Două lumi: de la Albert Pike la George Floyd

E interesant să vedem cum au fost plantate statuile și monumentele care au devenit sau sunt pe cale să devină ținte ale mâniei populare. Evident, oamenii care vandalizează statui sau memoriale nu atacă masoneria, dar unele dintre monumente sunt legate de aceasta din urmă.

În prima imagine, dintr-un atlas despre francmasonerie, se poate vedea cum a fost ceremonia de consacrare a monumentului comemorativ Albert Pike din Washington D.C., desfășurată în 1901. Toți cei din imagine erau, evident, masoni. Acest Albert Pike a intrat în Ritul Scoțian în 1853, devenind repede un membru influent. Lui Pike i se datorează reușita organizării Ritului Scoțian Antic Acceptat și expansiunea sa în SUA și în întreaga lume.

A doua imagine, din același atlas, arată fața deschisă, publică, a francmasoneriei, cu un marș al ordinului în Virginia, SUA, în care turnul din fundal aparține edificiului George Washington Masonic National Memorial.

Probabil că cei interesați pot să consulte, în mari biblioteci, dacă există imagini sau relatări despre dezvelirea statuilor devastate de manifestanții de azi din America și Europa.

Istoria vă spune minciuni, ca de obicei”, spunea un personaj de-al lui George Bernard Shaw.

Istoria scrisă de elite este supusă, acum, unei presiuni crescute din partea străzii, a celor care nu au nimic de pierdut și nimic de câștigat. Deocamdată pare dezlânată, fără contur precis, semămând cu mișcare browniană a unor grăuncioare de polen, privite la microscopul prezentului.

Nu știu dacă se vor coagula, dar este evidentă o mare deosebire între cei care au clădit și cei care demolează. Eu cred că este mai mult decât o mișcare de stânga, că e refuzul de a moșteni simbolurile care nu mai reprezintă nimic pentru masa revoltată de azi și a căror idealuri sunt necunoscute, în profunzimea lor, de elitele de la conducere.

Un gând despre “Două lumi: de la Albert Pike la George Floyd

Comentariile nu sunt permise.