările studiilor literare”.
  Cum poate, domnule, să facă analogia între Vidra și Ionescu? Ce minte o avea? Vidră poate, dar Vidra în niciun caz! 🙂

 3. Noi îl cunoastem bine pe acest domn,din interventiile dumnealui,pe „cararile” virtuale.Prima data l-am întalnit pe „terenul viran” al „famili2famili”,unde s-a napustit asupra „noastra” cu sabia cuvîntului dumnealui ,”ruginita” de timp,neîngrijita si nelustruita,si fara protectia „armaturii Duhului” incercând sa apere „onoarea” aceleiasi „ostiri moarte”,omenesti.
  Fiti binecuvântati.

 4. Eu sant penticostala din stramosi si n-am fost seralista. Am trait si traiesc cu convingerea ca Duhul Sfant mai lucreaza cu putere si in zilele noastre, acolo unde este lasat. Protestul lui Ionescu n-are nimic cu penticostalismul sau crestinismul. Este o actiune democratica, umanitara. Orice om are dreptul sa o practice si nu cred ca cineva s-a impotrivit. Un crestin adevarat nu apeleaza la armele celor fara speranta, atunci cand cred in Atotputernicia Lui Dumnezeu, Domnul Isus si Puterea Duhului Sfant. Cine crede in Cuvantul Lui Dumnezeu, crede ca o credinta mica, cat bobul de mustar, poate muta muntii. Protestul acesta dovedeste cata credinta mai au „mai marii” Ionescu &Co., de au fost nevoiti sa cheme „turma” la astfel de miscari de strada. Eu le-as spune ca Ilie Tisbitul: „Strigaţi tare, fiindcă este dumnezeu; se gândeşte la ceva sau are treabă, sau este în călătorie, sau poate că doarme, şi se va trezi.”
  Crestinii adevarati se lupta cu armatura Lui Dumnezeu. Si iata ce spune Biblia in Efeseni 6:11-13 „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.
  De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul.” Si daca cititi versetele urmatoare, veti vedea care este armatura potrivita credinciosului smerit si umil. Se pare insa, ca putini sant cei ce mai cred cu adevarat in Puterea rugaciunii. 😦 Eu mai cred inca. Am pus-o in practica si lucreaza! Am fost singura, un bob de mustar, si totusi Dumnezeu a sfaramat munti de impotriviri. Imi imaginezi cum ar fi cand doi sau trei s-ar uni la rugaciune, in liniste, fara tobe…

 5. Răsvan, sunt unii oameni care au doar o idee. Şi, din nefericire, şi aceea… fixă! Sau, ca să şi explic felul în care ajung la ea: se concentrează atât de mult până când orizontul din jurul subiectului cu pricina de restrânge, se restrânge, până ajunge la dimeniunea unui punct. Acela e punctul lor de… vedere. Punct! 😀

 6. Pastorul Ionescu comenteaza pe marginea articolului lui Trygve W. Jordheim, la care face referire articolul citat de tine, Marinel. Ii explica ca nu stie pe ce lume se aflat 🙂 . Pana in prezent lipsa de transparenta a familiei Bodnariu, a Barnevernet sunt singurele mistere in ecuatie. Cu siguranta Norvegia nu este Corea de Nord si nici Statul Islamic. Dar din descrierile pastorului nu se face nici o diferenta. Exista posibilitatea ca sa fi fost mai multe avertismente adresate parintilor Bodnariu, scrisori etc. dar sa nu le fi bagat in seama in spiritul „noi stim cum sa ne crestem copii”. Stiinta cresterii si educarii copiilor este foarte complexa asa ca declaratii de genul „noi stim” sunt un …punct de vedere cum zici, Marinel. Sau un punct de orbire 😀

 7. ”Protestul lui Ionescu n-are nimic cu penticostalismul sau crestinismul. Este o actiune democratica, umanitara.”

  Dragă Lidie, așa ar trebui să fie, dar mi-e teamă că lucurile nu merg pe orizontală, ci pe verticală. 🙂

 8. Nu cred ca se merita efortul sa ma faci subiect de articol, mai ales in aceste vremuri atat de pline de subiecte adevarate. Se pare ca e mai usor sa se scrii despre cineva decat despre ceva. Daca scrii despre ceva, toti (sau aproape toti) ignora, pentru ca sunt interesati doar despre cineva, si apoi….bla-bla- bla. Uite, spre exemplu, szromulus: face teoria cititului despre mine, care am citit vreo 20k carti si care am o librarie personala de vreo 6k de carti. Dar pentru ca nu ma cunoaste, dar ii place sa fie in treaba, scrie si el, cautand cele 5 minute de publicitate; sau, Iosif: in mintea lui, se vede deja la persoana 1 plural, atribuindu-si „noastra”. Tot respectul pentru tine si Marinel, pe care va citesc cu regularitate, si apropo, daca tot doreai sa- mi oferi un articol intreg, de ce nu ai facut-o vreo trei ani in urma, cand ti-am luat apararea in „dialogul” gramatical, stii tu cu cine……
  In privinta meseriei, adica cu ce ma ocup….ma gandesc ca daca ai gafait citind o fraza mai lunga, ai avea nevoie de vreo doua libere sa citesti despre ca fac. ☺☺☺just kidding.
  PS…..continui sa te citesc cu placere, si din cand in cand, poate si la trei ani, mai spun cate ceva, deci No Hard Feelings!!!

 9. Dragii mei: Lidie, Romulus, Rasvan, Iuga & Co.

  Protestele care au loc in lumea intreaga pt diverse cauze au si scopul de-a scoate la lumina reflectoarelor unele nedreptati pe care un om, o institutie sau un sistem le pricinuieste semenilor nostri. Dupa cum ati putut observa, lupta impotriva coruptiei in Romania a inceput doar in urma demascarii in presa a unor persoane sau institutii corupte. Ca le schimba Dumnezeu fara ajutorul mass-mediei, mediei sociale sau a protestelor, e mai greu de crezut si pentru voi, dragilor. Altfel lupta impotriva carismaticilor ati fi dus-o doar pe genunchi, fara „isteriile” de pe bloguri, inerente acelor demersuri. Protestele publice atrag atentia mass-mediei si se demasca anumite abuzuri. Puterea (folosita arbitrar) institutiei se diminueaza odata ce actiunile ei reprobabile sunt contestate si dezbatute la scara larga folosind parghiile mentionate mai sus. Altfel, multitudinea de articole critice de pe acest blog si-ar pierde rostul. Lupta Vindecatorului s-ar da in mod exclusiv pe genunchi, in post si-n rugaciune iar doamna Lup si domnul Bucur i-ar tine mainile ridicate, ca lui Moise, nu ar comenta/ protesta pe blog.

 10. Multumesc pentru reclama Marinel….si daca tot ai publicat acest review, sper ca toti vor citi totul, adica:
  Returns History
  Bucovina Tax Service is one of the larger tax firms in the U.S. In 2015, they completed 358 returns for clients.

  Acceptance Rate
  Of those returns filed in the current year, 339 (or 94.69%) were accepted by the IRS, which is better than the overall industry average of 81.25%.

  Balance Due
  None of the filed returns were submitted with a balance due, indicating good consultation and accounting on the firm’s part.

  Deasemenea, asta e doar UNA din ceea ce fac…… Dumnezeu sa VA binecuvanteze!!!, pe tine Marinel ca ai scris, si pe Cristian (Stoica, sa nu se creada cumva…Ionescu 😉 ) ca a postat!!!

 11. Deşi ironică remarca, iau binecuvântarea de bună şi sinceră. De fapt, era doar un răspuns la o întrebare… În rest, succes în activitate şi REALE binecuvântări 🙂

 12. Mulțumesc din nou, Marinel. Domnul Cornel Ilioi a avut amabilitatea să-mi ofere și alte amănunte legate de activitatea sa. Subscriu comentariului tău și urărilor pe care i le faci.

 13. Domnule Cornel Ilioi, nu vă supărați că vă stric buna dispoziție, dar am și eu două întrebări, la care nu ați răspuns.
  M-ați acuzat că am ceva cu familia Bodnariu. Vă rog să citați o singură frază scrisă de mine care să vă susțină afirmația.
  De asemenea, vă rog să faceți același lucru și în cazul opiniei dvs. cum că eu aș avea ceva cu Ionescu pentru că este penticostal și nu pentru că nu e cu toate acasă.
  Dacă veți răspunde la cele două întrebări, e bine și vă mulțumesc. Dacă nu, voi înceta orice dialog cu dvs..

 14. Domnule Cornel Ilioi nu fac teoria cetitului, ci doar constat o multime de concluzii pe care le-ati extras/cules din alte parti fara a fi publicate aici, sau spuse de careva din noi.
  Faceti asociatii de tip pro-contra cazul fam. Bodnariu pornind de la asumptia cei pro-meeting sunt singurii care vor reintoarcerea copiilor la familie. Este extrem de fals si este o idee pe care multa lume o scoate din subcontient fara macar sa aiba o legatura cu realitatea. Este un fel de „evanghelie bazata pe garderoba”, nu are legatura cu realitatea, dar multi asta inteleg.

 15. Cred ca multa stiinta acumulata din cele ” vreo 20k carti” citite si acea „librarie personala de vreo 6k de carti”, l-a facut pe Cornel Ilioi sa se inscrie intr-un partid de renume cu un sef de „minune”. 🙂 Asocierea aceasta este suficient de vorbitoare. fara cuvinte. 🙂 Daca tacea, drept intelept ajungea. 🙂

 16. Am o cunostiinta, patronul unui anticariat, care ani de zile a citit aproape o carte. A rezistat in ritmul asta mai multi ani. Sigur, trebuie timpul sa ne permita si resursele. A citi romane nu implica un efort masiv, Jiusepe oricum moare la final de carte. Se poate citi pe diagonala fara probleme. In schimb o literatura de specialitate un rand piedut inseamna ca am pierdut sensul intregului capitol. Cititul nu este echivalentul analizei pe text, a hermeneuticii cartii, ci este o parcurgere usoara, in care mintea poate sa stea intr-o stare de relaxare. A citi un volum asa de mare de carti rezulta clar ca este vorba de romane. Sunt bune, dar nu este nevoie de hermeneutica, ne nici un fel de analiza a textului. Asta e diferenta. Daca erau citite 2k de carti de fizica era un record admirabil, sau de medicina 🙂 .

 17. Răsvan, îngăduie-mi să-ţi spun că oamenii nu reuşesc pur şi simplu să facă distincţia între atitudinea faţă de cazul bietei familii Bodnariu, alături de care cred că oricine este alături, şi atitudinea celor care şi-au făcut din acest caz, precum faimoasa „televiziune” DD din cazul Elodia, o adevărată platformă de popularitate (se pare că Antena 3 mai are puţin şi îl „detronează” din top pe Cristian Ionescu). Oamenii nu acceptă pur şi simplu că se pot privi critic acţiunile cuiva chiar dacă ele apar ca bine intenţionate. Problema s-a agravat şi mai mult atunci când, în tot acest carusel de informaţii, de atacuri la adresa unui stat, nu doar a unei instituţii a statului respectiv, extinsă apoi chiar la nivel regional (vezi trimiterile la Suedia, Finlanda etc) au fost atraşi în scenă politicienii (nu instituţiile române, ci politicienii!).
  Şi-atunci, oare nu ar fi justificată o bănuială: urmează un an electoral. Unde e nevoie de sponsorizări de campanie, pe lângă publicitate. Nu merg mai departe cu interogaţiile…

 18. Fac o precizare la cele scrise mai sus: puteam să scriu acest comentariu la oricare dintre postările legate de subiectul în cauză. Precizez asta ca să nu se creadă că fac vreo aluzie la domnul Ilioi… 🙂

 19. In ton cu observatia ta, Marinel, fara aluzie la cineva anume. Chiar nu se face diferenta intre show-ul Elodia , DD si cazul Bodnariu. Show-ul este atat de intim asociat cu singura metoda posibila de actiune pro-salvarea copiilor, incat ma intreb daca asta e credinta cultivata de crestini in ultimii 15 ani, o credinta in propriile puteri si cam atat.
  Cand m-am convertit, dupa ’90, pastorul la care mergeam acasa sa ma ucenicizeze, era o persoana in varsta, trecut prin multe dificultati in relatia cu securitatea si cu oamenii mai putin credinciosi. Imi spunea cat de dificile erau „interviurile” la securitate si cu cata atentie isi pregatea acele momente prin zeci de ore de rugaciune singur si impreuna cu cercul de rugaciune. Ii era teama sa mearga la militie fara sa aiba siguranta ca Dumnezeu il va sustine. Discrepanta intre lumea crestina de dupa revolutie si cea actuala este foarte mare. Azi sa intalnesti pe cineva care are o incredere mare in Tatal nostru poate fi considerat chiar o erezie, naivitate, lipsa de pragmatism, dezorientare, debilitate. Ce sa mai zic de situatia actuala, in care rugaciunea e un fel de „snack fara calorii si fara gust”, pe care oamenii il consuma cu scarba si apatie. „Hai ca ne-am si rugat”, dar daca nu ieseam noi in strada in fata ambasadei, ce sa se intample? Asta denota ca, pentru foarte multi, Dumnezeu are maini prea scurte sa poata face ceva, si asta este promovat de liderii religiosi contemporani.
  Am trecut prin suficient de multe greutati in viata, unele extreme, in schimb, nu am avut nici demonstranti de partea mea, nici interventii politice la ambasada. Eram complet singur, doar cu Dumnezeu si cu armata de probleme care nu parea sa se epuizeze. Singurul Tatal din cer a fost cel care m-a salvat, ajutat si sustinut si a fost mai mult decat suficient. Crestinii din ziua de azi, daca nu au alaturi primaria, ambasada, presedintii, armata, nu reusesc sa miste un chibrit. Am impresia ca pro-meetingistii sunt ofensati de pozitia noastra a celor care ne incredem total in Dumnzeu. Chiar mi-am stricat niste prietenii vechi de 20 de ani datorita faptului ca nu sunt pro-meeting. Ma obosesc oamenii cu o credinta invizibila, dar cu pozitii importante in biserici.

 20. Dragă Cornel (Ilioi), îmi cer iertare pentru comentariul lui Iosif. Nu am intrat pe blog de ore bune, fiind prins cu chestii de serviciu. Am șters comentariul acela jignitor pentru dvs. și l-am trecut la moderare pe Iosif.
  Când un om scrie la final, mereu, ”fiți binecuvântați”, începi să crezi că asta vrea să spună. Dar amestecul este, de multe ori dubios. Nu m-am lămurit ce e cu omul ăsta. Normal ar fi să mă lămurească măcar pe mine, dacă nu și pe ceilalți vizitatori ai blogului.

 21. Dragă Marinel, obresvația ta cu interesul politicienilor în cazul Bodnariu este corectă, după opinia mea.
  Și cred că asta o știa și Ionescu, încă de la început. Oricum, el a spus că nu-l interesează de unde-i vine ajutorul, scopul fiind fericirea familiei Bodnariu.
  Dacă se va vota electronic, diaspora va avea un cuvânt hotărâtor în alegerile din România. Sunt 3 milioane de români afară.

 22. ”Chiar mi-am stricat niste prietenii vechi de 20 de ani datorita faptului ca nu sunt pro-meeting.”

  Dragă Romulus, ăia nu erau prieteni adevărați.
  Toate televiziunile de jeg din țară au preluat acum cazul Bodnariu. Când i-am văzut și pe ăia de la RomâniaTV că lăcrimează, mi s-a făcut rău.
  Cazul ăsta a devenit o hârtie de turnesol pentru soluția pe care o vor folosi.
  Bodnariu a recunoscut că a mai avut discuții la școală, înainte de episodul final. Omul scoate la lumină cu cleștele frânturi de adevăr.
  Cine nu vrea să-i dea norvegienii copiii înapoi? Nu asta e problema, ci poza de martiri pe care au luat-o. E grețos, e tot mai grețos.

 23. Adevarul… nu îmi apartine,
  Nu eu am scris Cuvântul Sfânt.
  Aceasta „sabie” transeaza bine,
  Si este Duh,nu e pamânt.
  Tu stii bine ce este un bisturiu.Vezi tu,draga Rasvan,operatiile chirurgicale complexe,la inima sau creier,necesita un anestezist specialist cu experienta,si o anestezie generala.
  Consider ca am fost suficient de explicit,doar esti „Vindecatoru”,nu ?
  Fiti binecuvântati.

 24. …iar video-clipurile din Osea 11,erau pentru penticostali,si carismaticii vorbitori de limbi straine,inselati de ideea eretica,si daunatoare a „glossolaliei”.
  Soyez bénis.

 25. Sunt surprins, dupa ce au prezentat cazul ca pe unul complet inocent, precum viata lui Pavel dupa convertire, apoi incep sa scoata de la naftalina dosarul cu moaste. Ca de fapt, stati sa vedeti, ca socrii nu se intelegeau cu directoarea, ca stati sa vedeti ca au cerut Barnevernetului sa medieze intre tabere, ca stati…Pai stam, mai spuneti ca noi ne minunam, dar presupuneam ca butoiul cu pulbere exista, doar ca nu ni-l aratati. Nu sunt de acord cu politica Barnevernet, dar ma deranjeaza enorm ca pozau ca martiri imaculati, dar aveau niste schelete in debara (skeletons in the closet). Imi place imaginea din limba engleza 🙂

 26. …În alta ordine de idei,Cuvântul,Adevarul ce m-a eliberat din lanturile legaturilor obscure ale religiilor,ce indobitocesc creatia de milenii,prin traditii,legi,si dogme omenesti,instituite de „cei mari”,pentru a domina si corupe masele,”turmele de oi” vulnerabile si dependente de lupii infometati,ce nu se pot distinge dintre oi,fiind bine machiati,si coafati.Dupa ce vor fi terminat cu oile,vor incepe sa se sfâsie intre ei,si acest lucru se va realiza în scurta vreme.
  N-am suportat de mic,ipocrizia,si o voi combate,cu ajutorul Cuvîntului si a puterii Duhului Sau cu voia Domnului,pâna la sfârsit,cu toate ca acest caracter de neadaptabilitate la societatea „(a)normala”,mi-au provocat multa suferinta si nenorociri.Voi marturisi Adevarul pretutindeni,chiar cu pretzul vietii acesteia efemere,si non sens,fara EL.(Matei 16;26,27)
  Fiti binecuvântati. (Atât)

 27. Imi cer iertare pentru confuzie, lui Cornel Ilioi si cititorilor. 😦 Se pare ca sant mai multi cu acest nume.

 28. Stimata lidieluptx, nu trebuia sa cereti iertare, ci numai sa admiteti ca m-ati confundat cu altcineva, cu alt nume; dupa cum vad, cred ca fara intentie, continuati sa aveti confuzii cu privire la mine. Nu exista alta persoana cu numele meu, si daca aveti dovezi ca vreun…Cornel Ilioi s-a inscris in vreun partid politic, cu vreun sef cu nume de „minune”, va rog sa faceti dovada aici, pentru toti cititorii. Multumesc.

 29. Ma refeream la numele Ilioi. Neamul e mare 🙂 si este usor sa confunzi prenumele 🙂 Imi cer iertare din nou, sincer. Cand o sa ajung in fata judecatii, am sa aduc dovezi ca am gresit prenumele, ca sa-mi justific vinovatia.

 30. Uni gresesc (…), alti se insala (,,,), o alta categorie isi castiga glorii fara merite (…), cei din cealalta extrema primesc bolovani si lovituri sub centura, de la cei care ar trebui sa primeasca multumiri (…), uni vor sa ajute (…), eu nu pricep (…). As putea sa continu pana la sfarsitul paginii, dar ma opresc dintr-un sincer respect pentru proprietar. Nu inainte de a trasmite: Welcome to the real world, cornelilioi! Cat despre iertare, a fost cu sinceritate. Am gresit persoana, dar raspunsul cu multimea cartilor, m-a facut sa cred, ca un om care citeste un numar asa mare de carti, nu se lauda cu ele. M-am inselat si am gresit prenumele. Un sfat cornelilioi: duce-ti cu bucurie povara neamului, ca Domnul Isus a dus-o cu bucurie a lumi intregi! 🙂

 31. La un articol scris despre mine, sa nu-mi dai voie la replica este lipsa de etica profesionala. Sa lasi toate comentariile care ma judeca si neadevarate sa fie publicate (cu exeptia unui singur care l-ai sters, a lui iosif, si acela sters la semnalarea mea si nu din oficiu ca administrator de blog) si raspunsul meu sa-l cenzurezi arata scopul articolului: denigrare!

 32. Cornel Ilioi, v-am moderat comentariul unde foloseați cuvinte jignitoare adresate unei comentatoare.
  Tonul dvs. este neplăcut pentru mine, fapt pentru care ne despărțim prietenește.
  Nu v-a denigrat nimeni, fiți liniștit. Sunteți la fel de important ca și până acum.

 33. Gasim scris…”Protestul lui Ionescu n-are nimic cu penticostalismul sau crestinismul. Este o actiune democratica, umanitara.”
  Da ,asa estesi doreste si pe aceasta cale sa ajunga la o noua fatada de reclama!!! Si trist e ca fiindca „fartii penticostali din Norvegia nu ii joaca cartile si interesele ajunge la astfel de subiect sa expuna…;DOVEZILE UNUI CONCUBINAJ DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ ÎNTRE „MIȘCAREA PENTICOSTALĂ DIN NORVEGIA (ȘI NU NUMAI), O MARE PARTE DIN MEDIA CREȘTINĂ ȘI BARNEVERNET”
  E un subiect cu un titlu foarte ciudat si prin care se face o acuzatie grava penticostalilor din Norvegia …Oare familia Botnariu nu facea parte din acest cadru religios ???Si cum se face ca pina acum ….”DOVEZILE UNUI CONCUBINAJ DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ ÎNTRE MIȘCAREA PENTICOSTALĂ DIN NORVEGIA (ȘI NU NUMAI), O MARE PARTE DIN MEDIA CREȘTINĂ ȘI BARNEVERNET” nu au fost cunoscute si discutate???Oare puterea Duhului Sfint nu a facut pe nici unii dintre membrii sa stie ce se intimpla????Si toti penticostalii si crestinii din Norvegia sunt calauziti de altceva decat de Duhul Sfint????
  Oare ei aici sunt mai presus la faptele care le fac si legaturile cu politicienii din Romania???Si doar ca exemplu redam ceea ce a realizat si infaptuit….

  Oare aceste actiuni nu duc la un concubinaj religios politic???Si pe ce sponsporizari oare????Si cu ce interese???
  Doar in timp astfel se descopera interesele si conectiile de concubinaj ,dar fiecare doreste sa se expuna mai bun si mai sfint…Ce noroc avem ca astfel putem sa intelegem ce se intimpla si sa intelegem din ce cauza acum multi ajung la astfel de provocari ale vietii !!! Dar sa nu uitam ce gasim scris in Scriptura despre astfel de persoane…..13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.
  14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.
  15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.”
  Deci sa fim foarte atenti nu doar asupra carismei ,reclamei ……..,ci si a faptelor care sincer nu se prea doresc sa apara spre accesare si lumea sa ii cunoasca cu adevarat cne sunt si cum doresc doar sa beneficieze prin pozitii de confortul vietii !!Iar cand nu pot sa-l obntina dupa cum doresc din partea membrilor ,mai insala si institutiile financiare in mod necrestinesc si mai au curajul sa predice despre „nevinovatie si pocainta astfel….;http://filipsinvestigation.blogspot.com/2013/08/pastorul-cristian-ionescu-despre.html
  Ce timpuri am ajuns sa traim si la ce provocari ajungem sa fim expusi !!Oare nu sunt ei raspunzatori de sufletele membrilor ????Si prin Evanghelia lui Matei capitolul 23 …ce explica Domnul Isus multimilor si ucenicilor despre astfel de persoane cu astfel de interese?
  trebuie sa citim cu o mare atentie si raspunsul sper sa ne deschida si noua ochii ….. la tot ce se intimpla in jurul nostru si la provocarile care apar atit virtual ,cat si in viata de zi cu zi …

Comentariile nu sunt permise.