Slăviți gloria țării

Sunt foarte curios cum se organizează demonstrațiile de stradă în spijinul familiei Bodnariu.

Am presupus, într-o postare anterioară, că un rol esențial îl au bisericile neoprotestante locale. Am afirmat că există o emulație între pastori, care să organizeze un marș mai triumfal ca altul.

Am văzut la Suceava cum până și fanfara a fost pusă în mișcare, ca în orășelele de pe vremuri, în care nu exista îngropăciune fără tobă și alămuri.

Ideea de înregimentare mi-a încolțit în minte pe acest fond sonor. Pe vremea când eram soldat în termen redus, defilam cu mediciniștii bucureșteni pe acorduri de marș triumfal din Aida de Verdi și tot Fălticeniul era dat pe spate.

La Suceava a avut loc o adunare și mai grozăvită decât cea de la Arad.

M-am minunat, de fiecare dată, de mulțimea neoprotestanților care a răspuns chemării liderilor ei.

Pe facebook, cineva mi-a atras atenția că la Suceava lucrurile au stat cumva altfel:

”La Suceava liderii nu au avut nicio implicare în organizarea protestului, a fost unul neânregimentat …  Cred că m-am exprimat clar: nu au avut implicare în organizare … și nici nu a fost cazul să li se ceară aprobare.
Au fost câțiva oameni care au discutat despre, au obtinut autorizație și mobilizarea s-a făcut pe facebook și prin radio … și prin presa suceveană (nu au fost la protest doar evanghelici!)”

De clar e clar, dar nu e limpede: dacă nu s-au implicat pastorii locali, atunci cine sunt ”acei câțiva oameni”? Fundații creștine? Neoprotestanți cu veleități politice? Patronii locali?

Cristian Ionescu pune cu totul altfel problema, el nu vede decât evanghelici:

”Protestelor din săptămânile trecute li s-au alăturat cele de Sâmbătă și Duminică. Putem afirma de acum că zeci de mii de credincioși evanghelici au ieșit în stradă în sprijinul familiei Bodnariu și împotriva Barnevernet!”

Să se înșele El Lider Maximo de la Chicago?  Să nu știe bărbatul ce știe tot satul?

La aceste manifestații de protest, cu un caracter pe deplin democratic, au luat cuvântul liderii religioși, deși cauza protestelor este una socială. Protecția Copilului din Norvegia este abuzivă, nimic de zis, dar demonizarea unei țări întregi mi se pare ridicolă.

Până și fantoma de la Portland s-a trezit din adormire și a dat un comunicat pe tema zilei, într-un articol lung, care pornește din negura istoriei și ajunge, gâfâind, în țara de dincolo de negură, Norvegia. Iosif Țon visează despre trezirea spirituală și renaștere prin… români și familia Bodnariu!:

”Oare nu cumva cazul familiei Bodnariu şi focul pe care l-a trezit acesta între românii de pretutindeni ar putea să aprindă această trezire spirituală? În Norvegia există 46 de mii de penticostali şi 10 mii de baptişti. Nu s-ar putea ca aceştia să fie elementul de legătură prin care protestanţii români să contribuie la întoarcerea la Dumnezeu şi astfel la renaşterea naţiunilor scandinave?”

Cum de nu au reușit românașii noștri să trezească țara de baștină din corupție și să oprească dezastrul în care ne afundăm pe zi ce trece, nu știu, dar Europa cu siguranță va cădea în cur de emoție la vederea noastră, ca pe vremuri, Fălticeniul, când ne vedea pe noi, soldații, trecând pe uliță, urlând din toți bojocii, marșul triumfal din Aida:

 

 

5 gânduri despre “Slăviți gloria țării

  1. „Ţară, ţară vrem ostaşi…” Oare cum de nu apare în aceste peisaj atât de profitabil pentru popularitate Harvest cu-al său lider care poate vorbi telefonic cu taţii fantomelor, Adoram cu minunile lor care ar putea rezolva problema scutind lumea de atâtea eforturi? Că vindecarea o va da ulterior Caba cu-al său „Râu al trezirii”. NImic pe paginile Harvest şi Adoram, protest organizat separat de „restul lumii” de Râul trezirii. Şi-atunci, n-am dreptate că „raţiunea e un lucru mare”? Care doare…

  2. Draga Marinel nu se intrevad roadele inca. 🙂 Harvestul mai sufla inca in iaurt. 🙂 Ai uitat ca nu e o jumatate de an de cand s-au fript umbland dupa naluci? 🙂

  3. „Apa,paie si bataie !” Tatal lui Titel ,dupa experienta dureroasa si atentatul terorist la viata fiului ,a afirmat ca renunta, plin de remuscari si sub forma de protest vizual , sa mai poarte curea la pantaloni. A afirmat ca baiatul lui a devenit misonar rebelios tocmai din cauza orbirii in care (el tatal )a fost antrenat de valul mistic penticostal ,cauzand suferinte fizice fiului . A fost mereu tinut sub control, in ceata, dumincial eclipsat de doctrina evanghelicilor necarismatici ! (de moda veche.) Lucrurile s-au schimbat radical in lumea lui Harvest , unde a descoperit ca dragostea este la ea acasa ,proliferata neconditionat, in vii torente inspumate si festive,in acustice acorduri de ghitara , pline de efervescenta !.Refuza categoric influente cu „barbi si tromboane” manipulative ,cu mult post in sac si cenusa ,dirijate pentru publicitate sub masa evanghelica cu i(u)z penticostal. Doreste sa nu se faca vre-o analogie nepotrivita intre paiele din ochiul Barna-vern-detului si barnele ce compun pluta salvatoare ce pluteste voios si tinereste, la vale ,pe Raul trezirii. . . .

Comentariile nu sunt permise.