Pentru Barthimeu și nu numai…

Dragul meu Barthimeu, i-am cerut prietenia, pe facebook, pastorului de la Providența, în ziua în care am scris postarea. Omul nu mi-a răspuns. E dreptul lui să facă ce vrea, dar eu am încercat.
Am vrut să-l întreb, pe mesagerie, de ce a luat hotărârea aceea, care mie mi s-a părut provocatoare și greu de gestionat, fiind vorba de Alin Cristea, om nu mare de stat, dar degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat, ca să vorbim după… Ureche.    🙂
Când am spus că nu e înregimentat, m-am gândit la unii jurnaliști de pe la noi, care sunt plătiți de unii sau de alții. Or, Alin Cristea face jurnalism, dacă vrei, într-un sens mai larg, dând cu bâta în dreapta și în stânga, pe gratis, lăudând pe unul și că(l)când pe altul, după o grilă proprie, invocând lupta de idei și nu atacul la persoană, deși, pentru mine, cel puțin, lucrurile nu stau chiar așa.
După ce facebook-ul a devenit o ”față” a noastră, într-un sens mai larg, m-am gândit să fac un exercițiu, să văd cum aș putea să-l prezint pe Alin Cristea unor prieteni care nu au timp să citească sute de pagini despre el și incidentul respectiv. Să-l privesc cu un ochi proaspăt, complet detașat de trecut. Am scris un text sec, zic eu, de câteva rânduri, fără să mă implic sentimental în poveste.
Optica mea a rămas aceeași, referitor la Iosif Țon. Am aruncat din bibliotecă toate cărțile pe care le cumpărasem (și citisem) de-a lungul anilor, scrise de el. N-am mai făcut asta cu nimeni, deși, te rog să mă crezi, am o bibliotecă frumușică, cu autori laici pe care îi detest mai mult decât pe Iosif ( Visarionovici) Țon.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Pentru Barthimeu și nu numai…&8221;

 1. Draga Rasvan.
  Si eu ma numesc Iosif si sper ca aceasta coincidenta de nume sa nu-ti formeze o perceptie negativa despre mine,chiar daca sunt un „Nimeni”neânsemnat dpdv teologic fara religie sau doctrine facute de evrei sau greci pentru a manipula si exploata masele inconstiente,necunoscatoare a Adevarului Absolut.
  Va salut pe toti cu dragoste neprefacuta,si ma bucur enorm sa vad ca Walden este pe aici.
  P.S. Multumesc ca nu mi-ai spamat comentariul.

  O saptamâna binecuvântata.

 2. Dragul meu Vindecator,
  Citesc, recitesc sI re-recitesc articolul tau de mai sus si caut sa-l filtrez prin lentila ultimului articol al impricinatului papagal: cel de azi,17 iulie 2017, aparut sub titlul ” Da’ cît de proști pot fi pocăiții?!… – Cazul Viorel Codreanu (chiorul Barthimeu)”.
  Pe mine prea putin ma afecteaza obscenele lui exprimari.
  Dar ma intreb (caci nu indraznesc sa te intreb): pentru tine s-a meritat?!?

 3. Chiar asa va supararati pe Ton? Si eu m-am suparat dar nu i-am aruncat cartile (nu prea am ce cumpara ca pe Ton mai mult l-am acsultat decit cetit). Daca tot il pomenirati, merita remarcat faptul ca al dumnealui carismatism s-a cam estompat si entuziasmul pt Strajeri a devenit tacut. Nu, nu cred ca o sa va convinga asta sa-i adunati cartile de pe unde le-ati aruncat. Pe cei de la Providenta nu-i cunosc. Imi vine in minte un viers fara vreo aluzie: „Iar pazitorii turmei (?) Tale de mult cu dinsii (adica lupii-nota mea) s-au unit” -Traian Dorz. Trist. Vesel e doar faptul ca traim vremuri atit de confuze incit nu mai stii cine-s lupii. Sincer!

Comentariile nu sunt permise.