De-ale balivernetului

geneza

Bietul Iuga!  După ce s-a dat cocoș de munte, a sfârșit clapon de curte. După ce a spus că strada nu e locul lui, a devenit șef de baricadă. Faza îmi amintește de o scenă din piesa lui Caragiale, „O scrisoare pierdută”, unde Catavencu a fost pedepsit de Zita pentru gândul lui cel rău:

„După alegere o să fie manifestație publică… Dumneata ai s-o conduci…/  O conduc…/ Dumneata ai să prezidezi banchetul popular din grădina primăriei…/ Prezidez… / O să chefuiești cu poporul…/ Chefuiesc…”

Cum la noi nu se servesc băuturi alcoolice,  Iuga a chefuit cu apă de ploaie. Se spune că la Arad el a vorbit cel mai bine. Nimeni nu spune că președintele nostru n-are cap. Lui altceva îi lipsește.

Al doilea răzgândac celebru e Samy Tutac. După ce l-a bălăcărit pe președintele Iohannis, într-o scrisoare deschisă, a mai dres busuiocul  pe facebook. Pe 27 ianuarie, a recunoscut că „poate am fost prea tranșant…”, dar că va continua să se roage pentru președinte,  că nu regretă alegerea făcută atunci când l-a votat, că îl va respecta așa cum i-a respectat și pe ceilalți președinți ai României democratice. Evident, toate rupte din scripturi!

Faptul că vicepreședintele baptist cu pastorala nu face nicio discriminare între pro-occidentalul Iohannis și pro-rusul Iliescu nu e de la scriptură, ci de la altceva. Ca să-și mai înece amarul, Samy afirmă cu tărie că în Norvegia e un regim național-socialist, iar balivernetul e gestapoul lor.

Ben-Oni Ardelean a pus gramatica în  cui:

„…de la președintele țării,  la premier, care am aflat că a avut…”

Despre cine, despre ce, de la cine, de la ce… niciodată „care am…”, bre benone!

Faza zilei aparține,  cum era de așteptat,  Ionescopatului. El vinde afișe de lipit magnetic pe mașinile… din toată lumea! Evident, conform scripturii, toate vor trece prin mâna unui pastor. În aghezmatarul din fața mănăstirii Neamț, transformat în magazin, poți cumpăra băuturi atestate de Mitropolie, vin mânăstiresc și sfânta țuică de cazan. Citiți mai jos întregul anunț al lui Ionescu:

„Am vorbit cu Pastorul Alin Bob pentru demararea acțiunii. Poate comanda și compania să trimită afișele magnetice la adresa dumneavoastră. Minim 4 afișe pe comandă! Costul este de $15 pe afiș, iar cel poștal de $25 (ideea este să se comande cât mai multe) Puteți cere fratelui Alin imaginea de pe afiș în high resolution să o comandați la un shop în zona dumneavoastră! Pastor Alin Bob Alin13013@yahoo.com”.

Acum să vezi cum curg comenzile la Bob! Iugacii, tuțacii, benonii, mamelucii, teutonii, bretonii și bretoanele, rromii și rromanele vor face coadă la tipografia noului Gutenberg, de unde vor ieși,  ca și din frizeria lui dom Nae Girimea din „De-ale carnavalului”,  tunși, rași și frezați de bani.

(În fotografie: banner cu numele unui cunoscut supermarket din Târgu Neamț. Conform scripturii, e primul din oraș… Urmează pensiunea Eden și Vila Maria.) 

11 gânduri despre “De-ale balivernetului

 1. 15 dolari pe afis? da’ ce e A0? le fac eu 15 afise de banii astia si mai raman si cu profit 50%

 2. Sunt primul care cumpar de la Rares 15 afise magnetice pentru masina. O sa va trimit imaginea prin email.

 3. Rares nu te grabi cu oferta, ale Ionescului sunt cu „magnet” ca sa atraga sau sa se atraga desi mai degraba ele se „lipesc” (chiar si magnetic) .
  Si uite asa Florin Cimpeanu are pereche dupa ceva ani de asteptare. El macar a fost sincer si a numit clar si raspicat afacerea: tombola.Doar locul a fost diferit : Conventia anuala a bisericilor…etc. Industria castelanilor nu se dezminte, chestia cu fesul este o gluma nu-i asa?

 4. Uitati ce „convingatori” au fost pastorii care au luat cuvantul la protestul din Houston:

  Americanii au emis trei ipoteze: 1) Protestatarii au ceva impotriva tarii lor de origine.
  2)Discursurile au fost in limba norvegiana, pt ca ei oricum nu fac diferenta.
  3)Protestatarii sunt niste inadaptati care nu cunosc limba engleza si implicit nici legile occidentului.

  Altfel de ce ar dori ei sa ne atraga atentia in limba lor materna?

  Norvegienii oricum ii acuza ca ei nu stiu ce e ala CPS si Ion(escu) tocmai le-a confirmat, panandu-i sa vorbeasca pe colegii sai, care majoritatea au dovedit-o ca nu stiu ce e Child Protective Services. Cum sa atragi oprobriul americanilor asupra norvegienilor cand americanii cred in faptul ca din moment ce exista copii abuzati trebuie sa existe si CPS? Ionescu nu i-a pus sa vorbeasca pe cei ce stiu engleza si puteau sa arate clar care e diferenta dintre un CPS necesar si unul abuziv. Degeaba, liderul e beat de „succes” cu toate ca presa americana nu i-a bagat in seama pt ca probabil n-au voit sa-si angajeze translatori..

 5. Tristarule, te port necurmat in rugaciunile mele !. Ingenunchiat in fata Crucii Golgotei, cu lacrimi in ochi, cer Atotputernicului Meu Tata vindecarea ta!. Cand eram mic, cand unchii mei ma bateau pentru ca nu eram si eu un Furdui ca ei, eram doar un intrus moldovean cu numele Anei, eu am ramas mereu tare si optimist. De-a lungul anilor, am intels limitarea, rautatea, neputinta lor de a gandi crestineste, ravna lor „crestineasca” paradoxal lipsita de sentimentul iubirii. La inceput, i-am urat si eu cu patos, dar, treptat, treptat, am ajuns sa-i compatimesc si, in final, sa-i iert!, Ti-o spun cu mana pe inima!. Te rog sa ma crezi ca am ajuns sa-i inteleg in aprofunzime, in cele mai mici detalii. Asa cum îi inteleg si pe acesti ingamafi castelani evanghelisti, coplesiti de mandrie, setosi de publicitate, setosi dupa glorie. Le cunosc in detalii setea lor de manipulare, de imbogartire si control, nepocainta lor, orbirea, limitarea, lipsa de dragoste. In copilarie, rabdam din rasputeri toate bataile, tinanad minte incurajarea bunicului, ce-mi rasuna in urechi de fiecare data cand ajungeam pe esafod, legat, sub lovituri si cazne:” -Rabda, scumpul mosului, rabda, ca uite acusi, acusi esti mare!. Bunul nostu Tata te iubeste si te va ajuta cu certitudine sa-ti croiesti un viitor!. Increde-te pe deplin in El si te va ajuta sa ajungi foarte departe de aici, te va scoate la loc larg, la liman! „. Si… Glorie Mantuitorului Isus, bunicul avea dreptate, asa a fos!
  Cand ma gandesc la acele timpuri, ma cutremur si acum, si pot, cu experienta vietii mele, sa-ti spun si tie, sa te incurajez, sa te asigur ca Bunul nostru Tata asculta toate rugaciunile rostite la ananghie, in suferinta, in durere!. Increde-te pe deplin in Tatal, in Fiul si in Puterea Sfantului Duh- Mangaietorul nostru zilnic, si vei fi invingator!
  Sper ca, in curand, voi auzi din gura ta ca esti din nou plin de viata, in remisie, si ca in trupul tau cancerul a fost infrant, a disparut cu desavarsire !
  I love you, Tristarule! yours, Walden

 6. Interesant este ca cei mai multi cred in aceste manifestari si nu cred ca sunt afaceri dupa cum se explica….Fiecare are libertate in ziua de azi sa creada ce doreste si fericiti sunt cei care colecteaza in aconturi partea financiara…. $$$$$$$ si prin reclama isi dobindesc credibilitatea……. 🙂
  Unii insa sunt mai precauti si astfel explica situatia cu privire la aceste proteste…;
  „…….Problema la ora actuală, privită din unghiul autorităților norvegiene, nu este una de natură religioasă. Cu tot respectul cuvenit unei asemenea situații este bine de știut faptul că motivația protecției copilului din Norvegia este aceea de a asigura securitatea fizică și psihică a copiilor. Este evident că sunt în conflict două sisteme de valori: unul biblic în care corecția fizică – sunt multe de vorbit pe această temă – este un drept parental și unul legal care prevede că pedepsele fizice cu privire la copii sunt total interzise sub sancțiunea de a fi decăzut din drepturile părintești. Nu am nicio îndoială privind părinții, Marius și Ruth, pe care îi cunosc personal și care au lucrat cu mine. Știu că sunt persoane sensibile, educate și credincioase. Totuși nu putem susține legal că este o discriminare a libertății religioase pentru că nu acesta este temeiul legal al acuzațiilor…..”
  Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Stiri Crestine.ro – Fenomenul Bodnariu. O perspectivă biblică şi juridică semnată de pastorul Florin Ianovici http://www.stiricrestine.ro/2015/12/09/fenomenul-bodnariu-o-perspectiva-biblica-si-juridica-semnata-de-pastorul-florin-ianovici/
  Deci ,cei …. „tunși, rași și frezați de bani….”inteleg ce se intimpla ???

 7. Domnule Viorel,
  Pt mine e clar ca Barnevernetul comite abuzuri grosolane si incrimineaza persoane care nu ar fi incriminate nicaieri in lume. Ma intriga insa slaba argumentare la proteste. Daca ati urmarit integral protestul de la San Francisco as fi curios cine ziceti dvs ca a vorbit la subiect in afara de Chris Prunean, medic anestezist in L.A si scriitorul acela american din Texas. Pacat! Pe C.P nu l-a pus Ionescu sa vorbeasca pt ca e competent si echilibrat (si chiar este) ci pentru ca e fiul pastorului Nelu Prunean, vicepresedintele Uniunii Penticostale pe Coasta de Vest a Americii.
  E adevarat ca Barnevernet se leaga de orice diferente, nu doar cele religioase dar si de cele religioase, cand doreste sa arate altora ca ei ca parintii sunt ciudati si copiii nu se dezvolta „norvegieneste” in familia lor. Iata discursul (video) lui Chris Prunean:

  http://delightintruth.com/2016/02/14/anti-barnevernet-discourse-at-the-protest-in-san-francisco/

  Va rog sa-mi indicati cel putin inca o persoana care a vorbit specific si argumentat pt legile norvegiene si n-a desfiintat prin cuvantarile lor Child Protective Services in general. Ei au accentuat in general ca numai Dumnezeu si parintii au dreptul asupra copiilor. Deci din speech’urile lor rezulta clar ca nu e nevoie de CPS. Bine ca n-a venit nimeni de la ziarele din San Francisco ca s-ar fi dat de partea norvegienilor!

 8. Mosul meu drag, stiu ca esti chiar mai mult decit un frate si prieten, in duhul meu simpt unitatea cu tine, ma bucur sincer si multumesc lui Dumnezeu pentru tine si rugaciunile tale. Face parte din „scoala” cu lectiile ei pe care mi le oferi cu multa bucurie sfinta.Si din nou dau slava lui Dumnezeu ca a ingaduit sa am bucuria dragostei tale neprefacute ce se salasluieste in Duhul Sfint.
  Mosul meu drag, evenimentele din preajma noastra decurg cu siguranta dupa planul lui Dumnezeu. EL ori ingaduie ori da, nimic in afara voii LUI, nu?
  Sunt foarte incurajat si intarit dupa ce am aflat ca Dumnezei iubeste fratii care au unitate in Duhul Sfint.
  Dar , sa ma asculti un pic, doresc sa mai aflii cite ceva si din „pustiisagul „meu (nu pustusag, loc de meditatie si traire cu Dumnezeu)
  Mosul meu drag, au venit in „vizita de lucru” ca sa aiva ceva de trecut in fisa de activitati, ceva persoane care, credinciosi fiind si neavind „stiri noi” cu nenorocitul din adunarea lor, s-au incumetat si, sigur ca da, eu fiind primitor de oaspeti in ideea unui avantaj de a gazdui pe ingeri, i-a primit.Toate lucrurile au decurs dupa „tipic”, s-au rostit multe intrebari la care de fapt nu se doarea si nici nu se astepta nici un raspuns, sau daca am raspuns oricum nu a dat nimeni nici o atentie la continutul acestora.
  S-a stat vreme indeajuns ca sa se justifice o „vizita la bolnavi”, dupa care, i-a asculta Mosul meu drag: s-a rostit aproape identic cu biblia , doar ca modificarile au ramas esentiale, deci au spus , noi puterea de vindecare prin punerea miinilor nu avem, Duhul Sfint nu-l avem dar, din ce avem iti dam si tie! Si plecid mi-au lasat un cec, slavit sa fie Dumnezeu. Conform efesenilor lui Pavel, am invatat ca noi avem datoria sfinta de a multumi pentru TOATE lucrurile si iata-ma deci si pe mine multumitor.
  Si nu este putin lucru sa fii multumitor, nu? Sa te incarci de rabdare stiind ca mai este un pic si te faci „mare”! Geniala modalitate de simpla educatie si buna crestere in cei 7 ani. Am trait la fel la vremea mea si cind iti citesc cuvintele retraiesc vremile petrecute cu cei dragi care m-au crescut in toata dragostea lor pe care si ei la rindul lor au primit-o de la Dumnezeu, ca alte surse si resurse nu prea erau… Dupa aceea eu am devenit „modern” pina cind Dumnezeu in dragostea LUI mi-a batut la usa.Sansa mea a fost ca am deschis, altfel MOsul meu drag, starea de acuma ma putea surprinde si cu „usa inchisa”, multumesc lui Dumnezeu pentru darul credintei si bucuria mintuirii.
  Celelalte sunt amanunte, fii binecuvintat tu si casa ta Mosul meu drag si… sa ne rugam impreuna pentru pacea Ierusalimului, toate celelalte le vom primi pedeasupra.

  Iosife , dragul meu frate, s-a nimerit sa fiu prin adunari de lauda, inchinare si rugaciune,momente in care nu am aparatul cu mine.Sa-ti imaginezi ca am doua-trei zile la citeva saptamini in care indraznesc sa „ma departez de casa” pentru a ma indeletnici cu rugaciunea… Har si pace sfinta fratele meu drag.

 9. David C. spune:
  februarie 16, 2016 la 0:58 scrie…”Domnule Viorel,
  Pt mine e clar ca Barnevernetul comite abuzuri grosolane si incrimineaza persoane care nu ar fi incriminate nicaieri in lume. …..” Pe C.P nu l-a pus Ionescu sa vorbeasca pt ca e competent si echilibrat (si chiar este) ci pentru ca e fiul pastorului Nelu Prunean, vicepresedintele Uniunii Penticostale pe Coasta de Vest a Americii…”
  In primul rind abuzuri se fac peste tot ,dar nu ajung raportate si expuse dupa cum e expusa familia „Botnariu”pentru care e o tragedie foarte mare si inteleg bine ce se intimpla si cu aceasta familie …..
  „Incriminare”nu se face dupa cum unii exagereaza si daca se face trebuie sa fie dovezi !!! Cazul se judeca si fiecare detin advocati ….!
  La fel ca aceasta familie mai sunt familii de romani ..” Familia Nan, Mihaela (37 de ani) şi Dumitru (44 de ani), care a rămas fără copii în 27 octombrie, înainte de a se declanşa cazul Bodnariu, a tăcut până acum. Cei doi soţi, creştini ortodocşi originari din Maramureş, s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani. Dumitru Nan a povestit pentru „Adevărul” că el şi soţia sa au muncit din greu, dar au reuşit să îşi cumpere o casă şi un apartament pe care l-au închiriat la un preţ de 1.500 de euro pe lună. …”
  http://adevarul.ro/locale/timisoara/norvegia-mai-nenorocit-ofamilie-romani-mi-au-spus-e-jenant-sa-mi-tin-fetita-brate-opup-pur-simplu-iau-sufletul-pleaca-el-1_5693de3737115986c660b822/index.html
  Si se pot da multe exemple din toata lumea…E dureros sa treci prin asemenea momente ,dar trebuie sa intelegem cum sa ne si comportam cand ajungem in o tara straina si care sunt legile daca locuim in ea!!! Presa mereu dezvaluie o parte din realitate si noi nu avem acces la toate informatiile care cele doua parti le detine ..As dori din tot sufletul si din toata inima ca familiile care ajung in astfel de situatii sa ajunga la intregire si sa ajunga sa isi creasca copii in puterea binecuvintarii divine fiindca aceasta e ceea mai mare binecuvintare pentru fiecare familie ……..
  Insa, trist este „Domnul David C .”( ori daca imi permiti sa-ti scriu frate de credinta…) ca inca nune cunoastem liderii religiosi pe care ii sustinem si nici nu stim legaturile strinse dintre cei in discutie !! Sa nu uitam cum fratele pastor Nelu Prunean a ajuns promovat in Uniunea Penticostala si ce rol detine in toate legaturile dintre el si pastorul Cristian Ionescu …….Daca ai cunoaste legaturile ai intelege cum si o mana spala pe cealalta …!!Nu uita ca parintii ,frate de a pastorului Cristian Ionescu sunt in Biserica pe care o conduce Nelu Prunean …si se pot explica multe …..Cunosc foarte bine aceste legaturi si sunt bine informat !! Iar aici la Chicago am ajuns sa-l cunosc foarte bine pe pastorul Cristian Ionescu …..
  E foarte inteligent si capabil de foarte multe dupa cum vedem ….!E de apreciat …..,doar Cornel Avram il depaseste prin pozitie fiindca el e presedintele ,iar Cristian Ionescu Vicepresedintele ….
  „Cornel Avram – președinte, Cristian Ionescu – vicepreședinte est, Nelu Prunean – vicepreședinte vest, Pavel Pop – secretar, Vasile Antemie – trezorier, Gheorghe Diaconescu (Bethel, Windsor, Canada), Alin Bob, Cosmin Avram, Vasile Ștreango (Grace, Houston), Simion Timbuc (Bethezda, Detroit) și Luigi Mițoi (Betania, Chicago)…”
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2012/05/13/uniunea-bisericilor-penticostale-romane-din-sua-si-canada-detroit-11-12-mai-2012/
  Daca ai ajunge stimatul meu indeaproape ai intelege mai bine persoana lui duplicitara!!! Si nici tinerii crestini din Biserca pe care o detine si o pastoreste nu ar ajunge la astfel de subiecte si multe altele prin care explica astfel…;
  ” .Tot mai des auzim prin bisericile române din America și Canada, despre venirea lui Anticrist și răpirea biserici la Cer. Uni dintre pastorii români, foarte inteligent tratează aceste subiecte cu-o multă sensibilitate, având în vedere Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34). Alți pastorii în schimb, frustrați de faptul că li se golesc bisericile, iar încasările la casierie sunt tot mai slabe, pentru a băga o groază în popor și a le sensibiliza inimile ca să dea mai mult, au devenit cu adevărat „păstorii groazei”…..”
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Oare aceti tineri nu trebuie sa primeasca un raspuns ?Din ce cauza acesti tineri ajung sa scrie astfel de subiecte????Si cum se face ca nu ajunge interesat de proprii tineri din Bserica pe care o pastoreste???Aceste neajunsuri si probleme din Biserica pe care o pastoreste nu doreste sa fie cunoscute si trist e ca ce se ascunde la intuneric in timp iese la lumina asa cum i-am ex-licat in 2001 cand el in Birou a zis catre mine ca ….”nu e la fel ca ceilalti pastori „Si atunci am explicat ca intradevar nu este si in timp se va demonstra cine este si de ce este capabil…..A demonstrat atit in Biserica ,cat si pe spatiul virtual………!!! Fica mea a ajuns botezata de el si am explicat ca daca ajunge mielusea in turma lui sa ajunga sa o ingrijeasca bine …..,dar a lasat-o prada lupilor din Biserica si astfel a ajuns in aceste necaziuri …..;

  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/tohatan-si-casatoriile-pentru-green.html
  Oare aceasta mielusea si celelate mielusele sfisiate de acesti lupi nu trebuie protejate???Oare cum pentru unii se ajunge la ceia ce vedem prin demonstratii ,subiecte,presa si mieluselele din Biserica penticostala Elim pe care o conduce ajung in astfel de provocari si nici nu doreste sa le ajute in „consiliere” …..Oare e bine ce se intimpla???Si eu sunt tatal ficei mele si cand vad in ce situatie au expus-o atit pe ea cat si pe cealalta si pe multi altii …..credem ca nu ne doare sufletul????Tinerii din Biserica Elim au inventat subiectele scrise ????Dar acestea nu se doresc cunoscute si aparute fiindca e nevoie de reclama pentru o singura familie prin care relatiile de nepotism ,afaceri si alte interese sunt strinse….iar restul oitelor ,restul tinerilor sunt fara valoare si interes fiindca nu aduc prea mari beneficii Bisericii ….Trist dureros si poate daca ai copii(si sper sa nu ajunga prin astfel de probleme ) si ar ajunge in situatia cu care se confrunta acesti tineri crestini ,fica mea si multi altii ,……ai ajunge sa intelegi rana si durerea de tata …………Eu nu doresc sa il injosesc pe pastorul Cristian Ionescu dupa cum el a facut-o pe spatiul virtual ……Mereu am dat si expun dovezile care sunt cu privire la el ..Si daca prin Google vei cauta ….vei gasi multe despre el si prietenii lui …Si daca ai persoane inteligente care au acces la mai multe informatii o sa descoperi si mai multe si atunci …….nu stiu cum se mai impaca „slujirea,sfintirea si puterea neprihanirii cu ceea ce el detine …si pretinde!!!! Si daca sunt gresit in ceva ,ori nu scriu un neadevar ,as dori sa vad cum justifica si cum il explica …la ceea ce a facut si s-a involvat…!!! Sper sa intelegi mesajul si toata stima si tot respectul …. 🙂

 10. Iata ca in presa Norvegiei apar si politicienii Romaniei si mesajul astfel se expune…;
  ” …..The Romanian senators, members of the delegation, have submitted a letter from the Romanian Senate’s Speaker, Calin Popescu-Tariceanu, addressed to the Speaker of the Norwegian Parliament, Olemic Thommessen, in support for the resolving of the Bodnariu children case and of other similar situations, and the representatives of the Chamber of Deputies’ Committee for the communities of Romanians from abroad have made their Norwegian counterparts an invitation to visit Romania in order to continue the dialogue started in Oslo….”
  http://www.norwaynews.com/en/~view.php?73R77548R9483bv285lkk844SN3882Qw76Hzk353P8F8
  Deci legaturile sttrinse intre liderii religiosi si cei politici ajung sa rezolve cazurile unora ,dar pe ale lor spirituale oare cine mai ajunge sa le rezolve???Totusi sa nu uitam ca si pentru ei e o carte …;
  „…..11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.
  12. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
  13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
  14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
  15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc…”
  Dar pina atunci unii in fata noastra apar ca sfinti si slujitori ai Domnului Isus …..,insa sa nu uitam sa ajungem sa ii cunoastem si dupa fapte ….,nu numai dupa pretentii ,putere caristmatica ,diplome teologice si legaturi de nepotism pentru pozitiile pe care le detin…Acestea sunt acum pentru aceasta durata a vietii scurte omenesti prin care daca ii vizitam indeaproape am vedea cum traiesc in lux,confort si toate beneficiile pe care le detin ,insa apostolul Luca ce scrie despre Domnul Isus?Sa citim …
  „…58. Isus i-a raspuns: „Vulpile au vizuini, si pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Si odihni capul.”
  Cata diferenta intre Domnul Isus ,ucenici si pastorii de acum care ne doresc pentru ce anume si cum ei se prezinta prin viata de zi cu zi fata de Domnul Isus si ucenici ….?Sper ca toti acesti pastori duplicitari dornici doar de reclama si interesele lor de supravetuire sa se trezeasca si sa nu fie ca cei descrisi de Domnul Isus si nici ca cei descrisi in cartea lui Ezechiel capitolul 34…2. „Fiul omului, proroceste impotriva pastorilor sufletesti ai lui Israel! Proroceste si spune-le lor, pastorilor: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
  3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
  4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!..”
  Fiiindca vedem ce ii va astepta ……..chiar daca acum o duc bine si se bucura de toate ca in rai……

Comentariile nu sunt permise.