Ionescu și nu numai

turma de oi 2

Pastorul Cristian Ionescu a dat un nou comunicat bilingv pe blogul personal. Domnia sa este pastor penticostal la Chicago și a organizat, împreună cu un grup de oameni credincioși, acțiunile de protest împotriva abuzului Serviciului de Protecție a Copilului din Norvegia, serviciu care a scos cinci copii din familia unui român căsătorit cu o norvegiană, stabiliți în țara lui Ibsen și Grieg de aproape un deceniu.

De această dată,  domnul Ionescu nu mai face apel la toți creștinii. Îndemnul la post și rugăciune timp de 40 de zile, din 7 martie până în 15 aprilie, nu îi mobilizează pe credincioșii ortodocși care oricum vor fi in postul Paștelui, conform tradiției,  și nu-l vor întrerupe cu două săptămâni înainte de Învierea Domnului, indiferent cât de bilingv li s-ar fi adresat domnul Ionescu.

Pe 16 aprilie va avea loc marea ionesciada, adică mondializarea la termen fix a demonstrațiilor de protest împotriva  „demonului” norvegian. Este reiterata lista conducătorilor mișcării, din care se remarcă absența femeilor (în ipoteza în care prin sintagma „familia extinsă Bodnariu” nu se înțelege și cățel și purcel).

Domnul Ionescu mulțumește Domnului pentru cei peste 70, 000 de oameni care au demonstrat pașnic în cele 63 de orașe planetare, acțiune pe care o consideră o minune cerească.  Apreciază că drama familiei Bodnariu, acuzată de „demonica” Barnevernet că și-ar fi molestat copiii, nu este întâmplătoare și că Dumnezeu vrea să arate ceva creștinilor prin acest necaz.

Domnul Ionescu declară că nu se va lăsa:

„În perioada următoare, în răstimpul pe care îl avem până la protestul global din 16 Aprilie, vom iniția mai multe demersuri legale și nu numai.”

Nu e foarte clar ce înțelege domnia sa prin „nu numai”, cu atât mai mult cu cât în varianta engleză a mesajului formularea or nu apare, or n-am văzut-o eu.

(În imagine: turmă de oi demonstrând pașnic iarna prin pădure, la mine în sat.)

 

Reclame

22 de gânduri despre &8222;Ionescu și nu numai&8221;

 1. Răsvan dragă, să nu uităm că acolo e bătălie mare pentru statutul de lider al Convenţiei penticostale… Cam cum e la noi cu implicarea politicienilor în anul electoral 2016. „Berbecii” ştiu că „turma” a uitat de mult Păstorul şi se duce orbeşte după… pastor, chiar dacă el şi-a schimbat sarica (sau guba)într-una din blană de… lup.

 2. Mai aveti putintica rabdare… Intronarea se face maine la Houston. Imi pusesem in gand sa nu ma duc sa-i vad pe „mai marii pentii.” S-a intamplat insa un eveniment neasteptat si voi participa la un privegi, unde mi se va da ocazia sa-i privesc fata-n fata. 😦 Nu vreau sa zic nimic, dar nu stiu daca ma voi putea abtine. 🙂

 3. Pe mine știi ce mă intrigă cel mai tare în toată povestea? Girul pe care-l primește Ionescu de la tipi cu o cultură temeinică. Cum poate Barzilai să preia în neștire postarile lui Ionescu? A visat tata Bodnariu noaptea ceva, scrie Ionescu ziua și pac! Barzilescu îl copiază zi și noapte.
  Pe astia de la noi e clar ce-i doare: le taie rația și respirația Ionescu dacă vorbesc chiar si prin somn, săracii. E cotonogar penticostalu. 🙂

 4. Dar dupa… Ca nu stiu cand ii mai prind pe toti „inaltii”. Promit ca am sa fiu cuminte, dar am sa-i privesc”prelung”. 🙂

 5. Da, indelunga rabdare la suferinta si dispret, nicidecum la ipocrizie si fatarnicie. Cat despre indeluga privire, ea vine tot de la prea multa indelunga rabdare. 🙂 Si daca Bunul Dumnezeu ii mai rabda, de ce nu i-as mai rabda eu?… 🙂

 6. Da ,este foarte interesant cum presa e pusa in miscare alaturi de politicieni si astfel protesetele continua !!Dar despre soarta copiilor din Arges nu se ajunge la ceva proteste????Familiile acestor copii nu au ajuns in tragedii?Si prea putin se doreste post si rugaciune…Prea putina implicatie pentru consilierea acestor familii care la fel sunt in mari tragedii …

 7. Dar la evanghelizarea Norvegiei de ce nu cheama Ionescu masele de crestini? Nu e conform agendei crestine? Sau o fi Norvegia atat de demonica, incat si-a pierdut mantuirea si nu si-o mai poate recapata? Am citit niste enormitati pe tot felul de bloguri din astea ionesciene, de mi-a ramas mintea in offside cand ma gandesc la oile pe care unii ar trebui sa le pastoreasca cu o astfel de judecata… 😦

 8. Dragilor, l-am infruntat pe Ionescu pe pagina lui Prunean in legatura cu un articol pe care-l preluase din presa Norvegiana. Omul a raspuns intr-un mod „demn” de un pastor dar si-a sters comentariile dupa scurta vreme. Dulaii de paza au fost si ei vehementi dar Chris a mentionat intr-un raspuns:
  „Daniel, millions of dollars have been spent up to this point by protesters (mostly travel) to let the world know that Bodnariu did not get due process. If it wasn’t for Daniel Bodnariu and Cristian Ionescu, the world would not have known and Barnevernet would not have been under the microscope.
  But now that they are under the microscope, the things we are finding out by speaking with people like Skanland and Reikeras, are really scary! And true. Why dont you see it like us?”

  Ma intreb de unde milioanele si unde au ajuns? Iar cei afiliati la miscare, in special Reikeras, sunt mai mult sau mai putin credibili sau daca nu compromisi. Ma intreb, oare Dumnezeu face compromisuri cu minciuna?
  Mi-as dori sa intru in contact cu voi, cei care ati avut probleme direct cu el.

 9. Daniel, eu zic sa nu te obosesti prea tare cu „mai marii… mincinosi” cum le spune unul de-al lor, pastor Iacob Coman.
  Altfel cred ca esti de acord cu mine ca in aceste vremi in adunarile evanghelice romanesti nu mai conteaza daca „speli banii” cu mina sau cu masina. Oicum ceasta ceata de jefuitori care maninca banul vaduvei, a saracului si a orfanului cred ca dupa ce ii spala ei sunt nou-nouti.Ramine singura problema in care ei sunt intr-o mare eroare: nu tin cont cine este de fapt adevaratul CONTABIL si mai grav ei afirma si chiar cred ca au pe Duhul Sfint.Daca ii asculti, vei auzi cum „se plimba ” ei prin adunari cu Dumnezeu de mina. TRISTA ceata.
  Din pucnctul biblic de vedere, DACA EI NU AU PRIMIT DUHUL LUMII, DE CE CAUTA SA FIE SI SA SE COMPORTE PRECUM LUMEA? Si inca la ce nivel de concurenta, ca te ia ameteala. Cel putin pe mine, da…si mai ales ca am in zona mea pe unul care de cite ori il vad imi amintesc de neprihanitul Lot, dupa care uit totul si nadajduiesc in continuare in Dumnezeu.
  Fii binecuvintat

 10. Multumesc, Tristarule.
  Tocmai au fost realesi, „alesii”. Ceea ce ma doare este ca oamenii se lasa atat de usor orbiti si condusi. Oare sa fie si aceste invataturi, care ii tin pe oameni legati de bancile acelor biserici, acel tip de invataturi care „gadila” urechile? Am vazut in multe locuri de-a lungul celor peste 25 de ani in strainatate ca oriunde se duc fratii romani, iau cu ei de-acasa ceea ce au invatat si raman pe loc acolo, asa ca in multe biserici sunt mult mai „radicali” decat in Romania. Ca aia e invatatura cea buna. Poate de aceea sunt o prada asa usoara pentru multi din lupii in piei de oaie? Ma doare sa vad cum oamenii sunt tinuti intr-o stare de letargie in biserici. Unde e bucuria de a fi mantuit? Unde sunt ucenicii care il propovaduiesc pe Isus cu putere printre oameni? Iertati-mi suspinul. Ma doare sa vad oameni inspaimantati fugind din Norvegia si lasand munca si ce-au agonisit. Oare daca Dumnezeu este de partea lor, a celor care duc aceasta propaganda, ar trebui sa existe frica? Daca gresesc eu, luminati-ma! Apreciez mult blogul lui Rasvan si ma bucur sincer ca sunt oameni aici care indraznesc sa gandeasca. Fiti binecuvantati!

 11. Frate Daniel, in primul rind as vrea sa te asigur de toata dragostea mea si …sinceritatea rostirilor mele. Exista insa un pericol.Eu gasesc de fiecare data ca nu prea ma potrivesc cu „turma mai marilor si a ginditorilor lor”. Ce vreau sa zic. Este foarte bine sa avem un dialog dar ramine foarte important sa ne respectam opiniile, chiar daca Rasvan itervine de multe ori „sanctionator”. Aceasta de fapt o gasesc si eu ca o calitate a blogului. Vinovatia mea sa fie: lucrurile „grele” si umorul sunt pentru cei cu toate dagele la cap, chiar si ironiile avind rolul lor benefic, daca la „primire”avem toate mintile. Am vrut sa te pun in garda despre modul meu „defectuos” sau subiectiv ar zice unii de a vedea lucrurile.
  Eu sunt incomod tocmai pentru ca , atunci cind merg la adunari nu dorm, nu accept concesii, strig tare „amin” cind nimeni nu mai zice nimic, etc…
  Tocmai am fost la o adunare unde tovaraseii s-au „uns” intre ei in urma unor voturi.Am ramas blocat cind am vazut ca au uns pe unul dintre cei mai mincinosi pe care i-am vunoscut personal de aproape 10 ani, dar dupa „sedinta de uns” am aflat ca Danut este unul din principalii contribuabili cu banetul. ( ca doar nu da de la el, jefuieste si el ca doar de ce este bisnitar?)
  Tu vorbesti de plecatii din Romania. Studiul meu arata o alta fateta. Daca vei asculta PROMISIUNILE facute lui Dumnezeu de catre acestia cind isi „organizeaza” plecarea, toti iti vor spune in mod mincinos ca ei nu au dorit aceasta , dar Duhul Sfint i-a calauzit.. Am un „conlocuitor” in adunarea unde merg mai des (acolo am facut botezul in apa)care iti va spune cu o voce artificial accentuta ca , in noaptea in care el a trecut granita (calcind porunca respectarii dregatoriilor) era atit de intunerici incit nu vedeai propria mina. Dar in acelasi timp tot el afirma ca Duhul Sfint care il calauzea facea sa cada cite o stea din cind in cind pe directia in c are el trebuia sa mearga. Tu poti concepe Duhul Sfint partas la calcarea de lege? Apoi, o data ajunsi in libertate, pentru un an sau doi, da, se cam tin de cuvint.Dupa ceasta perioada insa, nu iti doresc sa cunosti pe pielea ta acesti „frati” si actiunile lor. Si am foarte multe exemple. Sunt de fapt un „colectionar dificil” pentru multi dintre ei, de fapt este vorba de a identifica minciuna, nimic altceva special.
  Ti-am dat aceste mici „ilustrate” tocma ca sa intelegi
  NU SE MAI TEME NIMENI DE DUMNEZEU! Se tem de satana, de concurenta afcerilor si …sa nu ajunga saraci din punct de vedere material.( despre boli cu alta ocazie, ca se tem uneori si de acestea, mai ales cind au cite un exemplu aproape de ei, dar trece „exemplul” si uita si ei. Prietenul meu Iacob Coman spune frumos: ca uita nu este nici o problema, este uman, dar sa nu tina nimic minte, asta este grav.)
  Macar pentru indrazneala mea de a ma expune pentru ca , daca sunt intrebat , evident ca voi exemplifica aceste afirmatii, crede-ma macar si pentru atit. Deocamdata , multimea crestinilor fac ceea ce fac si traiesc asa cum traiesc pentru ca EI NU CUNOSC SCRIPTURILE SI NICI PUTEREA LUI DUMNEZEU! Si nici nu cred ca ii intereseaza.
  Ei cunosc si stiu doar atit cit li se spune in adunari, iar daca nu se atinge nimeni de banii lor, totul este perfect si este „binecuvintare”. Doua-trei ore de somn sau spectacol saptaminal nu pot strica socotelile la nimeni. Dar NICI NU SE CONCRETIZEAZA IN CEEA CE NE-A CERUT DOMNUL ISUS!
  Eu strig, si nu sunt singurul care striga : se minte la greu, de aceea PUTEREA CRESTINILOR IN ADUNARI ESTE Z E R O !
  Cu toate acestea Daniel, ne ramine o singura nadejde : Dumnezeul cel viu, bun si drept ramine in controlul tuturor lucrurilor! Momentul important este doar acel cind fiecare vom da socoteala de tot ce vom fi facut, fie bine, fie rau.Si ei cunosc aceasta dar nu o cred. Daca ar crede nu ar face ceea ce fac si nu ar trai asa cum traiesc.
  Rog sa fiu iertat pentru multimea cuvintelor, in colo este intre mine si Dumnezeu.

 12. Multumesc din inima, Tristarule. Ma tot gandesc la Daniel 4.35 Toţi locuitorii pămîntului sînt o nimica înaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pămîntului, şi nimeni nu poate să stea împotriva mîniei Lui, nici să-I zică:„ Ce faci?“
  Si ma intreb daca nu cumva toate apelurile la post si rugaciune sunt zadarnice prin prisma acelui verset. Pentru ca la baza actiunii sunt cu totul alte interese.
  Fiti binecuvantati.

 13. „Si ma intreb daca nu cumva toate apelurile la post si rugaciune sunt zadarnice prin prisma acelui verset.”
  Rugaciunile nu vor fi zadarnice, ca se vor scrie in Cartea istoriei. Va fi insa o istorie cu final nedorit pentru cei sacrificati, in special pentru familia „sacrificata in piatza publica evanghelica.” 😦

 14. Ionescu anunta victoria finala si cheama la lupta pe 16 aprilie pentru anihilarea sistemului… Ceea ce dumnealui nu stie este ca noile reglementari erau in discutie inca din toamna anului 2015. Aceste reglementari dau indrumari in legatura cu modul de operarare in vederea copiilor de origine straina, contactul cu reprezentantele tarilor de proveninenta, posibilatea de a evalua familia largita a copiilor si repatrierea lor daca legaturile cu tara de origine sunt puternice, la modul general. De asemenea multe din aceste reglementari au caracter facultativ si lasa la aprecierea serviciului de protectie al copilului daca unele masuri pot fi implementate in cazuri concrete si in ce masura.

  Dar asta nu conteaza atata vreme arata ca o „victorie” pentru liderul luptator (asemanator cu propaganda planurilor cincinale indeplinite peste 100% si victoria finala a socialismului)

  „Numai ce am primit știrea, nici nu știu dacă să mă bucur încă, sau dacă e așa, dar se pare că în urma presiunilor internaționale, în Norvegia s-a dat legea ca Barnevernetul să dea înapoi spre repatriere copiii luați din familii etnice!
  Oameni buni, se pare că sistemul se prăbușește! Am verificat din mai multe surse știrea și înțeleg că e adevărat! Marius și Ruth au fost alertați și au încercat să verifice, există materialul publicat, în norvegiană, dar ei au înțeles și sunt optimiști!
  Am cerut Domnului să le dea copiii înapoi și El a hotărât să dărâme sistemul opresiv! Doamne dă să fie așa! Încă mă frec la ochi!
  Acum, nu ne putem permite să ne oprim! Dacă e o farsă (ceea ce nu cred) cu atât mai mult, dar și dacă e adevărat, nu uităm de copiii din familii de norvegieni creștini! Se pare că Domnul ne dă în mâini o mare biruință și nu avem voie să ne mulțumim cu puțin!
  Pentru adevăr și dreptate, pentru copii și familii nedreptățite, pentru munca și sacrificiul lui Cristi Țepeș și a multora, continuăm protestele și demersurile cu mai mult avânt!”

  Si lupta impotriva „fiarei” continua… (poate ar trebui sa renunte la google translate si sa angajeze un traducator autorizat).

 15. „Si lupta impotriva „fiarei” continua…”, spune daniel solheim, in timp ce ciobanul Ionescu striga si gesticuleaza fara nadejde din „opinca plutitoare”. El totusi porunceste turmei globale sa urce in ea cu mare nadejde. 🙂 Plutire globala usoara le urez tuturor! 😦

 16. De data asta, dl Ionescu a dat cel mai bun anunt bilingv: Familia Bodnariu va fi reunita. Multumim lui Dumnezeu ca S-a indurat de aceasta familie si a ascultat rugaciunile atitor credinciosi.

Comentariile nu sunt permise.