Lăsata secului la defilare

 

turma de oi 2 2

Dacă mai aveți ceva de protestat, grăbiți-vă să terminați în luna februarie. După 1 martie, se intră în post și vine lăsata secului la defilare:

”Începând cu 1 Martie se întrerup protestele până la data de 16 Aprilie!”

scriau zilele trecute Ionescu & Famiglia, oițelor credincioase de pe întreaga planetă.

Pentru că niciodată nu putem fi siguri cum stăm cu calendarul, pe vechi sau pe nou, Ionescu precizează:

”Luna Februarie este doar la câteva zile de noi.”

În tradiția populară, luna februarie este numită făurar, sau luna lupilor, așa încât înțelepciunea bătrânească sfătuia oile să stea cu curul acasă, nu să bată maidanele lumii cu lupii politici pe urmele lor.

Se spune că numele de făurar sugerează începutul pregătirilor pentru muncile agricole din luna următoare, când vremea e mai blândă.

Ionescu & Famiglia ne învață că democrația se consumă cu moderație, existând riscul să epuizezi oaia, fizic și psihic (”de dragul cauzei, oamenii vor fi în stare de mult sacrificiu, dar nu la nesfârșit”), să plictisești lupul (”Norvegia are o capacitate notorie de a aștepta să se stingă curentul”), să behăi jalnic și monoton (”reducerea acțiunilor noastre la unidimensional, doar proteste!”) și să zgârii, în loc să-i termini (”fiecare va lovi zidul acesta gros numit Barnevernet în 100 de locuri, dar cu șoc redus, provocându-i ceva zgârieturi”).

Marile case de modă duhovnicească pregătesc, deja, un sortiment bogat de armătură a duhului de primăvară, de purtat acasă, (”contactarea în masă a guvernanților, legislatorilor, canalelor media și instituțiilor”), sau în locuri publice, cu croială stil berbec (”spărtura se realizează atunci când lovești cu toată puterea, în acelaș punct, în acelaș moment!”-sic!-).

Ionescu & Famiglia va lansa o demonstrație gigantică, pe 16 aprilie, după moda dacică, a focurilor aprinse pe înălțimi:

” Am aprins multe focuri ici și colo, unele mai mari, altele mai mici dar toate foarte importante! Acum vom aprinde unul mare peste tot, în același timp: zeci de orașe mari în toată România, capitale și orașe importante europene, majoritatea metropolelor americane deodată!”.

Comunicatul piromanului penticostal îmi amintește de lansarea mondială a ultimului volum din Harry Poter, din 22 iulie 2007, când în media apărea un mesaj asemănător cu cel al lui Ionescu din Chicago:

” Harry Potter, lansat cu torte si vrajitoare. Ultima carte care prezinta aventurile tanarului magician Harry Potter a fost lansata si in Romania, simultan cu lansarile din intreaga lume. La librariile Carturesti de langa Cinema Patria, Libraria Noi si Humanitas Kretzulescu din Capitala tinerii cititori au avut parte de o atmosfera magica, in compania vrajitoarelor si a ghicitoarelor in palma.”

Evident, distribuția va fi diferită: atmosfera nu va fi magică, ci miraculoasă, pastorii vor lua locul vrăjitoarelor, iar oamenii de bine, din ONG-uri și fundații, vor înlocui ghicitorii în palmă. Librăriile vor rămânea în continuare goale, pentru că numai caprele mănâncă hârtie.

 

4 gânduri despre “Lăsata secului la defilare

  1. Un deliciu. 🙂 Multumesc.
    „Librăriile vor rămânea în continuare goale, pentru că numai caprele mănâncă hârtie.”
    Dupa cele spuse mai sus, eu voi fi capra care mananca hartie. Cu siguranta n-o sa fie mare inghesuiala, ca sa fie nevoie de rezervatie dinaintea luni aprilie. 🙂

  2. Dragul meu, tu eşti medic, eu doar un simplu cititor care-şi aminteşte că între simptomele paranoiei figurează şi Ideile care nu sunt susţinute de realitate (iluzii, idei delirante); senzaţiile care nu sunt reale (halucinaţii); gândurile recurente (obsesii); acţiunile repetate care nu pot fi controlate (compulsii).
    Dar… ecce homo! Cu aşa un lider nu ne mai temem nici măcar de noua ordine mondială! 😀

Comentariile nu sunt permise.