LUPTA S-A MUTAT ÎN BISERICĂ. ADAGIU MASONIC. COPIII LUMINII ȘI AI ÎNTUNERICULUI

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu apostolic al SUA din partea Papei Benedict al XVI-lea, îi aduce critici severe arhiepiscopului Washington-ului, Wilton D. Gregory.

Pe 3 iunie 2020, acesta scria următoarele:”Din păcate, Biserica Catolică este condusă de mulți păstori falși.”Păstorii falși au un mod de viață plin de minciuni, înșelăciuni poftă și corupție.

Arhiepiscopii Washington-ului, care l-au precedat pe Gregory, au fost cardinalul Donald William Wuerl (implicat în acoperirea abuzurilor sexuale) și fostul cardinal Theodore Edgar McCarrick (acuzat în mod credibil de abuzarea seminariștilor și de alte abuzuri în serie).

Se suspectează că Wuerl a avut o contribuție în numirea lui Gregory ca arhiepiscop de Washington. Gregory este cunoscut pentru susținerea homosexualității și alte poziții neortodoxe.

Vigano spune, în continuare:

”Nu-i urmați, deoarece vă conduc la pierzare. Sunt mercenari. Învață și practică falsurile și corupția.”

Apoi,

”Urmați cu perseverență învățăturile și exemplele sfinților păstori și preoți care sunt printre voi.”

Pe 2 iunie, Trump și Melania au parcurs drumul până la Biserica Episcopală Sf. Ioan din Washington, după ce a dispersat manifestanții, cu atitudine pașnică, cu gaze lacrimogene.

Arhiepiscopul Wilton D. Gregory a criticat gestul lui Trump de a ridica Biblia deasupra capului și de a-și face campanie politică pe seama bisericii. Tot el a spus că papa Ioan Paul al II-lea n-ar fi fost de acord cu gazarea populației, fiind recunoscută poziția sa de apărător al libertăților cetățenești.

Trebuie menționat aici că Melania, soția lui Trump, este prima doamnă, după Jacqueline Kennedy, care este catolică și că prezența celor doi soți la biserica respectivă a fost justificată de comemorarea a 100 de ani de la nașterea Papei Sfântul Ioan Paul al II-lea și de a 41 aniversare a Mesei istorice a Papei Ioan în Piața Victoriei din Varșovia.

Din această cauză, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a spus că vizita lui Trump și a Melaniei la Biserică a fost programată mult înainte de actualele demonstrații de stradă și, în consecință, nu a avut conotații politice, ci spirituale.

A urmat, după cum știți, pe data de 7 iunie 2020, de Duminica Sfintei Treimi, scrisoarea deschisă pe care i-a trimis-o lui Trump Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, publicată și în Evenimentul Zilei de acum câteva zile.

În mare, acesta împarte lumea în copii ai luminii și copii ai întunericului.

Vorbește despre virus și de ”operațiunea colosală a ingineriei sociale din acele zile, când au fost oameni care au decis soarta umanității, arogându-și dreptul la acțiune împotriva voinței cetățenilor și a reprezentanților lor în guvernele națiunilor.

Protestele stradale de acum, din America și Europa, le vede în aceeași cheie:

”Este destul de clar că folosirea protestelor stradale este esențială pentru scopurile celor care ar dori să vadă pe cineva ales în viitoarele alegeri prezidențiale.”

Îl vede pe Trump drept un reprezentatnt al copiilor luminii și spune că amândoi, președintele și arhiepiscopul, sunt de aceeași parte a baricadei. În două locuri din scrisoare, arhiepiscopul atacă masoneria:

”Noua Ordine Mondială pe care o invocă din ce în ce mai des… evocă idelurile masonice ale celor care vor să domine lumea alungându-L pe Dumnezeu din curți, din școli, din familii și poate chiar din biserici.”

Și:

”Nu va fi surprinzător dacă aflăm ce se ascunde în spatele actelor de vandalism și violență…, există cei care speră să profite de dizolvarea ordinii sociale pentru a construi o lume fără libertate: Solve et Coagula, după cum învață adagiul masonic:”

Aceste afirmații sunt cu atât mai ciudate, cu cât, după cum bine știm, părinții fondatori ai Americii au fost masoni și că în Statele Unite sunt cele mai multe loje masonice pe cap de locuitor din lume.

Nu știu dacă i-a venit prea bine lui Trump să fie apărat astfel de Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano. Rămâne de văzut.

Un gând despre “LUPTA S-A MUTAT ÎN BISERICĂ. ADAGIU MASONIC. COPIII LUMINII ȘI AI ÎNTUNERICULUI

Comentariile nu sunt permise.