Alin Cristea, oprit să intre în curtea Bisericii Providenţa din Oradea, protestează…

Astăzi, Alin Cristea nu a fost lăsat să intre în curtea Bisericii Baptiste Providenţa din Oradea. Fiind prima duminică a lunii, în bisericile baptiste credincioşii participă la Cina Domnului. Motivele pentru care Alin Cristea a fost oprit de gardieni să intre acolo rămân, pentru mine, greu de înţeles. Nu ştiu dacă faptul, în sine, constituie o premieră naţională, dar, oricum, e o ştire şi, de ce nu?, un scandal. Cum s-a ajuns aici? Cum motivează păstorul bisericii orădene, Ştefan Iluţan, această atitudine? Alin Cristea este, printre altele, un blogăr foarte activ şi, presupun, foarte citit de multă lume din mediul evanghelic şi nu numai. Nu este înregimentat într-un sistem anume, nu este plătit de un centru de putere şi nu face jocurile unor indivizi din umbră. Se consideră, şi nu sunt argumente care să-l contrazică, un om liber, un independent. Aşa cum era de aşteptat, o astfel de poziţie e plătită scump: Alin Cristea trăieşte cu chirie şi din ajutoarele anonime ale unor oameni care îl ştiu şi s-au hotărât să-l ajute. Pledând pentru disputa de idei şi nu pentru atacul la persoană, este contestat de unii şi admirat de alţii. Care va fi răspunsul pastorului Iluţan? Rămâne de văzut.

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Alin Cristea, oprit să intre în curtea Bisericii Providenţa din Oradea, protestează…&8221;

  1. Nu știu cum sunt evanghelicii români, în general, în schimb constat că, punctual, la Oradea, într-o biserică baptistă pe nume Providența, un om este oprit de gardieni să între în curte. Ăsta e un fapt. În Filocalie, prin sec. VII, providența era tălmăcită ca îndurarea lui Dumnezeu (vezi Talasie, în vol. IV).

  2. Sa chemi gardienii la usa unei biserici (baptiste!), parca asta intrece orice iesire in „decor” a domnului Cristea. Unii arata cu degetul spre bodyguarzii Patriarhului si se fac ca nu-i vad pe cei de la usa bisericii lor. Referinta din Filocalie, foarte subtila, nu cred ca va fi inteleasa nici de bodyguarzi, nici de cei ce i-au chemat. Apreciez foarte mult pozitia Dumneavoastra. Ne dam coate, ne tragem de tricou, mai facem si cate o intrare prin alunecare pe tibia adversarului, dar dupa „meci” ramanem oameni. Oricum, pastorul respectiv (prefer sa nu-i retin numele) a reusit imposibilul: sa mi-l faca simpatic pe domnul Alin Cristea.

  3. Alin,te port in rugaciuni!.Inca putina,foarte putina vreme pana la rasturnarea scursorilor „potirului dragostei” neo-evanghelice ! Sincerely Walden *

  4. Mie mi-e simpatic A.Cristea,deoarece este un nonconformist,însa daca este nealiniat dpdv doctrinar,si vrea sa îndeplineasca ceremonia „Cinei Domnului” cred ca usile îi sunt deschise la Beius la sala „Ciresarii” …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s