Mica mineriada

Samy Tutac, vicepreședintele cu pastorala, ne avertizează că suntem în razboi cu Împărăția întunericului:

„Fără îndoială, ne aflăm într-o luptă spirituală teribilă. Împărăția Luminii invadează împărăția întunericului, iar aceasta din urmă ripostează.”

Lupta este a mieilor, împotriva lupilor.

Contabilizarea mieilor este comunicată zilnic și pe larg pe blogul lui Cristian Ionescu:

„Ultima știre de la Viena, de fapt au fost 3750, pentru că atâtea persoane au semnat petiția! Da! Fără copii!” sau,

„Au început să apară imagini de la protestele din Arad, Suceava, Oradea, Viena… 2 mii, 5 mii, 3 mii, cel puțin acestea sunt estimările inițiale.”

Postarile lui Cristian Ionescu seamănă cu niște comunicate de pe front:

„În câteva săptămâni, sperăm să putem organiza adunări de protest în fața Consulatelor Generale din San Francisco, Houston și New York! Vom anunța detaliile în zilele următoare.”

Viorel Iuga, președintele baptistilor români,  apare intr-un videoclip vorbind maselor de demonstranți,  cu Biblia în mâna stângă, agitând dreapta spre popor, intr-o postură   amintind de Lenin vorbind marinarilor revoluționari.

Samy Tutac indentifica dușmanii ideologici:

„Femei fără inimă de mamă și bărbați frustrați că nu reușesc să-și impună agenda lor secularistă…”,

care ar trebui combătuti de mieii

„înțelepți ca șerpii și fără răutate ca porumbeii”.

În opinia liderilor mișcării de protest, Norvegia este un stat național-socialist:

„Sper că se va găsi un Dietrich Bonhoffer și în Norvegia, gata să riște totul pentru a demasca mizeriile bunăstării național-socialiste…” (Samy Tutac)

un stat comunist,

„Scoateți crucea și vă va rămăne doar roșul unui bolșevism nemilos de viking, pe care-l încurajați cu predicile voastre.” (Petru Lascau)

sau aproape de unul islamic:

„Norvegia, ce mai aștepți? Vrei să depășești Iranul în răutate?” (Cristian Ionescu)

Razboiul sfânt va lua amploare:

„Proteste globale, din ce în ce mai mari? Vin! Intervenții politice și acțiuni legale? Vin! Boicot global? Vine! Toate vin dacă nu eliberează copiii familiei Bodnariu, ținuți ostateci de Barnevernet împotriva voinței lor!” (Cristian Ionescu)

Din câte știu,  demonstrațiile sunt organizate de comunitățile neo-evanghelice românești, din țară și diaspora.  Există o emulație in acest sens între liderii bisericilor locale. Liderii confesiunilor se pare că au înțeles că nu există decât calea înregimentarii.

Familia Bodnariu este o cauză sfântă, linia oficială a fost trasată, iar cei ce comentează sunt agresați verbal de porumbeii înțelepți ca șerpii.

 

 

7 gânduri despre “Mica mineriada

 1. AMIN! Bine punctat!
  Conform lui Petrică Lascau fac acum parte din armata celor care trebuie sa-si dea crucea jos de pe drapel. Dar nu am dreptul la replica pentru ca blogul dumnealui, plin de blândețea porumbeilor si înțelepciunea șerpilor nu-mi îngăduie sa ii scriu un răspuns la postarea plină de dragoste adresată penticostalilor norvegieni.
  Ma duc in pădure….

 2. Nu stiu daca cineva mai are senzatia pe care o am eu, ca traiesc intr-o bula atemporala…Parca as fi in 1990, inainte de primele alegeri, daca ziceai ca votezi cu Ratiu sau cu Campianu si nu cu Iliescu, aproape ca erai linsat…Acum la fel ,daca ai alta parere, despre parintii fara responsabilitate si Norvegia intransigenta, esti „scuipat” si esti facut fara creier , de cei inregimentati si devii oaia neagra cu galbeaza.
  – am crescut si eu copii, si dragostea unui parinte pt. copii e neconditionata; locul copiilor e langa parinti, in caldura caminului lor, si pt. acest lucru parintii sunt responsabili. Familia Bodnariu, locuind de 10 ani acolo, fiind cetateni cu toate drepturile aveau si unele mici obligatii de indeplinit : sa-si duca de fiecare data copii la medic, cand primeau o scrisoare pt. analize sau consultatii (gratiut tot) pe numele fiecarui copil: oare au facut acest lucru?
  – fiecare cetatean al Norvegiei isi poate practica credinta fara sa fie prigonit, acasa sau in biserica pe care o frecventeaza, dar nu la locul de munca sau scoala, pt. ca ar putea leza sentimentele unei alte persoane care n-are aceleasi convingeri religioase.
  – copii familiei sa fie tratati cu demnitate, fara pedepse fizice sau psihice; asta nu inseamna, ca parintele isi pierde autoritatea, ci inseamna se le puna limite copiilor, si dupa varsta lor inteleg, ce li se permite si ce nu…
  Acum nu spun cu precizie ,ca cei de la Protectia copilului au dreptate 100%…si acolo lucreaza oameni si pot sa greseasca, dar e distanta mare in a acuza o tara democratica, cu legi care se respecta de toti oamenii ; beneficiile, nu putine sau mici, le primesc toti. Sa zici ca Norvegia e diavolul, e cam prea mult… eu zic ca diabolos e intre noi.. ca a reusit sa bage discordia si haosul intre noi romanii , si intreb, cine se gandeste la celelalte familii de romani cu copii, care traiesc in Norvegia, si care poarta povara acestui scandal mediatic?
  Personal asteptam sa se calmeze lucrurile, si-n Biblie in multe locuri din Psalmi scrie Oprire… asteptam sa mai stea un pic si sa se ocupe si de alte chestii importante.. dar dimpotriva, suntem chemati si la Oradea sa iesim la strada…:(( eu una, nu ma raliez, acestei actiuni, ca nu sunt convinsa, ca s-a petrecut asa cum spune familia.. .
  Concluzia si parerea mea e ca, noi romanii din tara si diaspora, ne-am dat examenul de imaturitate democratica si ca mai degraba, ne-am facut de ras, in loc sa stam in plans si rugaciune, 3 zile, apoi dupa o pauza, alte 3 zile de post si rugaciune.. pana cand Domnul Dumnezeu va face lumina si va judeca El dupa dreptatea Lui , pe vinovatii pentru suferinta copiilor…

 3. dniel solheim, vad ca intrevezi o cale de iesire la liman ,terapeutica, sanatoasa !. Eu am luat calea codrului (la propriu )acum douazeci si cinci de ani . Printre crengile stejarilor inalti si grosi ,un vant canadian din North ,taios, amestecat cu fulgi de nea, suera si invarte rotocoale de pulbere alba, ce apoi o lipeste decorativ pe ramuri si ierburi,pe trunchiuri,pe carari ,pe oglinda de ghiata a lacului. In vatra zidita din bolovani de codru, arde linistit focul .Cand s-a luminat de ziua ,cu cojocul doar pe umeri,am pus din nou seminte de floarea soarelui in cantina pasarelelor. Acum ,prin geam ,le privesc si impartasim impreuna binecuvantarea si pacea padurii , oferita din plin de Stapanul nostru !.
  God bless you ! sincerely, Walden

 4. Ma bucur foarte mult draga Rasvan ca dintre toti blogarii, dumneavoastra sunteti unul dintre cei mai activi in a face publicitate cazului Bodnariu, sau barnevernet. Ce mai conteaza ca doar greselile le vedeti… protest sa fie, chiar daca unii fac protest contra celor care fac protest. 🙂

 5. Nu protestez impotriva celor care protestează, de unde ați scos asta?
  Protestul este un gest democratic. Eu nu știu ce caută religia in toată povestea. Și ce religie…. 🙂
  Studiez un fenomen unic in societatea românească: evanghelicii fac taraboi pe stradă. Un taraboi disciplinat, cu fanfară și cu popi in frunte.
  Imi place demagogia liderilor, ador fanfaronada globalizata.
  Aveți dreptate: întrețin focul sacru al protestului.

 6. Interesant este ca pastorul Cristian Ionescu doreste sa profite din nou de o reclama aparte pe necazul unei familii care poate fi ajutata in necazul ei doar de advocatii care au preluat cazul cu privire la tot ce sa intimplat ……….
  Cazul judiciar nu se dezbate in strada si nici in puterea protestelor ci a documentelor care detin valoare si probe .Doar cei care au trecut prin astfel de incercari inteleg cum se ajunge la finalizare….
  Pastorul Cristian Ionescu e interesat in o mare masura de acest caz fiindca isi doreste o reclama aparte incercand sa acopere caderea pe care o detine fata de proprii tineri ai Bisericii pe care o conduce si tinerii datorita provocarilor astfel lanseaza mesajul..;
  ” Pastorii, dolarii, meluseii pierduti si fecioarele adormite:…..”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Asadar ,nu este trist fiindca astfel de lucruri se intimpla????
  Noi ridicam multimile in proteste pentru copiii unei familii care a ajuns in astfel de incercari triste si dureroase ,dar nu se are grija de tinerii din Biserica si astfel tinerii sunt nevoiti sa explice duplicitatea ……
  Oare din toate acestea ……ce putem sa intelegem???Si astfel nu se ajunge la ce gasim scris???……..”demagogia liderilor, ador fanfaronada globalizata…….”
  Oare e nevoie de „DEMAGOGIEDIN PARTEA LIDERILOR”?Ori din partea „LIDERILOR ” e nevoie de „un serviciu sacru si in interes de slujire”????Ce putem sa explicam in fata actiunilor care astfel se intimpla??????

Comentariile nu sunt permise.