Egiptul, invers

IMG_2828

După cum stau lucrurile, mulți creștini din biserică n-au învățat nimic din trecut, iar prezentul a venit peste noi și ne-a găsit nepregătiți.
Biserica nu are mijloace, nu are anticorpi să lupte împotriva trădării din mijlocul ei.
Securitatea comunistă a fost înlocuită cu alte organisme interesate să afle și să manipuleze credincioșii din adunare. Interesele financiare și politice sunt imense, iar românii risipiți pe tot pământul se simt băgați în seamă dacă ridică glasul pentru una sau alta din temele zilei.
Să nu-mi spună cineva că au plecat de prea mult bine! Mulți o duc ca sclavii în țările unde muncesc fizic din greu. Copiii sunt crescuți de bunici, iar soțiile sunt departe de soți, irosindu-și tinerețea. E un Egipt altfel, un exod invers.
Ce căuta un individ ca Poplacean, prietenul lui Iosif Ton, care făcea naveta Sibiu-Barcelona, să le predice evanghelia căpșuniarilor români din Spania? Securitatea veche s-a împletit cu interesele de azi: „Vorbește așa de frumos!”
Politicienii au apărut in biserici și au fost acceptați fără probleme.
„Frate, de ce să nu ne conducă unul de-al nostru, credincios și cinstit?”
Partidul oamenilor de afaceri din Ardeal, așa și-au spus profitorii scripturii.
„E văr cu Faragau, fratele nostru!” spunea individul, acum câțiva ani, cerșind oamenilor să semneze hârtii, înainte să plece acasă de la biserică.
Ei au trecut, dar vor veni alții, mai răi, pentru că au văzut că le merge.
Tipi vulgari, inculți și plini de bani, smecheri de tot felul, demagogi la colț de stradă au luat locul vechilor structuri.
Minciuna a procreat în continuare, iar noua paradigmă e lupta pașnică din piață, cu componentă socială. Biserica e pradă sigură.

VA URMA UN EPISOD DUR DIN AMINTIRILE LUI WALDEN. Recomand moraliștilor de serviciu sa nu citească postarea care va urma, iar dacă o vor citi, să țină pentru ei predicile moralizatoare.

(În fotografie, o măicuță de la mănăstirea Războieni, muncind din greu pământul, la un pas de locul bătăliei lui Stefan cel Mare de la Podul Înalt.)

11 gânduri despre “Egiptul, invers

 1. De acord cu dvs doar cu o precizare: doar in Madrid traiesc peste 2000 de medici romani iar in Hristos dispar clasele sociale din biserica (sau ar trebui sa dispara).

 2. @Nicolae Geanta.
  Transmiteti-i ,va rog,d-lui V.Pustan salutul meu fratesc,si spuneti-i ca nu i-am mai scris mesaje de când s-a întors din „turneu” datorita unor probleme tehnice,însa continuu sa-l sprijin în rugaciunile zilnice,pentru ca TATAL MEU,sa-l lumineze,sa-i unga ratiunea si inima cu uleiul scump al DUHULUI SFÂNT.
  Multumesc anticipat,d-le Rasvan,pentru postarea ,off topic…

 3. Pt. Nicolae Geanta:

  Nu există nicio carte scrisă de Walden care să fi văzut lumina tiparului.
  Am înțeles că a adunat material, dar nu găsește editor in State.
  Ce apare acum pe blogul meu sunt pagini pe care mi le trimite el. Nici eu nu stiu ce va urma.
  Au fost zile când n-am avut nimic și zile când mi-a trimis două… să le spun pagini.
  Am senzația că unele părți din cartea sa se scriu acum și aici. 🙂

 4. Trist adevar: „biserica e pradă sigură”. 😦 Ar fi fost doar „tinta de prada”, daca n-ar fi fost educata pentru „siguranta”. 😦 😦

 5. http://crestintotal.ro/2013/02/20/scormoneli-urgente-3-intrebari-la-care-raspunde-pastorul-florin-campean/

  Florin Câmprean:
  Dupa ce am studiat puțin fenomenul cooperării cu Securitate, am ajuns la concluzia fermă că în perioda comunistă toți pastorii au cooperat la diferite nivele cu statul. Cei care nu au cooperat au fost dați afara sau au fost compromiși pentru a fi dați afară, sau trași pe linie moartă sau în puține cazuri forțați să emigreze.

  În prezent, Biserica Penticostala coopereaza masiv cu statul și Securitatea prin faptul că biserica accepta sponsorizări de la stat și pastorii sunt renumerați de către guvern. Cei din trecut au cooperat în secret, cei de acum coopereaza deschis, fără nici o scuză. Cei de azi ca si cei din trecut cooperează cu statul pentru avantaje personale.

 6. In continutul subiectului gasim scris…”Minciuna a procreat în continuare, iar noua paradigmă e lupta pașnică din piață, cu componentă socială. Biserica e pradă sigură….”
  Suntem surprinsi????Nu trebuie sa fim fiindca cei mai multi detin frica de a expune „adevarul”si de a divulga persoanele duplicitare care azi cu mult curaj doresc prin diplomele teologice sa induca Bisericile in puterea subjugarii personale dupa cum era si pe timpul Domnului Isus cand cei cu pretentii la scaunul lui Moise ……ce faceau si conduita detineau fata de omenire si fata de orinduiala de la Templu???Si Domnul Isus ce este obligat sa faca???Sa citim…;
  „……Isus a intrat in Templu. A inceput sa scoata afara pe cei ce vindeau si cumparau in Templu; a rasturnat mesele schimbatorilor de bani si scaunele celor ce vindeau porumbei….”
  Oare azi credem ca este mai diferit ca atunci????
  Da este fiindc viata este mai complexa si afacerile au ajuns sa se faca sub o forma cu putere profesionala si acoperiri de O.N.G-uri care sunt scutite si de taxe si cei mai multi lideri religiosi nu sunt doar ei singuri implicati ,ci cu toate rudeniile si chiar liderii politici care le aproba firmele si din care si ei tot asa isi iau procentajul….Multi devin fondatori si pe langa ca isi iau procentajul ,dar si circula pe aceste continente ale pamintului unde le este asigurat confortul si cele necesare pentru a le satisface mofturile!!
  Doar accesati paginile lor de reclama si o sa vedeti poze,si cum ajung sa se chiar expuna in reclama pentru a castiga popularitate!!
  Iar membrul de rind …..munceste 8…..10 …..12 ore la zi pentru a-si asigura strictul necesar ,a-i sponsoriza pe ei si a-si plati membria alaturi de alte dari care se mai impun trimestrial …pentru noi misiuni de evanghelizare ….Si partea trista este ca daca ajungi sa le explici faradelegile si scopurile lor egoiste ….stiti ce se intimpla???Iata doar un exemplu sa intelegeti ….”Stefan Tohatan isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal…..”
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/stefan-tohatan-trece-de-la-rugaciuni-de.html
  Credeti ca el este singurul?????
  Nicidecum …! Sunt foarte multi fiindca cu totii sunt conectati intre ei si usor si fara sfiala si rusinare au curajul sa predice despre „….despre vinovatie si pocainta . ..”
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2013/08/pastorul-cristian-ionescu-despre.html
  Altii au curajul sa intre in partidele politice si astfel usor realizeaza conectiile…
  „Ben Oni Ardelean este și pastor neo protestant și are numeroase legături în SUA, iar prezența sa era obligatorie pentru relațiile externe ale partidului pe care le-a demonstrat în ultimii ani….”
  http://www.flux24.ro/exclusiv-sponsorul-ascuns-al-alinei-gorghiu-sute-de-milioane-din-euro-din-afaceri-cu-statul/
  Deci „EGIPTUL DE AZI ” e cu multul mai complex si intradevar….”Biserica e pradă sigură….”
  Iar membrii ajung inrobiti si subjugati de acestia prin darnicie ,contribuiri financiare,materiale si chiar folositi prin propria persoana fara sa inteleaga!!!
  Iar cand apari cu astfel de explicatii ……ce credem ca se intimpla????
  Si la ce se ajunge???
  Ei sunt foarte atenti si citesc aceste subiecte,comentarii si prin predici la anvoane se explica sa nu se creada ce se scrie si chiar pe paginile virtuale ei explica acest lucru…”VA RECOMAND PE VIITOR SA NU LUATI DE BUN TOT CE SPUNE FIECARE (CHIAR CU UNELE DOVEZI) SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE. ”
  Asadar de ce suntem surprinsi de tot ce se intimpla in Biserici si nu se poate ajunge la „TREZIRE SPIRITUALA”?
  Chiar la inceputul subiectului gasim scris raspunsul…”După cum stau lucrurile, mulți creștini din biserică n-au învățat nimic din trecut, iar prezentul a venit peste noi și ne-a găsit nepregătiți.
  Biserica nu are mijloace, nu are anticorpi să lupte împotriva trădării din mijlocul ei….”
  Da ,asa este …..noi membrii simplii nu am invatat multe si nici nu dorim sa avem curajul sa „demascam pe cei duplicitari „pe care ii credem sfinti si cu adevarat slujitori ai Domnului Isus …..
  E dureros fiindca ei se inmultesc tot mai mult ….abuzeaza”Legea Divina”,insala membrii si mai insala si institutiile financiare sub pretentii mai putin crestinesti ,uitind ca azi usor se pot accesa datele lor si se pot astfel dovedi …;
  „BANK AMERICA MITOI LUIGI D 1128034077 LIS PENDENS FORECLOSURE 10/7/2011 09-13-116-014-0000”
  La fel ca el au procedat si altii si astfel s-au dezvinovatit …;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Daca toti ,din fiecare Biserica ar explica ce se intimpla si cum cei pretinsi beneficiaza doar de pozitii pentru scopurile lor firesti si egoiste ,Bisericile si membrii nu ar ajunge la astfel de provocari !!! Trist e ca acestia ajung sa se multiplice,sa intre in afaceri tot mai prospere si ajung sustinuti de tot mai multi ca ei !!!
  Si prin accesarile de azi se pot dezvalui si cunoaste in ceea ce fac,la ce realizari ajung si in ce confort al vietii se expun!!!
  Daca am detine intelepciune divina am ajunge sa le cunoastem faptele ,sa le cunoastem interesele si nu ne am lasa atit de usor manipulati!!!
  Eu observ ca multe subiecte se deschid ,se explica foarte frumos ,dar putini ajung descoperiti !!! Iar din moment ce ajung descoperiti apar reactiile ,presiunile si descreditarile!!!
  Asa a fost si pe timpul Domnului Isus si a ucenicilor !!Si ce vedem ca sa intimplat?Azi ce credem ca o sa se intimple??Cei prezenti o sa-si recunoasca greselile,faradelegile,inselaciunile???Eu sunt in mijlocul lor si discut foarte deschis cu ei ,dar puteti sa cititi ce au scris si cum am ajuns considerat si cum se doreste sa fiu descreditat!!! Cu prezentul e mai greu de luptat ca si cu trecutul………Si eu si de pe aici cunosc multi …..si e liniste tacere…..Putini doresc sa confirme ce scriu …… Chiar daca dovezile expun realitatea!!!Asadar sa vedem ce urmeaza si cati mai ajung sa fie expusi pentru a intelege cum Bisericile azi ajung stapinite si membrii inrobiti …Si sa nu uitam ce este scris…24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi…”Trebuie sa ne asteptam si la acest timp…..fiindca cei prezenti inca nu pot face minuni si semne …”Doar au carisma si putere de manipulare si inducere in eroare dupa cum vedem…

 7. Viorel Chis, atat timp cat turma ii va sustine pe acesti „fruntasi” ,nu ne putem astepta la un bun tratament. „Fruntasii” ne vor ignora fatarnic, iar cei ce ii urmeaza orbeste, ne vor scuipa in fata, chiar daca stiu o parte de adevar. 😦 Eu ma mir, cum ai rezistat pana acum in mijlocul multimii de „fruntasi” care bantuie in metropola de resedinta… 😦

 8. Stimata ” lidieluptx „nu trebuie sa fii mirata si nu trebuie sa avem frica fiindca in Scriptura …ce scrie????Sa ii cunoastem dupa fapte …….!!!!
  E trist si dureros fiindca o mare parte din viata nu am ajuns sa ii cunosc dupa fapte …..si eram entuziasmat mereu de carisma ,predicile celor care au ajuns sa fie coinsiderati cei mai buni si am avut parte sa-i cunosc din misiunile de evanghelizari si faptul ca am umblat foarte mult in viata am ajuns sa ii cunosc pe multi personal!Chiar mai recent in decembrie 2015 am ajuns pe la Bucuresti pentru un timp scurt si intimplarea(voia Domnului) a fost sa ajung in o Biserica pentru cateva ore si am salutat pe pastorul conducator ,iar cineva ia trimis bilet pentru a imi acorda un mic timp pentru un salut(rugaciune) Si ce credeti ca sa intimplat?A dorit ?Faptul ca spun adevarul si ma cunoaste in puterea mesajelor virtuale …nu a dorit sa accepte pentru a nu-i aparea in poze alaturea de el si cei din Biserica si sa fie luat la intrebari de cei mai mari …care la fel in 13 decembrie au avut ocazia sa ma intilneasca la Muntele Sionului si cand am dat mina cu ei inainte de a cobori la masa jos ,s-au inrosit si in scurt sa mi atraga atentia de activitatea mea virtuala !!Ii credeam cu adevarat „slujitori ai Domnului Isus si a Tatalui ceresc ” ,dupa cum si azi multi ii cred si se lasa folositi de ei!!!
  Sunt foarte isteti ,inteligenti si abilitati mari in lumea sociala ,politica si viata de inchinare!!!
  Noi cei mai multi nu putem sa ajungem la abilitatile si calificarile pe care ei le detin !!!Au prioritati prin conectiile care se formeaza din cauza pozitiilor pe care le au !!!! Si sustinerile sunt reciproce …….fiindca nu sunt pe buzunarul lor ………,ci al noastru !!!
  Si cei mai multi nici nu realizam !!! Ei mereu stiu cum sa ne amageasca inimile si sa ne atinga punctele sensibile …..Si ne mai predica si despre „zeciuiala ” pe linga membria si donatiile pe care le facem mereu si mereu …..
  Dar ei uita ca „Zeciuiala ” pentru ce este si cu ce scop a ajuns sa fie implementata la Templu …De fapt ei stiu ,dar beneficiaza fiindca noi nu stim si stiu ca si pe aceasta cale pot sa ne mai scoata usor banii din buzunare ….
  Daca ei ar fi sinceri si corecti ,nu ar deveni ca Iuda care si el detinea punga si putere asupra situatiei financiare si sinceritatea la parasit ,iar apostolul Ioan in Evanghelia sa ajunge sa explice duplicitatea lui astfel…;
  „…..4. Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:
  5. „De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?”
  6. Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea….”
  Si azi toti banii care ajung sa se stringa in Biserica ,daca la sfirsit de luna ar fi un raport transparent cu cat se colecteaza lunar si cat se cheltuieste in fiecare departament ….problema si cat salariu primeste fiecare ,am vedea ce se intimpla ! Si am intelege cine „SLUJESTE CU ADEVARAT”,cine ajunge platit pentru profesia pe care o practica ca pastor,dirijor de cor …ori cat ii platit fiecare care este angajat in Biserica pentru munca ce o presteaza!!!
  NU ne vine sa credem ca astfel au ajuns sa se intimple lucrurile azi in Biserici ……..!Si trist e ca noi lasam lucrurile sa decurga asa fiindca ei prin predici ne indeamna sa nu discutam despre astfel de lucruri si nici sa ne intereseze de ele fiindca ajungem sa ne „impotrivim orinduielii Bisericesti ” care este bine decretata prin cerinta doctrinara a fiecarei Biserici pentru protejarea ei(a lor )!!!
  Stimatii mei ,eu nu doresc sa ponegresc si nici sa fiu impotriva sfintirii ,neprihanirii si a sustinerii Bisericii adevarate!!!
  Dar sunt trist si indurerat fiindca observ ca in ziua de azi tot mai mult „Gangrena pacatului ” se extinde si la fel ca si „Gangrena ” care apare in corpul omului si .. afecteaza, in principal, membrele…..tot asa se intimpla si in Biserici si din un loc de inchinare ajung loc de afaceri si interese pentru cei care le conduc!!! In Romania multe Biserici inca nu au ajuns sa fie infectate si afectate si putini membrii inteleg despre ceea ce eu explic…….Si din aceasta cauza de foarte multi nu sunt acceptat in descoperirile pe care le fac….Eu aceste descoperiri am curajul sa le fac fiindca sunt justificate si sa intelegeti la ce ajungeti in curind si voi !!!! Totul e in decalaj poate de luni,ani ori zeci de ani pentru unii ….Dar nu scapati chiar daca va luptati!!!Nu a-ti scapat nici de distrugerea sistemului comunist( socialist) nici de cel prezent ….Binenteles ca sistemele se deruleaza cu fiecare generatie in mod aparte si vedem ca interesul liderilor este pentru ca ei sa-si obtina beneficiile ,confortul si pe cei din jur sa ii inrobeasca si foloseasca….
  Daca nu este asa, as dori sa-mi dovediti si sa-mi demonstrati …;care „lideri „nu -si impart „cascavalul” intre ei si sunt mai prejos in viata de zi cu zi ca membrii lor?
  Azi ei cunosc metodele de imbogatire ,de a trai in lux ,confort ,de a beneficia si de ajutoare sociale sub formele care se expun pentru cei nenorociti …..ei le folosesc si cei cu adevarate probleme chiar daca sunt in Biserici prea putin le cunosc si nici nu ajung sa fie ajutati sa se redreseze si atunci stiti care e sfirsitul tragic?
  Iata o sa-l prezint cel mai nou si foarte trist…;
  http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-3-bodies-found-in-oak-forest-home-20160208-story.html
  „……David Joost, a 54-year-old known for his wonderful singing voice, frequently sang solos in front of the congregation at the family’s Tinley Park church. His wife, Margaret O’Leary-Joost, 55, helped people in crisis at Advocate Christ Medical Center in Oak Lawn as a licensed clinical professional counselor….”
  Persoane cu profesii si cu involvare in Biserica ,cu casa si in o zona foarte buna ,dar pastorii au ajuns sa ii consilieze si sa ii ajute sa nu ajunga la o asa tragedie?????Cunosc foarte multe familii care in Biserici au ramas fara de lucru ,altii au ajuns sa fie inselati de proprii frati crestini afaceristi si acum au pierdut casele ,iar ajutorul din partea Bisericii in loc sa ajunga la ei sa-si poata tinea casa ,familia ,…..a ajuns in Romania ,Moldova,Africa si in multe alte parti pentru alte sponsorizari politice …….!Iar cei mai multi sunt incurajati sa mearga pe ajutor social si sa se foloseasca in mod necrestinesc si de acest ajutor si sa lucreze la negru ……..pe bani ….fara sa fie declarati la stat!!! Si mai spunem ca dorim sa fim sinceri ,adevarati pocaiti si avem mantuirea!!! Oare asa sa fie?????
  Stimatii mei,traim zile grele ,mai grele ca in regimul trecut in care multi au ajuns tiriti in puscarii,au ajuns dezmembrati de familii ……!!! Si familiile respective mereu o sa ramana cu rani adinci si vindecate cu cicatrice care le releva durere si clipele respective….Nu uit timpul cand am fost palmuit ,batut chiar daca am fost tinar doar pentru faptul ca in grupul respectiv de inchinare ,seara am fost prinsi si dusi la postul de militie ……
  Am acceptat si am indurat provocarile vietii de atunci fiindca erau persoane care reprezentau legea si implementarea ei de atunci !Au fost trimisi de altii sa ne lege si sa ne pedepseasca,dar azi cei care prin pretentii si pozitii in Biserici ajung sa ne insele ….ce scuze detin?Si cu ce scop le fac????De ce isi neaga faptele faradelegii si inselaciunii???
  Cum inca au curajul sa ne ameninte …..”.trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal…”?
  Am curajul sa ii intreb si inca ii astept si doresc sa ma viziteze si sa-mi explice aceste lucruri !! Oare de ce nu isi recunosc faradelegile ,inselaciunile ???Sunt in jurul meu ,unii imi sunt rudenii ,altii cunoscuti si predica inca la anvoane si mereu se zbat dupa reclama si noi profituri ce le asigura confortul vietii !!!
  Cei din regimul trecut cel putin de cel care am fost palmuit (seful de post) a avut curajul sa-mi explice de ce o face !Sunt indurerat fiindca a murit si nu a ajuns sa isi indeplineasca dorinta pe care el a exprimat-o in acel timp fata de mine…..!Si din partea acestor persoane am aceiasi dorinta inca cat sunt in viata sa aud ca isi recunosc greselile ,faradelegile si inselaciunile care au reusit sa le faca pentru a ajunge la confortul vietii pe care il detin !! Doresc sa ii aud ca isi marturisesc pacatul,faradelegea si inselaciunile pentru a ajunge la mintuire ,o adevarata pocainta si slujire!!!! As dori sa ii aud dupa cum e scris despre Zacheu ca a facut in fata domnului Isus si a multimilor…”…..În faţa mulţimii, ” Zacheu a stat şi a zis Domnului : ” Iată, Doamne, jumătatea din avuţia mea o dau săracilor, şi dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit „.
  Isus a zis : ” Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam ” .
  Oare azi o sa auzim din partea „liderilor religiosi duplicitari si nu numai „aceste afirmatii si o sa vedem aceste impliniri???
  Eu unul sunt foarte curios sa aud si sa vad asa ceva…..!!Si cei care au ajuns sa-mi insele fica lasand-o cu un imprumut de peste 120 de mii de dolari sa vad cand o sa-si recunoasca inselaciunea si ceilalti ca ei care au ajuns sa insele institutiile financiare ….cand de la anvoane dupa cum au curajul sa predice isi vor marturisi faradelegile in fata Bisericii si a membrilor pentru a ajunge la mintuire ????Daca doresc sa fie pe pozitii …nu trebuie sa devina ca Iuda ci ca cei sfinti si ca Zacheu….fiindca astfel se poate ajunge la mintuire,o adevarata slujire si la desavirsire…..Daca nu au curajul sa o faca ,inseamna ca nu detin „CUGETUL MORAL DE CRESTIN” si constiinta lor le este patata………le lipseste !!! Si degeaba se pretind sfinti fiindca despre astfel de persoane apostolul Pavel scrie…;
  ”..13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.
  14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.
  15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor…”
  Asadar sa ii cunoastem dupa fapte si sa intelegem din ce cauza se doresc „slujitori ,apostoli ai lui Hristos!!! „Si sa nu uitam ca ….”Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor…”Deci sa nu ne lasam in viata amagiti ,inrobiti de astfel de persoane……Si sa devenim pentru copii nostrii o istorie dupa cum cei din regimul trecut azi ajung descoperiti in puterea faradelegii,vinzarii si colaborarii cu securitatea pentru o pozitie mai buna si anumite beneficii personale…..Chemarea la mintuire se face prin sfintire ,prin expunerea si trairea principiilor divine si sa devenim adevarate exemple pozitive pentru cei din jur!!! Cu stima si respect pentru fiecare……….

Comentariile nu sunt permise.