Comandantul e rus, kaghebist și trăiește la Chicago

stogul de fin

Cristian Ionescu și familia lărgită fac jocul rușilor.  Asta ar fi concluzia după articolul scris de dna. Alina Mungiu Pippidi în „România curată„. Textul este fără echivoc, deși nu dă nume:

Situația cu Lisa și copiii familiei Bodnariu, luați în brațele ocrotitoare ale lui Gâdea et comp., m-a făcut să cercetez puțin întreaga poveste. La fel se pare că a făcut și ministrul german de externe. Și concluziile sunt elocvente. Campaniile de așa zisă protecție pentru copiii din Est mâncați de refugiații sirieni și africani în Occidentul degenerat și incapabil de autoprotecție sunt o enormă manipulare rusească.

Domnul Ionescu este conducătorul mișcării de recuperare a copiilor familiei Bodnariu încă din primele zile. În viziunea dnei. Pippidi, Ionescu ar trebui să fie un soi de Dimitrie Cantemir, prietenul lui Petru cel Mare, care i-a trădat pe turci, așa cum Ionescu i-a luxat pe scandinavi. Domnia sa nu nominalizează,  dar ar fi păcat să nu dăm cezarului ce e al cezarului și ionescului ce e al ionescului.

Trebuie să recunoaștem: invincibila armada penticostală e la ordinele lui El Lider Maximo, Ionescu Cristian. El forează suflete și extrage lacrimi.

După ce a identificat păpușarul, veșnica doamnă a trecut la clasa politică, unde, în topul penibililor i-a nominalizat pe amicii lui Ionescu, Ben-Oni Ardelean și Titus Corlatean:

Doi, avem lideri care nu merită nici prima silabă de la nume, niște impostori care din populism și pentru voturi (enfin, trebuie verificat dacă e doar asta) iau primul avion și se duc în Norvegia, care cântă la orice  în loc să dirijeze ei corul. Deputații PNL și PSD care s-au dus la Oslo (Dolha, Vasiliev, Ben-Oni Ardelean, Corlățean) ca și președintele Consiliului Județean și prefectul din Sibiu care ne-au ținut discursuri pe tema asta sunt de remarcat cu nume întreg și urcați în topul penibilității.

Doamna Alina Mungiu Pippidi s-a remarcat, în trecut, printr-o piesă anticrestina revoltătoare,  pusă în scenă la Iași:

Isus Cristos personaj literar: iată provocarea pe care o aduce piesa Evangheliştii de Alina Mungiu-Pippidi,apărută în 1993 şi revenită în actualitate la sfârşitul lui 2005, cu prilejul montării la Ateneul Tătăraşi din Iaşi. Spectacolul – spun criticii de teatru – mediocru a stârnit un scandal local şi apoi naţional, cu proteste ale credincioşilor ortodocşi şi romano-catolici, contrareacţii ale intelligentsiei subţiri, pledoarii ale regizorului Benoît Vitse şi acuze ale autoarei la adresa primitivismului autohton.

Dacă mai adăugăm că în piesă apar scene scandaloase, ne putem face o idee despre cum funcționează capul doamnei Alina Mungiu Pippidi:

Nonconformismul autoarei (care ia o turnură jenantă atunci când Elena şi Fiul Domnului execută o figură erotică aproape explicită) merită apreciat pentru această inteligentă răsturnare de perspectivă.”,

scriu cei de la Atelier LiterNet, la fel de creștinește ca și doamna din poveste.

De la „Evangheliștii” la „Kaghebistii” n-a fost decât un pas. Distinsa doamnă s-a crăcănat și l-a făcut.

 

 

10 gânduri despre “Comandantul e rus, kaghebist și trăiește la Chicago

 1. Răsvan, cu scuzele de rigoare, o mică observaţie (şi tu înţelegi bine, că eşti medic!): digestia nu e niciodată completă… aşadar, între aberaţii mai e şi câte o urmă de adevăr 😉 (şi nu mă refer deloc la ruşi, ci exact la partea geografic – şi nu doar – opusă!)Totul ţine de analiza de laborator… 😉

 2. Ionescu e un fel de nou Molotov amestecat cu Sorge. 🙂
  Iuga, poetul nostru, e un soi de Puskin, biserica e o Dama de pică, iar Samy Tutac e Ivan Turbinca.
  Deja am identificat câțiva și ajut serviciile sa-și facă datoria. 🙂

 3. judecand dupa ceea ce produce instalatia de distilare neuronala a distinsei doamne, dansa nu este nici distinsa si nici macar doamna, ci o varianta postmoderna de Ana Pauker, la fel de defeminizata, dar mult mai putin inteligenta, motiv pentru care nu va aparea niciodata pe coperta revistei Time.

 4. „Doi, avem lideri care nu merită nici prima silabă de la nume”…
  Adevarul e ca mai nasol e de rostit inceputul numele dansei. Doamna Pipi(di)face mult rau.

 5. Dragă Cineva, dna. Pippidi are o fire vulcanică. Are dreptul ei la opinie. Ani de zile a fost o voce cu autoritate în societatea civilă.
  Pentru mine, piesa aceea de teatru a fost semnul cert al alienării sale sufletești. Demonstratiile din Iași ale studentilor creștini care au vrut să oprească piesa au fost un semn de sănătate a tineretului dus la biserică.
  Doamnei Pippidi nu i-au căzut bine și a răbufnit acum. A fost un dezastru cand a condus televiziunea la actualitati. Este încăpățânata și, probabil, rea, afurisita. Ea si-a câștigat locul printre vocile ascultate din viața românească prin atitudinea fermă anticomunistă, fără compromisuri.
  A fost percepută ca o figură de centru dreapta și trebuie tratată cu respectul cuvenit unui scriitor român, deși e greu să facem asta.
  Cu toate că ceea ce spune ea e o glumă de seară, de care s-ar fi ras o vreme la Capsa, trebuie să recunoaștem că, in anumite puncte, ea are dreptate. Politicienii sunt penibii, iar rușii se bucură de tensiunea din Uniuna Europeană.
  Cei care fac bucurie rusilor, chiar fără să fie pro ruși, sunt considerați dusmani ai țării și democrației. Aici doamna Pippidi o ia pe arătură, asmuțind serviciile impotriva celor de altă părere decât domnia sa.

 6. Interesele mereu joaca fesul!!! Si cand se ajunge la provocari mari astfel incep luptele …..Din toate acestea putem sa invatam ceva si chiar legaturile care au ajuns sa se infiripe intre liderii politicieni si liderii religiosi !!!!
  Vedem ca reactiile de la subiectul doamnei Alina Mungiu Pippidi au pus pe jar blogurile si presa ,iar comentatorii apar cu fel si fel de comentarii!!!
  Intradevar subiectul ei dezvaluie suspiciuni si scopul lansarii lui va aduce multe alte provocari si subiecte noi!!!
  Dar cei care au mereu acces la informatii incearca sa explice si cum sa ajuns la un astfel de subiect !!Si asa incepe subiectul……;
  „DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE/ Alina Mungiu a PĂPAT bani norvegieni să îi acuze pe români că fac jocul rușilor în scandalul Bodnariu/ ACUZAȚIILE EXPLOZIVE ALE UNUI FOST COLABORATOR….”;
  http://www.flux24.ro/dezvaluiri-exclusive-alina-mungiu-a-primit-bani-norvegieni-sa-ii-acuze-pe-romani-ca-fac-jocul-rusilor-in-scandalul-bodnariu-acuzatiile-explozive-ale-unui-fost-colaborator/
  Deci sa nu fim surprinsi si sa analizam bine ceea ce azi apare in presa si pe spatiul virtual!!!
  Toti incearca sa-si apere taberele si din aceste incidente ,(cazuri triste ) unele persoane doresc sa manipuleze masele si pe cei din jur pentru a deveni „EROI” uitind ca cei care au putere de a rezolva astfel de cazuri sunt „ADVOCATII” si judecatorii unde se prezinta si deruleaza cazurile pe baza dovezilor care au deschis cazurile cu privire la astfel de evenimente in familiile ajunse in aceste procese…..!
  Reactia e mare din partea multor persoane la acest subiect ,dar cand pastorul Cristian Ionescu a declansat subiectul manipulator ….;
  ” DOVEZILE UNUI CONCUBINAJ DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ ÎNTRE MIȘCAREA PENTICOSTALĂ DIN NORVEGIA (ȘI NU NUMAI), O MARE PARTE DIN MEDIA CREȘTINĂ ȘI BARNEVERNET……”;
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/21/concubinaj-de-cea-mai-joasa-speta-intre-miscarea-penticostala-din-norvegia-si-nu-numai-o-mare-parte-din-media-crestina-si-barnevernet/
  Prea putini au inteles depre ce este vorba si cu ce scop a fost scris…..!
  Un pastor dupa cum este Cristian Ionescu sa incheie subiectul cu aceasta afirmare …” Deci, avem aici un caz cronic de persecuție religioasă (cazul Bodnariu este doar un reflex) la nivel general în Norvegia! Plus colaboraționismul care nu lipsește în asemenea situații! Biserica, Media și Statul în concubinaj!”
  E interesant fiindca statul Norvegian nu expune”….un caz cronic de persecuție religioasă”Ci conform celor explicate e de o alta natura…”Le-am mai dat, cate o palma!”, recunosc sotii Bodnariu…..”
  http://stirileprotv.ro/stiri/social/peste-doua-luni-de-cand-copiii-familiei-bodnariu-au-fost-luati-barnevernet-explica-cum-functioneaza-sistemul-prima-data.html
  Asadar ,de ce dorim sa implementam in acest caz”persecutie religioasa”???
  Chiar si in alte familii in care copii la fel au fost luati de la parinti!!!
  Sa fim foarte atenti la tot ce se intimpla si pe parcurs in derularea procesului de judecata cu privire la acesti copii si familiile lor o sa vedem ca subiectele vor prinde si mai pari proportii ,dar putini vor intelege cu adevarat ce se intimpla!!!
  Dar „liderii religiosi ” o sa fie fericiti pentru realizarile care ajung sa le expuna reclama alaturi de liderii politici care acum in pragul de „alegeri electorale ” beneficiaza si ei de oportunitate !!Iar multimil din nou vor da cu multa usurinta votul….. Deci fiecare isi joaca cartea sa castige jocul…..si in urma rezolvarii cazului o sa vedem ca vor mai aparea un grup de persoane care se numesc „prooroci ” si vor aparea cu proorociile lor …Si atunci subiectele vor ajunge si mai inferbintate…. Doar sa avem rabdare si sa urmarim subiectele…..

 7. Cazul „Bodnariu”si a altor familii va ajunge castigat ,daca o sa isi recunoasca gresala si vor accepta consiliere din partea oreganizatiei si a celor care se ocupa cu cresterea copiilor fiindca gasim scris…”Anders Henriksen, director Barnevernet: „In Norvegia, totul este gandit spre binele copilului, in asa fel incat el sa creasca in sanul familiei, dar in anumite situatii este necesara scoaterea lui din familie. Familia este responsabila fata de copil, dar sunt situatii cand statul intervine si isi asuma aceasta responsabilitate. Se intampla asta atunci cand copii sunt abuzati, neglijati sau maltratati.”
  Asadar familia „Bodnariu” si alte familii in aceiasi situatie daca prin consiliere psihologica si alte supravegeheri din partea organizatiei vor dovedi intradevar ca sunt „buni parinti ” o sa-si primeasca copii ,dar vor fi indeaproape urmariti si verificati ani buni …..!!!I
  Si in urma cazului castigat ….o sa fim surprinsi de subiectele care o sa apara si de continutul lor!!!!Mai ales din partea unor lideri religiosi care sunt dornici de reclama si ocuparea timpului cu spatiul virtual .In loc sa mearga sa isi consilieze tinerii lor din Biserica care la fel au ajuns sa scrie…….;” Uni dintre pastorii români, foarte inteligent tratează aceste subiecte cu-o multă sensibilitate, având în vedere Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34). Alți pastorii în schimb, frustrați de faptul că li se golesc bisericile, iar încasările la casierie sunt tot mai slabe, pentru a băga o groază în popor și a le sensibiliza inimile ca să dea mai mult, au devenit cu adevărat „păstorii groazei”.
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Asadar ce se poate explica ???
  Sunt ei (pastorii din acest subiect )interesati de copii din Bisericile lor?Si din ce cauza sunt doar mai interesati de copii din „familia Botnariu”???
  Oare acesti copii care scriu astfel de subiecte pe blogurile lor ,nascocesc si inventeaza aceste subiecte????Si din ce cauza o fac???
  Oare acesti pastori nu trebuie sa ajunga la trezire spirituala ?Fiindca vedem ca in subiect sunt un grup mare de pastori din toate”…… bisericile române din America și Canada,…”
  Ce trist este ca noi dorim sa scoatem paiul din ochiul altora ,dar nu ne vedem birna din ochiul nostru …….
  Si cand cineva doreste sa ne faca sa intelegem ce se intimpla in jurul nostru dorim sa acoperim mizeria ,problemele sub pres si sa le aruncam in ograda altora…….
  Trist si dureros este fiindca tinerii de azi ajung in astfel de provocari si familiile lor in suferinte ,iar liderii religiosi sunt ocupati cu spatiul virtual ,cu subiectele si comentariile care le rapesc timpul chiar de la terminarea cafelei aromate care invaluie aerul biroului bine antifonat si foarte confortabil pentru asa ceva…..uitind de batrinii din spitale ,de familiile care au nevoie de consiliere si chiar de familiile lor care ii asteapta cu copii lor acasa!!!

Comentariile nu sunt permise.