Afacerea ”Pseudonimul” (1) Provocarea

Untitled-2

A apărut prima reacție dură la postările din ciclul Walden. Ea aparține lui Mike Olari. Domnia sa afirmă că am informații despre Walden doar de la el. Nimic mai fals. Le aveam de cel puțin trei ani. Ale sale erau cele mai subțiri din toate.

Sub un alt pseudonim, Moș Ion Roată, Walden posta un foileton despre viața sa, apărut pe blogul lui Cristian Laurențiu și preluat de Creștin Total. ro

În episodul 5, Moș Ion Roată scria:

”Prin anii ’50 tatăl meu, Anei Valentin, mergea în “misiune” în Abrud și Câmpeni, însoțit de o soră pictoriță, tânară, atragătoare, dar sărmana era șchioapă( daca nu ma insel ,o chema Silvia). Avea o voce foarte pițigăiată, dar foarte talentată la desen, cu creion și peniță, în scriere caligrafică cu litere gotice…”

În episodul 3, vorbea despre Furdui Traian, un moș de-al său:

” Parcă și acum îl vad pe moșul meu, Furdui Traian din Rosia Montana, născut în Sohodol-Poieni (1900- 1972),cu statura lui semeață, reîntorcandu-se de la pravaia din comuna, cu pălaria lui neagră cu boruri late, precum cea a evreilor hasidici…”

În luna iunie 2012, Walden scria pe blogul lui Petru Lascău, sub un alt pseudonim: Noua Ordine Creștină.

Walden îi amintea lui Lascău să sune pe pastorul Anei Ioan Valentin, să-l întrebe dacă are vreun fiu.

Pe blogul lui Dănuț Mănăstireanu, Noua Ordine Creștină scria că el este „unicul fiu al pastorului baptist Anei Ioan Valentin, Baia Mare, Romania”.  Domnul Dănuț Mănăstireanu îl cunoscuse pe pastorul în cauză.

Un bun și drag prieten al inimii mele observa, într-un mail, încă din 2013, că ”urmând genealogia, pot spune că „Noua Ordine….” şi  „Ion Roată” pretind nu numai acelaşi tată, dar, se pare, şi aceeaşi mamă.”, lucru perfect adevărat.

Noua Ordine Creștină scria despre Anei Ioan Valentin următoarele (în noiembrie 2010):

”In primul rand, sosit in Rosia Montana, s-a imprietenit cu bunicul meu, Furdui Traian. Apoi…. cu un rafinament invatat inca in vremea cand legionarii dadeau de furca lui Antonescu, cu experienta, personalitate si prestanta militara obtinuta in garda personala a maresalului, cizelata intr-un vocabular mieros, in lungi si sentimentale predici la amvoanele structurate de arondare, i-a cerut lui Furdui Traian, cu teatrala si dramatica insistenta, mana celei mai mari fiice a lui, Tabita […].”

Într-un comentariu din 23 aprilie 2013, Moș Ion Roată, alias Noua Ordine Creștină, alias Walden, pe numele său adevărat Liviu Anei, ulterior, după ce a ajuns la Chicago, Robert Lee Grant, a scris următoarele rânduri lui Petru Lascău (1):

” […] Făcând autentici și reali PASI SPRE LUMINA, azi am primit informatia directa si am discutat cu fratele meu de CREDINTA si CRUCE, Viorel Chis. El a ajuns cu bine in Baia Mare, Romania, si a consumat timp “util si istoric” in resedinta si in compania tatalui meu, pastorul Anei Valentin  (ce in 5 iulie implineste frumoasa varsta de 90 de ani). Anei Valentin , (”autentic arhivar de date si evenimente enciclopedice a evanghelismului romanesc intre anii 1939 si 1989″), desi inaintat in varsta, este lucid, in posesia unei memorii de invidiat. “Ingerul pazitor” si supraveghietor “indeaproape” al “activitatilor terestre” ale tatalui meu, nu este altul decat domnul Panican, imitatorul si comerciantul publicatiilor lui Richard Wurmbrand. Multumesc pentru atentie domnului Danut Manastireanu (vezi blogul “Persona”), cat si fratelui Vasilica Croitor . . .  Cu permisiunea ta, Petrica, voi reveni cu noi informatii utile, de elucidare a multor fapte deplorabile, crime si vanzari de noapte, ce au avut loc in Biserica lui Hristos in anii de teroare comunista!. Cu deosebit respect si dragoste frateasca, sincerely, Mos Ion Roata”

Nu știu dacă Moș Ion Roată a revenit cu aceste informații sau, dacă le-a dat, ele s-au pierdut pe drumul spre ”dragă Petrică” Lascău, pastor penticostal din Arizona. Fapt e că n-am mai citit continuarea.

Are domnul Mike Olari motive temeinice să afirme că am așteptat lămuririle sale ca să știu cine este Walden, înainte de a posta istoriile sale?  Eu zic că nu!

Din spusele sale, Walden e din aceeași categorie cu falsul misionar Titel Maghiar, pe care l-a promovat Mike, împreună cu un alt titan al gafelor de tot râsul, domnul Metanoia Cristian Barbosu. Omul meu este o persoană reală, care are două nume și trei pseudonime.

Supărat pe mine, domnul Mike Olari, pentru care am respectul cuvenit, îmi aruncă o mănușă de peste ocean:

” Dacă aceste postări vor continua, mă văd obligat să încep și eu să postez răspunsul tatălui lui Walden. Iar cititorii își vor forma singuri o opinie despre situația și relația acestor doi oameni.”

Dacă-i așa, nu văd ce ne oprește, dragă Mike. Poate doar Walden, sau Moș Ion Roată, sau Noua Ordine Creștină?

NOTA. Robert Edward Lee (n. 19 ianuarie 1807 — d. 12 octombrie 1870) a fost un ofițer și inginer american, unul din cei mai respectați generali din istoria militară americană. A fost general sudist în timpul Razboiului Civil American. Grant a devenit un erou național în timpul Războiului Civil American, în timpul căruia a comandat forțele combinate ale Armatei Uniunii ca unul dintre generalii acesteia și, mai târziu, în calitate de comandant general al întregului front de război (1864 – 1865). – Vezi WIKIPEDIA-

 

11 gânduri despre “Afacerea ”Pseudonimul” (1) Provocarea

 1. Mã bucur cā Liviu Anei existā în piele su oase.Sincer aveam dubii citind comentariile lui Walden,Noua ordine Crestinā,Mos Ion Roatā pe diferite bloguri mi s-a pārut cā e aceeasi persoanā.Trist tot ce se întîmplā.În Arizona totusi sunt ceva cerbi:)

 2. Robert Lee Grant … hmm… Nu prea suna ceva corect. Nu exista persoana in midwest states nascut pe 29 aprilie 1952.

 3. Există, Gabriel, un David Grant Male, Age 63. Also known as: Robert Grant. Iartă-mă, dar am putea afla şi numărul la pantofii pe care îi poartă? 😀 Le-ar folosi celor la care le cam ţâţâie… 😀 Acum, glumesc, dar dacă până şi Olari confirmă… 😀

 4. Iată ce scria Mike Olari despre Walden în 2015:

  ”Un lucru care mi-a atras atenția în mod deosebit la acest frate a fost (în afară de suferințele prin care a trecut în viață) faptul că nu-l văzuse pa tatăl lui de 36 de ani. Tocmai acest lucru m-a făcut curios, dorind să cunosc mai multe despre relația celor doi. Asta m-a făcut să-l sun și am avut ocazia să-l cunosc personal. M-a impresionat viața lui plină de tumult și aventură.”

 5. Dorea insistent și arzător să ne împăcăm repede, mai ales blogistic, să tragem cu buretele cenzurii peste tot ce-a fost în trecut, peste tot sângele vărsat- dorinta aprigă a împăcării și iertării rapide, trimiterea de urgență a tuturor evidențelor „în marea uitarii” și…, peste petele de sânge ale atâtor crime, să îmbrăcăm iute halatul alb al „pocăinței de Arizona”, halatul purității sufletești obținute cu mare succes și reclamă de „omul zdrobit”! Să facem să dispară cât mai repede și „dansul „și pielița puturoasă ce-l învelește, devenită acum mult prea subțire și transparentă. Pielița gata să se rupă și să dezgolească realitatea trecutului mușamalizat între coperțile cărții negre a securității penticostale… (…).

 6. Walden, ultimul șir de nume, aruncat ca la apelul bocancilor, nu l-am înțeles. Cred că ăsta e tipul de fraze pentru care ești acuzat că nu aduci dovezi. Discut aici de finalul comentariului, pe care l-am moderat, pentru că nu poți afirma că ești urmărit, atâta timp cât nu aduci o dovadă cât de mică în acest sens.
  Comentariul tău e foarte frumos, e scris din arbaletă. 🙂

 7. Rasvan, legat de „realitatea existentei” lui Lee Robert Grant, alias Liviu Anei, se poate discuta cu pastorul Nicu Butoi , care anul trecut a petrecut ceva timp in partasie cu Mosul meu drag in pustusag la cabana.. Ma gindesc ca pina la urma macar un pastor tot poate fi socotit a nu fi pus la indoiala.La fel are contacte asa cum le are cu fr Viorel Chis, dar cea mai „tare” marturie o puteti obtine de la gen(r) Pacepa, si nu e o gluma chiar daca suna spre intr-acolo.
  Daca insa va luati dupa confirmarile lui MIke de Arizona, parerea mea este ca el nu confirma sau infirma nimic fara aprobarea dl prof. Ton, lucru greu ori foarte greu pentru ca principiul de functionare este cel din regulmentele vechi: functia doboara gradul..
  Nu cred ca este de succes cautarea dupa evidentele publice intrucit Mosul venind in conditiile in care a venit avind si schimbarea de nume beneficiaza de oarece „acoperiti”.Nu chiar ca Turcescu si ai lui Basescu dar modelul functioneaza.
  Ar mai fi o evidenta ce ar „vorbi” dar nu stiu daca Mosul a procedat in aceasta directie . Vreo doi ani in urma, Mosul a pierdut pe ciinele Toby, deci s-ar putea gasi cite ceva „urme” la clinica veterinara ca prin aceste locuri ciinii duc o viata „umana” iar oamenii duc o viata preocupati de aprobarile casatoriilor celor de al 3-lea gen.
  Mosule te rog frumos sa ierti ca nu am cerut permisiunea dar, ma gindesc ca ar fi bine sa se gate cu indoielile si sa se treaca la „munca” Indoielile acestea pocaiesti nu poarta nimic bun si de folos in ele.

Comentariile nu sunt permise.