Punct și de la capăt

copie

Ne-am obișnuit să ne prezentăm lumii ca niște adevărați urmași ai celor din vechime.

Viața noastră trebuie să fie exemplară, lupta cu răul mereu sub control, ispitele înfrânte înainte de-a veni.

Nevoia de selfie cu Dumnezeu a coborât în stradă. În familie, dragostea este curată, bătăița perfectă, iar sexul e doar un pretext la rece al procreației în eprubeta spirituală.

Averea, atâta câtă este, vine negreșit de Sus, iar sărăcia, boala, deznădejdea, furia și frustrarea sunt patologia endemică a necredinței celui ajuns jos. Ne-am făcut dropbox în cer și stăm înghesuiți cu Tata.

Episoadele viitoare din viața lui Walden vor fi dure și fără perdea. Acolo pastorii mint și se poartă ca brutele cu nevestele, sclavele lor. Inventează închisori imaginare și zâmbesc strâmb celor din jur.

În anii 50 ai secolului trecut,  bunicul îi sprijinea pe cei din rezistența anticomunistă fugiți în munți, în timp ce ginerele îl trădează la securitate. Walden face primii pași în lume. Învață să meargă cinstit.

(Fotografiile de pe blog îmi aparțin. În imagine, incursiune în trecut: festivalul medieval de la Râșnov, 2015. Pregătirea peștelui perfect.)

 

Reclame

5 gânduri despre &8222;Punct și de la capăt&8221;

 1. Dacă eşti calm, cînd toţi se pierd cu firea 
  În jurul tău, şi spun că-i vina ta;
  De crezi în tine, chiar cînd Omenirea 
  Nu crede, dar îi crezi şi ei cumva;
  De ştii s-aştepţi, dar fără tevatură;  
  De nu dezminţi minciuni minţind, ci drept;
  De nu răspunzi la ură tot cu ură
  Şi nici prea bun nu pari, nici prea-nţelept;
  Dacă visezi – dar nu-ţi faci visul astru; 
  De poţi să speri – dar nu-ţi faci jindul ţel; 
  De-ntîmpini şi Triumful şi Dezastrul  
  Mereu senin şi în acelaşi fel;  
  Dacă suporţi să-ţi vezi vorba sucită
  De şarlatan, ce-ţi spurcă al tău rost;
  De poţi ca munca vieţii, năruită,
  S-o faci de la-nceput precum a fost;Dacă-ndrăzneşti agonisita-ţi toată
  S-o pui, făr’a clipi, pe-un singur zar
  Şi, dac-o pierzi, să-ncepi ca prima dată Făr-să te plîngi cu un oftat măcar; De ştii, cu nerv, cu inimă, cu vînă,
  Drept să rămîi, cînd ele june nu-s,  
  Şi stai tot dîrz, cînd nu mai e stăpînă  
  Decît Voinţa ce le ţine sus;
  Dacă-ntre Regi ţi-e firea neschimbată Ca şi-n Mulţime – nu străin de ea;
  Amic sau nu, de nu pot să te-abată;
  De toţi de-ţi pasă, dar de nimeni prea;  Dacă ţi-e dat, prin clipa zdrobitoare, Să treci şi s-o întreci, mereu bonom,Atunci: a ta e Lumea asta mare  
  Şi, mai mult, fiul meu: atunci – eşti Om!   

  If-Dacã de Rudyard Kipling

  Si eu astept continuarea istoriei lui Walden…va fi inca o fila scrisa in istoria marturilor!
  O duminica binecuvantata sa aveti!Poezia e cu dedicatie! 🙂

 2. Ajungem sa citim….”Ne-am obișnuit să ne prezentăm lumii ca niște adevărați urmași ai celor din vechime.
  Viața noastră trebuie să fie exemplară, lupta cu răul mereu sub control, ispitele înfrânte înainte de-a veni……”
  Ar fi bine sa fie asa si intradevar Bisericile formate sa fie pentru implinirea mesajului divin prin care gasim adevarata binecuvintare a omenirii cazute in imperfectiune si pacat!!!!
  Ar fi bine ca macar in acest domeniu omenirea sa ajunga condusa de adevarati slujitori ai Tatalui Ceresc si a Domnului Isus fiindca am ajunge bine educati,uniti si in puterea acestor calitati omenirea ar scapa de neajunsuri,probleme si de inselatorii!!!
  Trist si dureros este fiindca azi traim in o lume complexa condusa de persoane foarte inteligente ,dar unele foarte egoiste si astfel prin conectii,putere teologica profesionala ,nepotism ajungem sa luptam cu raul chiar in Bisericile care le consideram ca sunt sub „ocrotirea divina si Puterea Tatalui Ceresc….. !
  Trist si dureros fiindca tot nu am inteles inca nimic nici in secolul al XXI -ea …
  Chiar daca mereu citim si mereu ascultam in puterea confortului predici si mesaje divine ….chiar de unii care in putere duplicitara pretind ca ne sunt calauze si indrumatori spre calea mantuirii!!!
  Si care mai au curajul sa ne si zimbeasca si ne sfatuiesc cu o mare putere caristmatica sa nu scriem despre ei si sa nu discutam in mod personal despre faptele reale pe care in viata le savirseesc pentru a le intretine confortul si luxul vietii de zi cu zi mai presus ca cel al membrilor!!!
  Sa nu cumva sa le stricam reclama si prestigiul de expunere pe care doresc sa-l expuna in un mod sfint si cu putere de neprihanire si o adevarata slujire!!!!
  E normal pentru ei sa fie asa si tu un nimenea de pe strada sa ai curajul sa le dovedesti personalitatea duplicitara!!!
  Ba mai mult sa ajungi sa si dovedesti cu fapte reale si acesate din surse financiare si judiciare!!!
  Stimatii mei …noi azi oricat o sa incercam sa demonstram o frintura din duplicitatea acestor persoane care unii au ajuns istorie ,fiindca deja zac in morminte ,cu cei prezenti e greu de luptat cat timp sunt in viata fiindca sunt bineconectati si reclama lor e una universala si sustinuta chiar de cei din conducerea sistemului politic care azi nu mai trebuie sa foloseasca securitatea ca pe timpul regimului trecut !Ci folosesc chiar institutiile teologice prin care se face o profesie ,se inmineaza diplome si astfel se ajunge la ceea ce vedem si intilnim!!!
  Si manipularea ajunge sa se expuna sub pretext de binefacere si interes de sacrificiu ……
  O sa expun doar un subiect din care daca o sa fiti intelepti o sa ajungeti sa cunoasteti anumite lucruri pe care nu a-ti ajuns sa le intelegeti chiar din explicatiile scrise …
  „…..În ce privește educația, psihologii moderni se fac că uită că micii noștri copii au dorință de libertate, dar nu au capacitatea să-și folosească libertatea… Și că părinții sunt cei îndrituiți de Dumnezeu să pună limite rezonabile dorinței de libertate a ființelor pe care le-au adus pe lume. De ce se caută, oare, ”îndumnezeirea” copilului, spre nefericirea și nenorocirea acestuia ? ….”
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/02/07/pastorii-petru-aron-si-iacob-berghianu-la-tg-mures-discursuri-si-foto/
  Ei daca este asa si daca suntem foarte interesati de educarea copiilor ………cum se face ca in jurul fiecarei Biserici nu se ridica ……gradinite,scoli si liceie pentru educarea copiilor si astfel membrii fiecarei Biserici sa poata linistiti sa mearga dimineata la servici sa munceasca s-si intretina familia si sa plateasca darile catre Biserici si sa asigure salariile duble ale acestor pastori care azi se pretind „SLUJITORI ” dar interesul e cel pe care il vedem si uitind chiar de proprii tineri din Biserica dupa cum putem sa intelegem din mesajul lor…;
  „……În lucrarea noastră de salvare a tinerilor din bisericile române din America și Canada, în mai multe cazuri ajungem ca să vedem și noi, niște scene foarte tragice și îngrozitoare. Adesea la ore târzii prin locuri mai puțin frecventate de frații români, mergem în căutarea foștilor noștri prieteni; copii din bisericile române, care l-au părăsit pe Dumnezeu și casa părintească, și-au ajuns într-o stare foarte gravă. Pentru a-i putea ajuta pe acești tinerii, ca pe cale legală să-i putem scoate afară din locurile mizerabile în care se află, adesea suntem nevoiți ca să apelăm la părinți dânșilor după ajutor. …..”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Asadar intelegem ce azi se intimpla?Si vedem cati copii se pierd din Biserici azi ,dar nu se ajunge la demonstratii si nici nu se ajunge sa intelegem prorpiul lor mesaj astfel scris de pastor…;
  „1. Cazul Bodnariu se constituie într-o ”hârtie de turnesol moral-spiritual” care arată ”substanța” intimă a sufletelor noastre. Rana grozavă din această familie, precum rana celui căzut lângă drum, din pilda samaritanului milostiv, spusă de Isus Hristos, împarte societatea în 3 categorii de raportare interumană. Nici mai mult, nici mai puțin, decât 3 categorii!”
  Tragediile vedem ca sunt si azi triste ,dureroase ,dar acum …si din „…..Episoadele viitoare din viața lui Walden vor fi dure și fără perdea. Acolo pastorii mint și se poartă ca brutele cu nevestele, sclavele lor. Inventează închisori imaginare și zâmbesc strâmb celor din jur.”…..o sa intelegem ca si atunci unii pastori au fost duplicitari si pentru egoismul lor de a se mentine la confortul si standerdele lor au facut rani propriilor lor copii!!!
  Vedem ca si pe timpul Domnului Isus ,tot asa cei cu pretentii la Scaunul lui Moise abuzeaza Legea Divina si Domnul Isus astfel explica…
  „.. Isus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
  2. a zis: „Carturarii si fariseii sed pe scaunul lui Moise.
  3. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.
  4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
  5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
  6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
  7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: „Rabi! Rabi!”
  Oare azi nu e la fel????
  Si cand le dezvaluim la cei prezenti faptele faradelegii,inselaciunile …..ajung sa-si recunoasca greselile si inselaciunile???Ori de fapt ce se intimpla si la ce se ajunge????Sa intelegeti un caz concret iata cum se „SMERESC”…..;
  ” Stefan Tohatan isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal….”:
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/stefan-tohatan-trece-de-la-rugaciuni-de.html
  Deci ….dragii mei lupta noastra nu este usoara cu astfel de personalitati ….si ….Viața noastră trebuie să fie exemplară, lupta cu răul mereu sub control, ispitele înfrânte înainte de-a veni…..”
  Dar cati dorim sa o facem in mod corect si asa cum este provocarea in fiecare Biserica???
  Prea putin fiindca intimidarile sunt mari si astfel apar ………Si multi inca nu sunt pregatiti pentru astfel de provocari!!! Chiar daca ajung pregatiti cedeaza pe traseu fiindca ei citesc atit subiectele ,cat si comentariile si explicatiile lor fie prin predici,subiecte si alte persoane intermediare apar pe masura si pe linga faptul ca ajungi izolat ,mai au curajul sa iti transmita si alte mesaje fiindca stiu cum sa procedeze !!!Asa au facut si cu Domnul Isus si astfel gasim scris….” 12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
  13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
  14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: „Este de folos sa moara un singur om pentru norod.”
  Deci ….sa schimbat ceva de atunci???Ori provocarile sunt la fel si „liderii religiosi ” sunt interesati de acelas lucru????
  Iata ce spun tinerii de azi ….” Iubiți frați români, spre deosebire de toate știrile creștine din lumea virtuală, publicațiile noastre reprezintă o dramă tragică, care caracterizează și ilustrează vieți reale, ale creștinilor români din diaspora. Articolele noastre reprezintă un conflict foarte complex și puternic, cu întâmplări și situații tragice, care se dă între două generații așa zise creștine. Cea mai afectată și lovită-n soartă generație suntem noi, tinerii români născuți sau crescuți în America și Canada. …”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/12/13/destinul-tragic-al-tinerilor-crestini-din-diaspora-romana/
  Se poate dar ca…” Viața noastră …….. să fie exemplară, lupta cu răul mereu sub control…?
  Nici atunci in regimul trecut nu a fost si unii au ajuns schingiuiti ,omoriti ,inchisi si nici acum nu este ,dar sa nu uitam cu ce provocari ajungem in viata de zi cu zi sa ne luptam si sa nu ajungem „victime ” a celor pretinsi „SFINTI” fiindca pe viata sunteti insemnati si ranile voastre nici unul din jurul vostru nu nu pot sa le vindece chiar daca se pretinde si unii spun ca doresc sa va ajute!!!
  Eu unul am trecut prin astfel de incercari …nu doresc sa apar ca o victima si nici nu caut compasiune din partea oamenilor fiindca stiu foarte bine ce se intimpla ….si cum se ajunge la vindecarea acestor suferinte,probleme ………..Chiar si Fiul Tatalui ceresc a trebuit sa patimeasca si a spus Tatalui sa se faca voia Lui !!!! Putea Dumnezeu Tatal sa intervina,dar ne a lasat o lectie si intradevar dupa ce Satana a terminat prin slujitorii lui planul cu privire la Foiul Sau a intervenit si ne a demonstrat puterea pe care o detine!!!
  E o lectie din care putem sa invatam multe ,dar a trecut peste 2000 de ani si vedem ca omenirea prea putin a invatat si la aceiasi situatie ramine ,iar cei care ajung raniti ,chiar daca isi exprima durerile, de foarte multi din cei din jur nu ajung intelese….!
  Credem ca …..”.Episoadele viitoare din viața lui Walden vor fi dure și fără perdea…” ,vor ajunge apreciate de cei din viata?????Ori mai degraba o sa stirneasca aceleasi interese ca pe timpul Domnului Isus cand a ajuns judecat?????????Si unii care mai sunt in viata nu doresc sa-si auda numele si sa apara implicati in cele intimplate ?Fiindca dupa cum stim unii sunt in viata si acest subiect ii va deranja atita timp cat sunt intre noi !!
  Si nici nu doresc sa ajunga desconspirati prin dosarele de la arhiva …” Dosarele CNSAS au scos la iveală că pe parcursul perioadei comuniste mai mulţi pastori penticostali au fost colaboratori ai Securităţii.
  Citeste mai mult:
  adev.ro/nin9h6
  Asadar oare o sa gasim nemele si faptele lor cu adevarat?Ori ajung scoase la iveala doar in functie de alte interese???????

Comentariile nu sunt permise.